Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość psyytyytaaa

iść na profil biologiczno chemiczyny do liceum?

Polecane posty

Gość psyytyytaaa

Od zawsze chciałam być lekarzem ew. weterynarzem,ale żeby iść na bio-chema trzeba być dobrym z chemii, a chemia to moja zmora. Mam taką nauczycielkę, która kompletnie nie potrafi tłumaczyć przez z 3 lata niczego się z tego przedmiotu nie nauczyłam. Nawet jakbym się dostała na ten profil to boję się,że sobie nie poradzę, bo mam takie zaległości. Z matmy i z fizyki jestem dobra, z biologii też. Więc nie wiem, czy iść na ten profil,czy sobie odpuścić i iść np. na mat-fiza, chociaż za bardzo mnie tam nie ciągnie. Jak myślicie?

Gość żanetkaleta
Nie rezygnuj z marzen przez głupia nauczycielke. idz na biol-chema.

Gość hgg
najwyzej bedziesz chodzic na korki z chemii

Gość nonames
ja jestem w biol chemie w pierwszej klasie. chemia jest normalna, tylko biologi dużo godzin i co tydzień praktycznie duży sprawdzian, chemia spoko, ale fizyka, bardzo ciężka. przemyśl to, dobrze Ci radzę, bo ja dziś bardzo żałuję, że wybrałam ten profil.

Gość żanetkaleta
dlaczego miałabys sobie nie poradzic, jak sie bedziesz starac i ciezko pracowac zeby miec przyzwoita ocene, to mysle ze sobie poradzisz na tym profilu. Oczywiscie nie bedzie łatwo, ale potem bedziesz zalowac i pluc sobie w brode, jak pojdziesz na cos innego. i załatw sobie korki, zeby te zaleglosci nadrobic

Gość hgg
chociaż zazwyczaj ludzie z biol-chemach to kompletna porażka...

Hej! Ja jestem w 2 Liceum na Europeistyce i mam wiele koleżanek i kolegów co są na Biol-Chemie albo na Mat-Fizie. Biol-Chem nie jest taki zły ale są osoby co nażekają na natłok Biologii no bo aż po 3 lekcje w co drugi dzień. Mat-Fiz lepiej przygotuje do matury z matematyki ;p Ale co kto lubi. Nie frasuj się tym, że miałaś złą nauczycielkę ja tez taką miałem i chciała mnie oblac w 3 gim z Chemii ;] Powodzenia przy składaniu papierów

PS. Tak jak najmadrzejszy na swiecie napisał. Kierunek w ogólniaku nie upoważnia cię do czynienia zawodu kończąc biol chem. To studia rozwijają ciebie zawodowo ;]

Gość hgg
z drugiej strony ciezko samemu przygotowac sie do matury z biol i chem

To prawda, ale znam wiele osob, ktore dostaly sie na medycyne (w tym moi rodzice), ktorzy nie byli na bch. A i tak bedziesz sie musiala sama wszystkiego uczyc, bo to ze jestes na bch nie oznacza, ze wiedza sama ci wplywa do glowy:) Poza tym przeciez wiele osob dopiero w polowie liceum decyduje sie co by chciala robic.

co kto lubi ;] najpierw poszukaj w necie pożądane zawody i zatrudnienia i ucz się do tych przedmiotów które są wymagane do przyjęcia na studia :D

Gość kunegundaaz
Chodzę na bio-chema i powiem Ci,że chemia wcale nie jest tak trudna, ja też nie byłam orłem z chemii, myślałam, że będę musiała załatwić sobie korki, ale nie mam takiej potrzeby. Gorzej jest z biologią. No i dużo jest matematyki i fizyki, ale jak to lubisz. Idź na bio-chema i nie bój się, poradzisz sobie ;)