Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kleopatra11

POLEĆCIE MI JAKIŚ DOBRY, WCIĄGAJĄCY FILM KRYMINALNY LUB W OGÓLE FAJNY FILM :)

Polecane posty

Gość żanetkaleta
kryminalny? może Muminki? Polecam

Gość na jedyce
własnie leci Ojciec Mateusz włacz sobie:)

Gość faraon!!
:)

Gość GretaBarbo
Millenium, ale szwedzką wersję

Gość na jedynce
:)

Gość *Kropka
Jak lubisz polskie filmy to polecam: "Wymyk" i "Uwikłanie"

Gość tylko i wylacznie
Dziewczyna z tatuazem

Gość *Kropka
Tak,"Uwikłanie "to bardzo dobry film.

"Tot, kto gasit swiet" (Ten, kto gasi swiatlo) - rosyjski thriller "The Arrival" 1996 - stare ale jare, doskonale sie oglada "The Shawshank Redemption" - tego chyba nie trzeba reklamowac... "Smilla's Sense of Snow" "Les rivires pourpres" - Jean Reno, Vincent Cassel mowi samo za siebie "Deliverance" z 1972 roku - ponadczasowy thriller "The Onion Field" z 1979 - John Savage, James Woods etc a moze klasyka - "Ojciec chrzestny"? "Czas Apokalipsy"? "Pluton"? Kino azjatyckie - przejmujacy japonski dramat "Nobody Knows" ("Dare mo shiranai" z 2004 roku, thriller koreanski "Oldboy" czy tez "The Man from Nowhere"; japonski horror dla ludzi o mocnych nerwach "Audition"... I wreszcie cos z kina arabskiego - egipski "Yacoubian Building", dramaty iranskie Majida Majidi, horrory tureckie Hasana Karacadag itp itd Ostatnio obejrzalam dramat "We need to talk about Kevin" i dalam mu w skali 10 - 11. Jesli lubisz kino artystyczne to polecam filmy wegierskiego rezysera Beli Tarr'a - ale to wylacznie dla koneserow. Wogole kino wegierskie jest bardzo, ze tak sie wyraze, elitarne ;)

Gość kljadsgh
The Crash (miasto gniewu) - dramat ale z morderstwem w tle i do końca nie wiadomo kto zabił - film jest rewelacyjny 11:14 - Thriller, Czarna komedia Lucky Number Slevin(Zabójczy numer)- Komedia kryminalna no i bardzo stary ale doskonały "kolekcjoner kości"

dzieki za kolejne propozycje, na pewno coś sobie z tego wybiorę :) a co do "kolekcjonera kości" to muszę powiedzieć, że zawiodłam się, oczekiwałam na znacznie lepszy film podczas gdy niemiłosiernie się ciągnął i nie spodobał mi się niestety...fabuła może i dobra, ale słabo zrealizowana.