Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozmarzona kobietaaaaaaa

obejrzałam anię z zielonego wzgórza i rozmarzyłam się o Gilbercie

Polecane posty

a ja znowu ogladam:) odbilo mi....

Gość Chiyou
W ogole bardzo sie ciesze, ze oprocz mnie ktos jeszcze czyta i oglada Anie :) Kolezanka z pracy mi ostatnio powiedziala, zebym dala sobie spokoj z lekturami dla mlodziezy :D A ja tak bardzo lubie zatapiac sie w ten swiat :) W ogole z tylu mojej ksiazki sa wymienione tez inne pozycje -Kuchnia z Zielonego Wzgorza -Droga do Zielonego Wzgorza-(losy Ani zanim tam przybyla) -Pamietnik Ani z Zielonego Wzgorza Mial ktos okazje czytac? Jesli zas chodzi o film, to za absolutnie wspaniala uwazam Maryle :)

oj, tak maryla :) ale moze to i ksiazki dla mlodziezy ale ja akurat za kazdym razem zawsze cos wylapie, cos madrego, mozna sie sproo nauczyc z tej lektury ja jesli chodzi o ksiazke to nie czytalam wszystkich czesci nawet nie wiem czy sa dalsze losy ani i gila po slubie

ja tezkocham ten swiat, lubie takie klimaty:)

Gość Chiyou
Ehhh, a nie ma kontynuacji z okresu wojny? Jak Ania szukala Gilberta?

A ja wlasnie niedawno myslalam zeby jeszcze raz przeczytac wszystkie Anie, bo ogladac nie lubie..:)

Gość Chiyou
Ja tez w miedzyczasie czytam :) Akurat Szumiace Topole teraz, ale brakuje mi dwoch ostatnich czesci.

Gość gość
film jest ok ale książka lepsza taka bardziej romantyczną A po za tym niektóre rzeczy się nie zgadzają, a Gilbert jest taki przystojny ...

Gość gość
te książki typu Ania z ZW miały klasę, zauważcie że nie było tam żadnej wulgarności. A teraz nawet w książkach dla młodzieży opisy seksu, zwulgaryzowanie wszystkiego. Przykre.

Gość gość
A mnie filmowy Gilbert bardzo rozczarował, w ogole inaczej wyobrazalam sobie te postacie. Ania ksiązkowa byla wysoka, chodzila wyprostowana, a tu byla jakas biegajaca , zgarbiona, I Gilbert jakis ciapowaty. Tylko Mateusz i maryla ok. Poza tym nie lubię, jak adaptacje odbiegaja od oryginały, a tam niestety bardzo duzo tego,zwlaszca w dalszych częsciach.