Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziwny jest ten świat.........

Czemu kobiety mają takie wielkie wymagania?

Polecane posty

Gość a ja uwazam, ze to kwestia kaz
a co jak stracisz prace, albo on straci? lub dlugotrwala choroba, okres po macierzynskim?

Gość onaaa___waw
najmądrzejszy... no właśnie niektóre kobietki ciążę traktują jako odciągnięcie w czasie, pójścia do pracy. A to głupota, bo przeciez łatwiej zapewnic dzieciom wszystko co potrzebne, gdy ma sie dwie wypłaty zamiast jednej. Poza tym przy dziecku nie leży sie do góry tyłkiem :)

moze miga sie od roboty, ale z drugiejs strony pewnie planowali dzieci?

Gość onaaa___waw
Juvia on owszem przyczynił się do poczęcia dziecka ale nieświadomie, bo była w trakcie zmiany pigułek podobno o czym nie doinformowała szanownego małżonka.

ta kobieta jest mlodsza od tego kolegi i on jest bardziej ustawiony?

okres po macierzyńskim? są dwa wyjścia albo idziesz na urlop wychowawczy i wtedy wiadomo z automatu nie pracujesz ale zajmujesz się dzieckiem albo po macierzyńskim wracasz do pracy a wtedy masz pewne przywileje w pracy, chociażby to iż pracujesz o godzinę krócej z racji karmienia dziecka a pensję otrzymujesz tak jak za 8 godzin pracy

Gość onaaa___waw
utrata pracy przez którąś ze stron, czy urlop macierzyński to siła wyższa, to co innego niż świadome siedzenie w domu z lenistwa i wygody :)

generalnie jest sie wtedy mniej pozadanym pracowniki i albo rezygnuje sie de facto z pracy (wychowawczy) albo nianka, ktora czesto wynosi tylko co zarobki, a dziecko jest z obca osoba

w trakcie zmiany pigułek...niezły tekst...kobieta potrafi:)

Gość a jak się popatrzy
na stare raszple po 50-tce i te ich wymagania to normalnie się odechciewa(nie tylko seksu).Won babska ,które rozwalają swoje małżeństwa a potem szukają ideała :D

"najmądrzejszy... no właśnie niektóre kobietki ciążę traktują jako odciągnięcie w czasie, pójścia do pracy. A to głupota, bo przeciez łatwiej zapewnic dzieciom wszystko co potrzebne, gdy ma sie dwie wypłaty zamiast jednej. Poza tym przy dziecku nie leży sie do góry tyłkiem " Tak, to prawda, wiem ze jest taka grupa kobiet. Choc ja akurat jestem zwolennikiem tego, zeby w poczatkowym okresie matka jednak spedzala z dzieckiem jak najwiecej czasu. Ale sa rozne modele rodziny.

Gość onaaa___waw
ja malo nie padłam jak mi ten mąż to opowiadał, załamany troszke facet byl no ale cóż, teraz za późno. Jego znam bardzo dobrze i szkoda mi go bo ma 27 lat a zapierdziela jak wół, bo lenia w domu ma za żonę

wykorzystała po prostu fakt, iż mąż nie znał pojęcia'''w trakcie zmiany" :) nie istnieje żaden trakt...kończy jedne a zaczyna drugie w tym samym czasie gdyby miała wziąć te pierwsze....już mu współczuje:)

"moze miga sie od roboty, ale z drugiejs strony pewnie planowali dzieci?" Oczywiscie, ze planowali. Ale ostatnie 3 lata nie mieli dzieci, a ona przepracowala niecale poltora miesiaca. Rozumiem, jakby lezeli na forsie, ale z tego co wiem, to tam sie raczej nie przelewa. Biedy nie ma, ale skromnie raczej zyja. I to glownie dzieki oszczednoscia z uk.

Gość onaaa___waw
janmądrzejszy... ja róniez uważam że dziecko powinno byc przy matce na początku. ale u nich bylo tak, że córcia skonczyła 3 latka zaczęła przedszkole i mamusia miała szukac pracy, szybko sie znudziła tym, bo stwierdziła że lepiej w domu :)

Gość do najmadrzejszy na swiecie
a czemu matka ma spędzać z dziećmi jak najwięcej czasu? a tatuś to co? pies? ja sobie nie wyobrażam takiej sytuacji, że skaczę nad bachorami a mój facet nawet palcem nie kiwnie

Gość onaaa___waw
a tu wiek jego 27 a jej 24 :)

Gość onaaa___waw
to nie tak, że tylko matka ma wychowywac dziecko ale chodzi o to, że nie musi biec do pracy zaraz po macierzyńskim. dziecko muszą wychowywac oboje rodzice, tatus tez jest od przewijania, gotowania i spacerków :)

"a czemu matka ma spędzać z dziećmi jak najwięcej czasu?" Bo tak uwazam. Wyrazilem po prostu swoje zdanie i tyle. " a tatuś to co? pies? ja sobie nie wyobrażam takiej sytuacji, że skaczę nad bachorami a mój facet nawet palcem nie kiwnie" No dobrze, ale czy ktos cie zmusza do tego?:) Nie masz nawet obowiazku posiadania "bachorow". Poza tym ja nie pisalem, ze facet ma nie kiwac palcem, tylko o sytuacji kiedy matka dziecka w poczatkowej fazie macierzynstwa spedza czas ze swoim dzieckiem, a facet pracuje 🖐️

Gość onaaa___waw
no właśnie, o to i mi chodziło :)

"to nie tak, że tylko matka ma wychowywac dziecko ale chodzi o to, że nie musi biec do pracy zaraz po macierzyńskim. dziecko muszą wychowywac oboje rodzice, tatus tez jest od przewijania, gotowania i spacerków " Dokladnie tak:)

ja uważam, że dziecko potrzebuje obojga rodziców, a nie że matka jest uziemiona w domu, a facet tylko przepracuje parę godzin w pracy, a jak wróci do domu to w dupie ma i te kobietę i dziecko, tylko sobie siądzie przed tv czy komputer i zapomni o całym świecie, ja bym takiego obiboka wywaliła na zbity pysk

Gość onaaa___waw
przecież wyjaśniliśmy, że nie o to chodzi :D :P

"ja uważam, że dziecko potrzebuje obojga rodziców, a nie że matka jest uziemiona w domu, a facet tylko przepracuje parę godzin w pracy, a jak wróci do domu to w dupie ma i te kobietę i dziecko, tylko sobie siądzie przed tv czy komputer i zapomni o całym świecie, ja bym takiego obiboka wywaliła na zbity pysk " Tak, napisalem mniej wiecej prawie to samo.

onaaa___waw - no ale ja tak już obok waszych wyjaśnień to napisałam:D myślałam że NNŚ chce jakiejś kuchty nie kobiety;)

Kobiety nie mają wielkich wymagań. Po prostu nie lecą na nieudaczników.

Gość onaaa___waw
skoro w nicku ma najmądrzejszy, to myslę, że kuchty nie szuka ;) :P :P a ja mam chęć na czekoladę :):P