Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kafjuszka

JAK ZROBIC KAWE?...................

Polecane posty

Gość kafjuszka

wstyd sie przyznac ale jak wcozraj spałąm u swojego faceta, poszlam rano po cos do picia. on spytał czy zrobie mu kawe, no to powiedizlam ze ok. tyle ze..... nigdy nie parzyłam kawy :o mam 21 lat i nigdy nie lubiałam kawy, po prostu smaku i w ogóle ew jakies cappuccino w kawiarence. no to zrobilam 2 czubate łyżeczki zalałam wrzatkiem i tak mu podałąm.... powiedizal czy ja nigdy kawy nie robiłam, czy lubie taka "siekiere" ? :) glupio mi ise zrobilo bo mial racje ,nie robiłąm... jak zrobic dobra kawe?....

Gość rereke
mysle ze nie ma dobrego przepisu;) kazdy lubi inaczej jedni slabsza inni mocna ale mysle nie tak optymalnie to 1.5 plaskich lyzeczek

Gość tęskniłam za czarnymi oczętami
ja lubię z expresu, ale taką "sypaną" kiedyś nazywaną "po turecku" to też parzę z 2 lub nawet 3 łyżek i zalewam wrzatkiem i piję czarną oraz gorzką. Najlepiej zapytaj chłopaka jaką kawę lubi albo niech parzy ją przy Tobie a wtedy zobaczysz. To nie jest obowiązek, byś wiedziała jąką kawę on lubi.

zartujesz?:) najlepiej jego zapytaj jak kawe zawsze pije. kazdy pije inną jedni pija tzw siekierę inni z mlekiem, albo rozpuszczalną albo tylko cappucino. powodzenia w parzeniu kawki.

Gość rano pije z dwoch
płaskich lyzeczek, po poludniu troche slabszą. ale siekiere mu zrobiłaś :D

Gość kafjuszka
pije rozpuszczalna z mlekiem

Gość kafjuszka
no, a gdybyście widizeli jego oczy jak wziął łyka! :D

Gość robactwo i inne prostactwo
Hmm...Czy z debilem mamy do czynienia można by się zastanowić... Zacznij od pytanie jaką lubi ten twój chopak. Czy życzysz sobie słabszą, mocniejszą? Bierzesz do ręki łyżeczkę, filiżankę.Jeżeli brudne to myjesz i suszysz. Jeżeli czyste, to wiadomym, że nie trzeba. Nalewasz wody do czajnika, chyba że już jest nalana, to nie trzeba. Zagotowujesz, ale to musisz znać obsługę kuchenki. Jeżeli znasz, to czytaj dalej, jeżeli nie znasz, to na nie czytaj dalej, tylko poznaj. Po zagotowaniu wody, nie zalewaj od razu kawy, tylko odczekaj ze trzy minuty i dopiero wtedy lej! Dalszy ciąg działań zależy od twojej inwencji twórczej.

Gość rano pije z dwoch
sypaną po trzech minutach? przesadzasz :D

Gość kafjuszka
nie lubi sypanej tylko rozpieszczalną

Gość kafjuszka
up

a ja gotuje tak z pare minut by pozbyć sie śluzo

Gość każdy pije
inną, jedni słabszą a inni mocniejszą. Standardowo to ok 1,5 łyżeczki sypanej a przy rozpuszczalnej to ok 1 z czubem - choć niektórzy znów sypią inną ilość. A i kawa kawie nierówna - zrób np Douwe Egberts czarną, to ci wyjdzie niezła siekiera, a inna będzie słaba...