Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość afafsf

Jak oceniacie takie rozpoczęcie prezentacji? Potrzebuję rad

Polecane posty

Gość afafsf

Nie wiem czy dobrze to robię. Mój temat: Trudy dorastania. Książki: Buszujący w zbożu, dzieci z dworca Zoo, Przedwiośnie. "Dorastanie to czas w życiu człowieka, kiedy jest się jeszcze trochę dzieckiem a jednak świat pcha nas w dorosłość. W zależności od czasów i miejsca w jakich przyszło żyć danemu człowiekowi może to być okres jedynie niewinnego buntu objawiającego się w ekscentrycznym sposobie bycia, czas odkrywania tajemnic własnego ciała i kształtowania własnej osobowości lub brutalny moment zderzenia się ideałów z rzeczywistością, czas złych wyborów skutkujących na całe przyszłe życie." Dodatkowo mam pytanie czy mogę tak sobie opowiadać o dorastaniu każdego bohatera i jego trudach czy powinnam pod koniec jakoś porównać ze sobą te odmienne historie?

Gość zonaKraka
Dobrze by to było podsumować, powiedzieć że np. jakiś element wspólny się pojawiał, czego dotyczył bunt (przeciwko czemu bohater się buntował) no i podać różne przykłady, jak dla mnie ciut mało tych książek, ale fajnie że masz tam też Barykę, bo to trochę inny obraz dorastania niż dzieci z dworca ZOO. Możesz powiedzieć że pojawiał się taki motyw literacki, bla bla, że pozwalał on autorom zobrazować też przemiany społeczne, konflikt międzypokoleniowy... Wstęp w porządku

Gość afafsf
Dziękuję za porady, bardzo przydatne:) Jeśli chodzi o ilość i jakość książek to nauczycielka stwierdziła, że jest dobrze, poza tym tak szczerze to nie zależy mi na jakiejś super wyczerpującej pracy, którą komisja zapamięta, zależy mi jedynie na tym aby zdać ponieważ wybieram się na studia wizażu na których potrzebne jest tylko ukończone średnie. Zależy mi jedynie na tym aby płynnie się wypowiedzieć, spokojnie zacząć, jakoś ładnym zdaniem w podobnym stylu jak wyżej skończyć i nawet trzydziestoma procentami nie pogardzę :D