Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cuSDcbsjcblWCB

PASZPORT prosze o pomoc!!!!!!

Polecane posty

Gość cuSDcbsjcblWCB

-czy jest gotowy wzorzec wniosku o wydanie paszportu, czy trzeba napisac go samemu? - Musze na mus mieć paszport do 25 maja, czy mogę napisać jakieś pisemko, które przyspieszy wydanie dokumentu? Z góry dziękuje za odpowiedz

Gość pewnie że można
Wniosek na paszport pobiera sie osobiście w urzędzie. Poza sezonem czas oczekiwania na paszport to ok 2 tygodnie, nie mniej. Ja też teraz wymieniałam, 2/05 złożyłam wniosek ze zdjęciem i opłatą i nadal nie ma. No ale kolejki są gigantyczne, bo sezon tuż tuż. Może jesli mieszkasz w mniejszym mieście pójdzie to szybciej. Nie da się przyspieszyć tego procesu.

Gość seledynek gg
Wnioski są gotowe,w urzedzie idź do urzędu starostwa,bo one teraz przyjmą wnioski ja musiałam składać wniosek w starostwie,a odebrałam w urzedzie wojewódzkim,musisz zapytac jak jest u Ciebie najlepiej zadzwon do urzedu miejskiego to Ci powiedzą, ja czekałam 2 tygodnie na paszport

Gość cuSDcbsjcblWCB
a nie można ściągnąć z jakieś strony wzoru tego wniosku?

Gość Karinarese
przeczytaj moj wpis tam jest link do strony z paszportami

Gość cuSDcbsjcblWCB
weź się piednicz, nicku na K

Gość cuSDcbsjcblWCB
Czyli po wniosek należy udac się do urzędu miasta, tak?

Gość seledynek gg
zadzwoń do urzedu i zapyatj czy maja u mnie wnioski sa dostępne tylko w starostwie urzad miejski nie zajmuje sie paszportami juz chyba wszedzie

Gość cuSDcbsjcblWCB
ale ja nie mam telefonu

Gość junn
kiedyś wnioski składało się owszem w starostwach ale teraz to zabrali i wszystko załatwia się w biurach paszportowych. Więc i druków mogą nie mieć w starostwie. Najlepiej dzwonić od razu do oddziału paszportowego w swojej okolicy

Gość awweniu
wnioski s gotowe,, mona je pobrać ze strony twojego urzędu lub wziąść osobiście. wypełnianie nie jest trudne to możesz od razu na miejscu wypełnić. jak zalerzy ci na czasie to wyrób sobie tymczaswoy paszport czas oczekiwania na niego to parę dni, a na zwykły 2tyg. do miesiąca.

Gość cuSDcbsjcblWCB
bydgoszcz, telefon mam

Gość cuSDcbsjcblWCB
:D podszyw jest z Bydgoszczy i ma telefon :D

Gość seledynek gg
kiedyś ? paszport robiłam rok temu więc nie tak dawno autor niech najlepiej zadzwoni i zapyta

Gość cuSDcbsjcblWCB
czy jest tu ktoś normalny???

Gość cuSDcbsjcblWCB
Wydaje mi się, że urząd miasta już się tym nie zajmuje, próbowałam dzwonić i wewnętrzny numer jest tylko odnośnie dowodu osobistego, meldunku i czegoś tam z alkoholem.

Gość asweroka
a odnosnie urzedow miejskich, ja bym zadzwonila i spytala sie czy nie maja takich wniksow;) u mnie mozna pobrac rozne dokumenty z urzedu miejskiego, ostatnio widzialam to formularze pit mieli.

Gość junn
to sobie znajdź w necie twój oddział paszportowy.

Gość junn
pity to owszem mają i w starostwach. ale już druków do dowodu czy paszportu u mnie w starostwie nie mają.

Gość cuSDcbsjcblWCB
znalazłam, to kujawsko-pomorski urząd wojewódzki oddział paszportów. Ufff, dzięki wszystkim za pomoc:)

Gość asweroka
a mozesz oczywiscie zalaczyc pisemko, w kroym poprosisz o przyspieszenie wydania paszportu i podaszargumenty przemawiajace za tym. czasem urzednicy maja dobre serca :P

Ja skladalam wniosek 2tyg temu i jeszcze 2tyg musze czekac. U mnie nie mozna przyspieszyc tego procesu, chyba ze jestes bardzo chora lub jedziesz na pogrzeb, to sa tylko dwa wyjatki:)