Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem w szokuuu

pomocy kto ma racje? klutnia a raczej wojna o chrzest:(

Polecane posty

Gość jestem w szokuuu

mieszkamy w miescie powiedzmy A i tam chcielismy ochrzcic dziecko i wyprawic chrzciny. Ale ksiadz nam odmowil bo nie mamy slubu. Wiec chrzciny beda w kosciele w miescie B, tam gdzie ja mieszkalam z rodzicami. I teraz mama zaproponowala zebysmy chrzciny tez wyprawili w domu w m B. Bo po co z kosciola taki kawal jechac na obiad do naszego mieszkania. Cdn

Gość jestem w szokuuu
tymbardziej ze moi rodzice i rodzenstwo nie maja auta i beda musieli jechac autobusem, i beda godzine pozniej :( a od strony narzeczonego kazdy ma samochod. po za tym mama (gdyby bylo w rodzinnym domu) duzo by mi pomogla w organizacji. ale narzeczony nie chce o tym slyszec:( cdn

Gość no to zrozumcie w koncu
nie musisz pisac cdn mama ma racje

Gość no to zrozumcie w koncu
to niech narzeczony i jego rodzina wszystko zrogranizuja w waszym miescie , a TY siedzi czekaj i nic nie rób

Gość wczorajszydzienamoze jutrzejsz
mama ma racje.

Gość oluniaaannnn
a co ci zależy, ja bym sie zgodziła pod warunkiem, że mama wszystko zorganizuje i opłaci i jeszcze bym miała wygórowane wymagania co do dań, ta, ze by się matce odechciało. Moja rola polegała by tylko na opiece nad dzieckiem, jako matki.

Gość jestem w szokuuu
i teraz jest tak, ze jak bedzie tam gdzie teraz mieszkamy to moja rodzina przyjedzie na godz, sama bede musiala gotowac i piec. a jesli bedzie w tym miescie co chrzest w kosciele, to rodzina narzeczonego bedzie sie nieswojo czula. (a brat wogole nie przyjedzie)

Gość glupie dziewuszysko
na twoim miejscu nie kłUciłabym sie z facetem, tylko starała sie go przekonac ,że jednak w miescie B będzie wygodniej, szybciej, mniej problemów. jakich argumentów użyjesz to juz twoja sprawa;) kazda kobieta ma swoje sposoby na swojego faceta;) dlaczego ludzie nie potrafią sie ze sobą dogadac?! BO ZAWSZE SZUKAJA WINNYCH A NIE ROZWIĄZANIA PROBLEMU!!! czemu autorka pyta"KTO MA RACJĘ" a nie "JAK ROZWIĄZAC TEN PROBLEM"?

Gość Dozofik
Jak wyżej. Spróbuj go "przekonac ,że jednak w miescie B będzie wygodniej, szybciej, mniej problemów".

Gość glupie dziewuszysko
wyglada na to,ze wasze rodziny za sobą nie przepadaja. pewnie ty pochodzisz z biednej rodziny ( brak samochodu??!?! ) . rodzice narzeczonego cie nie lubią bo nie dosc ze złapałas faceta na dziecko to jeszcze pewnie u nich na garnuszku jestes? bo jesli mieszkacie samodzielnie, to mozesz mame poprosic zeby przyjechała dzien wczesniej i pomogla ci cos na poczestunek przygotowac. albo niech mama, jesli sie tak deklaruje cos ugotuje i upiecze a wy po chrzcie w miescie B zabierzecie mame autem z jedzeniem? zreszta reszte rodziny chyba tez mozna zabrac do miasta A samochodami, skoro rodzina narzeczonego nimi przyjedzie? nie wierze, że nie znajdzie sie wolne miejsce? jakbyscie sie chcieli dogadac to byscie wyjsce z tej sytuacji znalezli...

Ja bym wyprawiła obiad po chrzcinach w tym samym mieście gdzie będzie odbywał się chrzest. Podpisuję się pod tym że będziesz miała pomoc,na miejscu,szybciej itd. oraz trzeba brać pod uwagę że gdyby było w innym miejscu to by wyszła krępująca sytuacja tzn. goście Twojego faceta są na miejscu i teraz tak zaprosić ich do sto9łu kiedy Twojej rodziny nie ma to też nie fajnie a żeby czekali to też glupio.

Gość jestem w szokuuu
aha, to znaczy ze jak ktos nie ma samochodu, to jest biedny? jego rodzina bardzo mnie lubi, i dla nich (oprocz jego brata i dziadkow) jest obojetne gdzie

Gość Hahahahahah
To pojechałyście z tym samochodem.. :D Nie mam z wyboru, a wy tak piszące z pewnością jesteście biedniejsze ode mnie ;)

A ja bym olała brata i dziadków :o To jest dzień Waszego dziecka i robi się tak jak WAM będzie wygodnie a nie całej rodzinie :o

Gość jestem w szokuuu
rozmawialam z nim. jest coraz gorzej

SZOK! Musicie się dogadać. Macie dziecko i wiecznie będą jakieś problemy.Skoro nie potraficie się dogadać w tak błahej sprawie to co będzie w poważnej?

a czy w tej miejscowości A jest jeden kosciół ? że musisz koniecznie do B moze masz problem z nie rozerwaną pępowiną i tu boli Faceta ? a jak już chrzest w B to i obiad w miejscowości B ale czy nie może być w restauracji ? i przede wszystkim ile ten kawał ma ? bo moze odległość nie wielka a robisz dramat

Gość jestem w szokuuu
a wiecie jaki on podal argument? "Twoja rodzina nie bedzie sie czula jak goscie, bo to w ich domu i nic nie dadza" no ja pierdole!

Gość jestem w szokuuu
jeden kosciol. nie robie dramatu. poprostu jestem zmeczona juz. mama nam chce pomoc a on ma wielkie pretensje bo liczy sie jego rodzina a nie moja

Gość truskawkowe cistkoooooooo
a po co robicie chrzciny ? to jest obrządek katolicki, nie macie ślubu kościelnego to po co chrzcić potomstwo. Hipokryzja ... Założę się że do przedszkola dziecko pójdzie jako "dziecko samotnej matki" ...

a to z rób w restauracji i masz problem szykowania i bycia zabieganą gospocha z głowy zajmiesz sie dzieckiem i już

Gość olei olej olej
ile Wy macie lat?

Gość jestem w szokuuu
ja 20, on 23

Gość a kogo to!
glupie dziewuszysko -no i jesli nawet dziewczyna pochodzi z biednej rodziny to co?i zaraz zlapal faceta na dziecko -zalosne.Autorko ,to bardzo ładnie ze strony twojej mamy ze chce wam pomoc zorganizowac chrzciny u siebie ,mysle ze w sytuacji gdy i tak odbeda sie w kosciele" B" jest to najlepsze wyjscie z sytuacji.Nie bardzo rozumiem dlaczego twoj narzeczony nie porafi tego docenic.Ja na twoim miejscu bym na spokojnie porozmawiala ze swoim n. przedstawila argumenty za i przeciw .Jesli nie bedzie o tym chcial slyszec postawilabym sprawe jasno chrzciny w kosciele np godz.11 a impreza w waszym mieszkaniu na godz.np.14 sta zebyscie z dzieckiem mogli spokojnie wrocic do domu i zajac sie dzieckiem ,przygotowac na gosci itp.wiec wtedy i twoi rodzice spokojnie dojada.Ale jasno dalabym do zrozumienia twojemu facetowi ze musi ci pomoc przy chrzcinach .

Gość jestem w szokuuu
truskawkowe ciastko, a chuj Cie obchodzi czemu chce ochrzcic dziecko! A wogole to kurwa chyba nie na temat debilko :o

Gość olei olej olej
jak teraz macie takie problemy to aż strach pomyśleć co będzie później...

co to w ogóle za argument, że dziadek z bratem będą się czuć nieswojo? to jest uroczystość dziecka i dla dziecka, a nie dla nich! rozumiem gdyby ktoś miał problemy zdrowotne i dłuższa podróż nie wchodziłaby w rachubę, ale w tej sytuacji coż - młodzi jesteście to sobie pogrywają... poszłabym do tego dziadka i do tego brata osobiście i pogadałabym - założę się, że oko w oko zbraknie im argumentów...

Gość do glupia dziewuszusko
ty to dopiero jestes pier do l nieta

Gość truskawkowe cistkoooooooo
sama jesteś debilką do potęgi. Problem gdzie zrobić chrzciny... weź się ogarnij, bo życie cię przerasta chyba. Widać że dla ciebie problemem jest tak naprawde w jakim miejscu urządzicie imprezę a nie sam sakrament chrztu. Co ? Ubodło ? Zakłamana baba ! Tu będzie szopkę z chrzinami dzieciaka urzadzać, obiadki, sratki , w kościele poleci pierwsza żeby komunię przyjąć - i po co to wszystko ? Ksiądz w twoim mieście ma absolutną rację że nie zgoidził się na chrzest ! Po co grzesznicy mają chrzcić dziecko, a ten drugi ksiądz zgodził sie tylko dla kasy.

nie poleci do komunii bo jej przyjmować nie może, a ksiądz ma obowiązek dziecko ochrzcić bez względu na to, że rodzice grzeszą....