Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WybierzPseudonim

Cesarka, dr Michalak, Jaczewskiego, Lublin

Polecane posty

Gość WybierzPseudonim

Witam, czy któraś z pań prowadziła ciążę u dr Michalak ze szpitala na Jaczewskiego? Czy umawiała się z nią na cesarkę? Zależy mi na informacjach, gdyż sama po długim myśleniu i ocenie za i przeciw porodu przez cc i sn zdecydowanie wolę to pierwsze... A chodzę na prywatne wizyty do dr., to moje pierwsze dziecko, w dodatku spore jak na swój tydzień, a w rodzinie po kilkunastu godzinach męki siostra i mama i tak musiały mieć cc ;\

moją ciążę prowadziła dr Michalak, miałam cesarkę ale ze wskazań medycznych. co chcesz wiedzieć

Gość WybierzPseudonim
Chodzi mi o to, czy mogę się z nią umówić na cc. Jestem w 34 tc, konkretnych wskazań jeszcze nie ma, ale doktor stwierdziła, że mogą być ze względu na wielkość dzidzi. Dlatego wolałabym od razu zgłosić się na cc niż najpierw męczyć przy porodzie naturalnym, który zakończyłby się cc.

Gość yhjjjk,kghyuy
na Jeczewskiego nikt ci cc nie zrobi chyba że będziesz chodziła do samej Leszczyńskiej lub ordynatora i z nimi to uzgodnisz (oczywiście oboje przeciwnikami CC i fanami porodu sn) bo tam poza tymi dwoma osobami nikt nie ma nic do gadania. Chcesz mieć tam CC to tylko ze względów medycznych. Moja żona rodziła tam 12h dostała 3 kroplówki oksytocyny i kilka zastrzyków różnych i nie miała rozwarcia i przestawała mieć skurcze to dopiero lekarz zadecydował o CC. Wymęczyła się biedaczka o dziecku już nie wspomne, a gadanie do lekarzy że dziecko może mieć niedotlenienie i uszkodzony mózg do nich nie przemawia bo "jak to nie urodzi SN?"

Gość WybierzPseudonim
Hm, a moja kuzynka urodziła tam 3 dzieci, przez cc. Które były uzgadniane z dr Michalak. Tylko,że od tego czasu już 3 lata minęły.

dokładnie jak pisze osoba wyżej, wskazania medyczne. ja też byłam od poczatku umówiona na cesarkę ale ja wiedziałam ze będę tak rodzić od 17 raku życia. wydaje mi sie ze musi byc jakas podkładka do cc. twoja kuzynka tak bez niczego na własne żądanie miała 3 razy cc. trudno uwierzyć.

Gość WybierzPseudonim
No, za drugim i trzecim razem to musiała, bo 1 ciąża zakończona cc to nie ryzykowali. Ale 1 umówiona.

Gość gość
Podbijam temat, interesują mnie wypowiedzi bieżące - być może jest ktoś, kto w tym lub zeszłym roku rodził przez cc właśnie u dr Michalak ??

Gość gość
W tym szpitalu akurat istnieje możliwość CC na życzenie pacjentki konkretnego lekarza dyżurującego w tym szpitalu, kwestia dogadania... Nie każdy lekarz to praktykuje ale tak już jest. Jeśli trafisz wczesniej na patologie z jakimkolwiek wskazaniem lub nie do CC to decyduje o tym prof. Leszczyńska nikt inny!!! A na porodówce to różnie jest.

Gość gośćmamatrojki
CC to poważna operacja. Jestem po 2 cc i jednym SN na Jaczewskiego. W życiu nie chciałabym żadnej operacji, tym bardziej cc, na własne życzenie.

Gość gość
W wypowiedziach komentujących pan przewija się :kwestii dogadania się: rozumiem że panowie doktorzy wykonują zabiegi za pieniądze.