Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mlodamammusia

herbata malinowa

Polecane posty

Gość mlodamammusia

jestem w 10tyg. Naczytalam sie duzo w internecie na temet malin i herbat z nich. Zdania sa podzielone dlatego pytam czy we wczesnej ciazy sa szkodliwe? Prosze o szczerze odpowiedzi

Gość madziulah
Z tego co się orientuję szkodliwy jest napar z liści malin a nie ekspresowe herbatki, które zawierają aromat malinowy. Jednakże powiem Ci szczerze, że ja jakoś unikam herbat malinowych - przerzuciłam się na żurawinowe a też jestem w ciąży :)

Gość ElEmka
Faktycznie chodzi o napara z liści. Podobno warto pić na koniec ciąży, bo niby ma ulatwić poród, ale ile w tym prawdy to nie wiem. Zwykłe herbatki ekspresowe można pić jak napisała poprzedniczka, bo to tylko aromat, ale ja jak byłam w pierwszej ciąży to przewrazliwiona też unikałam wszystkiego co z malin było.

Gość miszkowata
Piłam herbatkę z liści malin, nie ekspresową, pod koniec ciąży (ok. 2 miesiące). Nie wiem, czy pomogło, ale syn urodził się w 2,5 godziny, bez znieczulenia :P

Gość lkjkj
Ja tez właśnie piłam herbatę z liści w 9. miesiącu. Pierwszy poród 5 godzin, więc hmm, może coś w tym jest. Herbata z malin w torebkach nie ma absolutnie nic do tematu.

Gość tez mamamaa
tez pilam herbate z lisci malin - ostatatnie 2 tygodnie, caly porod po pierwszych ledwo odczuwalnych skurczach (wtedy jeszcze nawet nie wiedzialam ze to są juz te skurcze..) do porodu uplynelo niecale 4 godzinki:)