Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła rodząca :-)

które imiona wam się bardziej podobają

Polecane posty

Jestem w ciąży :-) Jeszcze nie wiemy czy chłopak czy dziewczynka. Imiona wybieraliśmy jeszcze jak się staraliśmy. Doszliśmy do etapu że wybraliśmy Adaś lub Franek dla chłopaka lub Hania lub Ola dla dziewczynki.Które imiona z tych 2 wam się bardziej podobają?Dodam, że ja mam na imię Ania i boję się, że jak nazwę córeczkę Hania to jak mąż którąś z nas będzie wołał to nie usłyszymy do której :-)

up

Gość Z imion męskich, które
Wybraliście to tylko Adam, Franek to wg mnie straszne imię, brzmi jakoś tak dość ordynarnie. Wiem, że to imię z tradycjami... ale i tak w ten sposób uważam. A co do imion żeńskich - oba ładne. Ja akurat mam córeczkę Aleksandrę:), ale Hania też mi się podoba:)

Gość lunnaaa
Adaś, a dla dziewczynki oba ładne, ale jak przwidujesz taką sytuację to weź Olę :)

tylko Hania bardziej podoba się mojemu mężowi a ja trochę się boję, że to będzie dziwnie brzmieć :-)

Gość hmmmh
To ustalcie, że do ciebie woła Anka a do córki Hania i nie będzie pomyłek.

ja nie lubię jak ktoś na mnie tak mówi.Mąż gdy jest na mnie zły to tak mnie nazywa.Wszyscy mówią na mnie Ania, Aniu i to dotyczy nie tylko męża ale i znajomych więc było by " o przyszła Ania i Hania " :-) Imię samo w sobie bardzo mi się podoba i dlatego z niego nie rezygnuję, ale wątpliwości mam :-)

Gość loris26
A ja uważam że Hania to okropne imię, zwłaszcza jak kiedys będą wołac do córki Hanka.Ja mam na imie Anka a stare baby czasem mówia do mnie Hanka albo Haniu i nie cierpie tego.Ola też nie bardzo mi się podoba lae lepsze z męskich Adaś w miarę, Frankiem to tylku krzywde sie dziecku robi moim zdaniem.oczywiście to tylko moje zdanie napisane dośc dosadnie za co przepraszam.

Gość Maja128
Hanie ostatnio są bardzo modne,mi osobiście się nie podoba, wybrałabym Ole :) z imion dla chłopców prędzej Adaś ale oba nie w moim guście.

Gość Maja128
loris26 dokładnie tak samo myślę:)

nie będą mówić Hanka tylko Haniu, do mnie też nikt nie mówi anka. Nie wiedziałam, że Hania to modne imię bo u mnie nikt z rodziny ani ze znajomych nie dał tego imienia dziecku tak samo z Frankiem czy Adasiem.Siostra zastanawiała się między Frankiem a Sebastianem.Ostatecznie wybrali Sebastiana.

Gość 12 właśnie
misie tez wszystkie podobają:)

no właśnie wszystkie są bardzo ładne i mi się podobają i dlatego mam problem z wyborem. Mężowi raz podoba się bardziej jedno a za kilka dni następne :-) ja natomiast sama nie wiem i zastanawiam się cały czas. Nie uważam, że krzywdzę dziecko takimi imionami. Może nie są modne dzisiaj ( oprócz Hani, która jest podobno modna ) ale są proste i ładne, tradycyjne :-)

Gość kolia .
hania ładnie

Gość xncmbjbfc
Adam ładniejsze od Franka bo Franek to Franiciszek a Adam to krótkie , męskie i oryginalne imię ;)

Gość rotmistrz
Franio, Franuś , św. Franciszek z Asyżu.....sorrki ale mnie jakoś kiepsko sie kojarzy natomiast Adam jak najbardziej tak samo jak Hania (Hanna) , bardzo ładne , łagodne i kobiece imię . Imię Ola jest już bardziej pospolite bo Aleksandra , nic ciekawego. Ja znam małą (5 letnią ) Hannę - sliczności, krecone długie włoski a oczy niebieskie i duże :).

Gość ja mam Franciszka
uważam, że imię jest piękne w każdej odmianie. Mały Franio, starszy Franek, dorosły pan Franciszek;) Hania- niegdyś moje wymarzone- dzisiaj już mi nieco zbrzydło. Ola też ładne ale ostatnio w moim otoczeniu dużo ich się urodziło. Jednak mimo wszystko teraz stawiałabym na Olę. aczkolwiek mam teraz nieco inne typy

Gość Kłoliberek
Hania i Franek

Gość myślę, że...
Franciszek to piękne imię.

czyli więcej głosów za Olą i Adasiem :-)

Gość lodzzia
Z meskich zadne mi sie nie podoba,ale juz bardziej franek. z samkich hanna