Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kimnia

6 tygodni temu urodziłam dziecko i chcę być znowu w ciąży

Polecane posty

Gość kimnia

poród był ciężki, jak to poród, w ciązy przytyłam z 20 kg na dodatek dzieciątko było jakoś źle ułożone ze ciągle cisnęło mnie na pecherz, namęczyłam się w ciązy psychicznie i fizycznie, choruje tez na niedoczynność tarczycy. A od paru dni znowu bym chciała być w ciąży:)

Gość kimnia
tęsknie za tym stanem, mimo wszystko, marzy mi się kolejny dzidziuś

Gość no to może powiedz to
mężowi, a nie nam?:o

Gość szz
to miłe czytać takie posty :) Kochana, odpocznij i zajmij się maleństwem a na drugie jeszcze przyjdzie czas. Tłumacz sobie, że łatwiej ci będzie opiekować się jednym maluszkiem niż dwoma na raz. A np rok różnicy wieku między dziećmi będzie w sam raz

Gość kimnia
szz dzięki za miłe słowo i pozdrawiam :) mężowi nie mówię jeszcze o tym bo on się martwi o moje zdrowie ale w najbliższym czasie porozmawiam z nim o kolejnym dziecku na pewno się zgodzi jak będzie widział ze jestem szczeliwa ciąża mimo wszystko była dla mnie miłym stanem i jak widzę jakoś kobiete w ciązy to jej zazdroszczę

myślę że to stanowczo za szybko bo nawet nie doszłaś do siebie a ten efekt to zapewne wina hormonów poczekaj choć kilka miesięcy i uzgodnij to z mężem by nie był zaskoczony

Gość dsadasdsaads
Ja nie przepadam za dziećmi ale przyjmuję do wiadomości, że za kilka lat mogę mieć(teraz mam 21 lat), ale co jak co, poród mnie przeraża

Gość szz
Lepiej poczekać az w twoim organizmie wszystko wróci do normy, to ważne bo twoje i planowanego maleństwa zdrowie jest najważniejsze. Szczęściarz z twojego męża, stworzysz mu prawdziwą rodzine

Gość ddqdqd
Autorko tematu, też miałam idiotyczne myśli w połogu i jakiś czas potem. To szok poporodowy, nic więcej. Trzeźwiej myśleć będziesz dopiero za jakiś czas.

Gość tez mamamaa
ee tam , od razu szok poporodowy ja tez kilka tygodni po porodzie moglabym znow byc w ciazy i po raz kolejny to przechodzic, oczywiscie w ciaze nie zaszlam , bo jakas przerwa musi byc, no i chce sie tym pierszym cieciakiem nacieszyc - no i karmie do tej pory i juz tak daaawn nie bylo @ :)

Gość jestem w szokuuu
ja rodzilam 12 godz, bylam nacinana, maly byl dosc duzy, tez sie nameczylam, ale teraz (9tyg po porodzie) moglabym przejsc to samo;) ba! juz tydzien po bylam gotowa na nowa ciaze :p

Gość no to zrozumcie w koncu
ze nie jestescie gotowe na kolejne ciaze, tylko macie syf , kiłe i mogiłe w hormonach i to one wam buzuja. Psychicznie jeszcze nie wiecie jak Wam moze dac popalic noworodek , potem niemowle.Fizycznie kolejne ciaza jest bardzo obciazajaca dla organizmu. Wyobtazcie sobie wielki brzuch i niemowle, ktore trzeba nocis na rekach. A potem noworodek i roczniak ???

Gość tez mamamaa
rok przerwy i tak bedzie , nawet jakbysmy zachodzily w ciaze 2-3 mce po porodzie , wczesniej to pewnie jest trudno, cykle musza wrocic itd ale nie sadze zeby pogodzenie noworodka z rocznym dzieckiem bylo latwiejsze niz z dwulatkiem - te to dopiero potrafia sie wsiekac , te wszystkie bunty ;) znam kilka rodzin z dzieciakami rok po roku i jakos dali rade...

Gość no to zrozumcie w koncu
jakos to musza dac rade, niestety roczniak jest tak samo absorbujacy jak dwulatek ?? nie masz chyba pojecia o czym piszesz. roczniak to jeszcze malusienkie dziecko, nieporande, ledwo chodzi albo jeszcze nie, pcha sie tam gdzie nie wolno ( dwulatka upomnisz i wie, ze nie wolno, roczniak bedzie probowal do skutku. roczniak nie je sam, nie ubiera sie sam, nie bawi sie sam. Dwulatek w malym stopniu, ale juz robi te rzeczy., dwulatek wsrod dzieci, na placu zawab juz zaczyna sie interesowc innymi dziecmi, roczniak nie zrobi nic sam.... i noworodek na piersi >??? z noworodkiem to jeszcze pol biedy, jak jest aniolkiem to zje i spi. Ale sa takie noworodki, ktorfe przez kolki wyja dniami i nocami !!!! ale powodzenia wszytskim, to wasze decyzje :)

Gość wolusiaaaa
ale krolica, a stać przynajmniej was na utrzymanie tych dzieci

Gość umami
Autorko, jak Ci ten 6tyg. za kilka tygodni da popalić to Ci się "dzieciątka" odechce. Poza dzieciakami nie macie żadnych marzeń, planów, ambicji? Marzy wam się pewnie siedzenie w chałupie :| PS. Ciekawi mnie czemu stare baby piszą: dzidzia, dzidziuś itd. To jest jakieś uwstecznienie intelektualne spowodowane hormonami?

Gość 5464343523e
to normalne odczucie tez tak mialam

Gość Podobnie
Autorko też tak miałam, ale troszkę było to za sprawą hormonów. Dziś jestem 15 tygodni po porodzie i dalej z tęsknotą patrzę na ciężarne i już nie mogę się doczekać kolejnej ciąży. Niestety ze względu na CC muszę czekać rok, ale ani dnia dłużej :D

Gość kimnia
mąz jest tylko do zapładniania, od zapierdalania jestem ja

Gość Forumowiczka987
ZAPRASZAM DO DYSKUSJI NA WWW.RAJKOBIETY.PL , POROZMAIAJMY SOBIE W BABSKIM GRONIE

Gość aneet84
tak tak przypomina mi sie jak ja mojemu mowilam po porodzie ze mi sie teskni z abrzuskiem, a jak sie dowiedzialam ze z drugim jestem w ciazy to byla wpadka to on sie smial ze po co mowilam glosno ze tesknie , obie ciaze byly ciezkie nie mowie o porodzie bo obie cc a teraz mi sie syn marzy bo mam dwie corcie ale to nie czas

ja tez tak mialam okropnie tesknilam za brzdacem w brzuszku kopnikach itd teraz mam 10,5 miesieczna corcie i jestem w 7tc