Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trutuutiiii

Jak nauczyc sie oszczedzac?Jak to robicie mamy?

Polecane posty

Gość 8923ue93
Ja ci poradze, jak nie masz kasy podaruj sobie nowe lodówki, bo na cholerę ci to??? Meble mozesz okleic- odnowic okleiną samoprzylepną, lodówkę - kupic uzywaną na allegro. A co zrobicie jak się wam jeszcze pogorszy? Kredyty sa dla głupich

Gość hmmmh
O właśnie ja męża nie posyłam na samotne zakupy, bo na bank zaszaleje z piwkiem, winkiem i jakąś mrożoną pizzą. :D

Gość trutuutiiii
wyslalam go po tabletki do apteki. janie chce nic na kredyt wiec ile moge tyle odloze. jak narazie mamy prace- i wkazdej chwili mozemy ja stracic. takie czasy mamy.

Gość 8923ue93
ciuchy w ciucholandach lub allegro? jak sie chce oszczedzic to trzeba z ciuszkow zrezygnowac!!! LOL tylko za chodzenie nago grozi chyba mandat???

Gość 8923ue93
MARZYSZ O FAJNYM SPRZĘCIE? KUPUJ NA RATY!! Oczywiście rób to z głową!! Bierz tylko jeden kredyt, wybieraj raty 0%, to tez jest bzdura. Nie ma rat 0% a nawet jak tak piszą, to ukrywają procent pod tytułem np. opłat manipulacyjnych, itp

Gość trutuutiiii
wcale ze nie. Byl taki czas ze mielismy niezla biede.To byl czas kiedy bylam na wychowawczym.I maz tylko pracowal.Trzeba bylo zaciskac pasa. Chodzilam po lumpach i kupowalam sobie i dziecku ciuchy. I do dzis mi to zostalo. Szkoda mikasy na spodnie w normalnym sklepie. Wczoraj kupilam w lumpie takie spodnie- juz dawno mi sie podobaly ale jak zwykle szkoda mi kasy ze sklepu. Kupilam je za 16zł. http://moda.allegro.pl/hm-zwiewne-alladynki-pumpy-ze-sciagaczami-xs-i2338081947.html bardzo mi sie podbaja. A dzis osbie kupilam taka zwykla kurtke sportowa.

Gość akleikuk
up

Gość kiliusz
Zacząć oszczędzanie najlepiej od wycięcia z budżetu zbędnych wydatków. Po co płacić za energię, kiedy jej nie potrzebujemy. Na rachunkach dosyć łatwo oszczędzić. Proponuje wymienić żarówki na energooszczędne, wyłączać na noc fizycznie telewizory, odtwarzacze dvd, modemy. Żeby nie świeciły się diody. Proponuję także przypatrzyć się zużyciu wody w domu. Zainstalować baterie jednouchwytowe, żeby łatwo zamykać wypływ wody. W ogóle masz na pewno konto w banku, za które być może niepotrzebnie płacisz. Zobacz czy da się zrezygnować z jakiś usług bankowych. WIęcej ciekawych porad znalazłem tutaj http://toniepotrzebne.pl

Gość gość
Ja zaczęłam od obniżenia rachunków wymieniając oświetlenie na te z active jeta. Bardzo sobie cenię ich barwę światła i prawie w każdym pomieszczeniu mam inną

Gość emaaaaaa
ja się przerzuciłam na zamienniki tańsze różnych rzeczy np. tuszy do drukarki kupuuję tylko zamienniki, actisy wychodzą bardzo przystępnie cenowo a drukuje się na nich dobrz