Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość W POLSCE NIE JEST BIEDNIE!!!!

MY CHYBA MIESZKAMY W ZUPEŁNIE INNEJ POLSCE- BIEDA

Polecane posty

1)Co roku kilka milionów Polaków wyjeżdza całą rodziną na wakacje za granicę z biurami podróży, dodatkowo część organizuje wyjazdy samodzielnie. 30% z nich wybiera luksusowe 5* hotele. Koszt wyjazdu takiego to kilka tysięcy złotych za rodzinę. W większośći jeżdżą ludzie młodzi, młode małżeństwa i małżeństwa z młodymi dziećmi 2) galerie handlowe przeżywają prawdziwe oblężenie. Nie tylko tanie sieciówki (HM) ale także droższe (Zara), podobnie wygląda sytuacja w sklepach całkiem drogich (Aldo, Mango, Simple) i bardzo drogich (Katerina). Korzystają z nich głownie ludzie młodzi 3) Oblężenie przeżywają dobre sklepy spożywcze typu Alma, Delima, gdzie ludzie poza "normalnymi" produktami po wyższych cenach kupują też ekskluzywne towary 4) Biedronka, niby tani dyskont, zaczęła sprowadzać wyroby w wysokich cenach i wysokiej jakości, tj jak włoskie sery, jakieś dobre alkohole, ryby świeże, łososie, kawiory... no przecież nie po to żeby to leżało, bo ludzie to na potęgę kupują! 5) co 3 nastolatek w Polsce nosi aparat ortodontyczny, koszt takiego leczenia przez 2 lata to minimum 10tys złotych przy niezbyt skomplikowanych przypadkach oczywiście 6)Jadąc przez liczne wioski nie sposób nie zauważyć tych wszystkich nowych domów, nawet willi! Skąd tylu ludzi ma pieniądze na budowę domu? Szczególnie młode małżeństwa,albo narzeczeństwa? 7)zapisy do stomatologa PRYATNIE- czas oczekiwania, nieraz nawet tydzień, bo wszystkich jakoś na to stać W tym samym czasie Kafeterianie żyją w głębokim przekonaniu że cała polska bieduje i ogólnie mamy Bangladesz czy Rumunię. Wyjaśni mi to ktoś?

Gość ja ci odpowiem powaznie
tak ja ci chetnie wyjasnie, po1. cieszy mnie ze obserwujesz i dysskutujesz po2.to ze ludzie wedruja-wycieczkuja po galeriach nie oznacza ze duzo kupuja, owszem widzisz reklamowki, bo kupia sobie top na przecenie po 20 pln np., zawsze w kraju bedzie grupa zamoznych osob, lub majacych pieniedze z zagranicy lub obcokrajowcow co cos kupuje wez pod uwage ile takich osob jest procentowo w 38 mln spol. Polski aha-czesto klientami galerii sa sprzedawcy po3.obserwujesz duze miasta- tam pracy jest wiecej,aczkolwiek nie oznacza ze dobrze platnej po4.napisales/as o nowych domkach pod miastem- sa to efekty wczesniej pobranych kredytow/obecnie prawie niemozliwe do dostania/, lub przesylanych z zagranicy pieniedzy po5.nie mozemy oczekiwac takiego poziomu jak ma europa zach, aczkolwiek postep zostal poczyniony-jakim kosztem a takim ze unii trzeba oddac teraz duzo pieniazkow ,stad te emerytury i inne decyzje rzady po6.unia nie wziela nas z dobrego serca, ale po to zebysmy stanowili tanich niewolnikow i rynek zbytu dla ich produktow reasumujac- jest ciezko, a bedzie jeszcze ciezej zawsze bedzie grupa ludzi, ktora bedzie gromadzila pieniadze na wyzysku/ i to coraz bardziej/-stad drogie samochody itp. co do wakacji- czesto sa na kredyt lub z oszczednosci wez rowniez pod uwage mozliwoosci jakie sa przed obywatelami-chodzi o mozliwosci zarobkowaniaa-jakie sa to pensje, i jak mozna to zalatwic- ile wysylac cv, kogo znac, jakie miec kompetencje i porownaj z europa zach-gdzie za te sama robote placa o wiele wiecej, a wystarczy skonczyc gimnazjum/dla tubylca/ - tj. w hotelowej recepcji np.

w Polsce JEST LEPIEJ!!! to widac niemalże wszędzie!!!!!!!!!!

Gość W POLSCE NIE JEST BIEDNIE !!!!
TAK widzę to jeszcze lepiej po paru głębszych i mocnych niuchach moich tajemniczych ziółek heheheheh niach niach!!!!!!!! Coraz lepiej .!!!!! Niach , niach !!!!!!!Ale mi dobrze.!!!!!!!!!!

głupie podszywy teraz zarabiać 10tys miesięcznie to nic nadzwyczajnego!

Oj tak niach ,niach 10 000 i 30 000 , a teraz to juz i 60 000 zobaczyłem !!!Niach , niacj , dobre zioło sobie pale !!!! Heheheheh!!!!

Gość jsycr
Nie pal tego swinstwa biedny człowieku!!

taka jest prawda. nic nie pale

Nie mogę po nich mam cudowne wizje , jestem bogaty :p

Gość BlackBerry299 !
to bzdura,ze w Polsce jest bieda biedni są tylko Ci,którym nie chce sie pracowac-wolą wegetować na zasiłkach z mopsów tudzież innych instytucji. pracy jest od groma,tylko CHCIEĆ pracowac i tyle w temacie,autor ma w 100% racje

Gość BlackBerry299 !
Hehe tak se tylko żartuje to ja , tylko zmieniłem nicka , takie glosy w glowie uslyszalem niach , niach ,.ale se fajnie jaram !!! Niach , niach , niedlugo zobaczę miliardu euro , niach , niach !!!!!! Życie jest cudne ach !!!!!!!

no własnie takie głupie podszywy żyją tfu wegetują za 1000 zł ale jak widać na nic więcej nie zasługują

Gość abecadllooooooo
No ladnie się zalatwiles autorze współczuję , pora chyba się leczyć. To żałosne co tu wyprawiasz.

trzeba być debilem żeby nie odróżniac autora od podszywów

Gość dasfwew
co ty piszesz czlowieku :O "W POLSCE NIE JEST BIEDNIE!!!! głupie podszywy teraz zarabiać 10tys miesięcznie to nic nadzwyczajnego! " przyklad - Kielce. 1500 na reke to DOBRA pensja, wielu zarabia ponizej 1000.

O KURWA ,ale se dałem do wiwatu juz sam nie wiem kim jestem .

a ciekawe bo mam mnóstwo znajomych własnie w tych nieszczesnych kielcach. Zarabiają około 5 tys, niektórzy 10, niektórzy jeszcze wiecej. Nie kazdy jest jakoś super wykształcony

Gość pewnie że można
Dużo złego robią populistyczne media i politycy. Sa w Polsce obszary i grupy ludzi biedynych i bardzo biednych,i to jest bardzo przykre. Niemniej bieda jest w kazdym kraju, między innymi też dlatego, ze część ludzi nie robi nic, by wyjść z ubóstwa (wolą żyć na koszt rodziców, opieki społecznej, coś tam kombinować). Jednak większa częśc ludzi naprawdę ma pieniądze, Mam sklep internetowy ( od roku) nie sprzedaję w nim jedzenia, ani ubrań, i elektroniki czyli towarów na które wydajemy najwięcej kasy. Sprzedaję rzeczy, które nie są niezbędne, a cały czas mam wzrost sprzedaży. Kupują ludzie z małych wsi, i wielkich miast. Zdaje się, że te pogłoski o biedzie, sa mocno przesadzone.

Gość kiuyyy
a gdzie mozna zaroobic te 10 000 pln? powiedz bo chetna jestem i pracowita

załóż własną firmę jesli coś umiesz. Jesli nic... to cóż

Gość tertrytyu
"a gdzie mozna zaroobic te 10 000 pln? powiedz bo chetna jestem i pracowita" to proste, otworz firme, zatrudnij niewolnikow na umowe zlecenie albo o dzielo, plac im najniższą, a sam bierz sobie wiekszosc zyskow... wszyscy sie tak dorobili wlasnie, na zlodziejstwie i wyzysku. podnies ceny uslug do niebotycznych rozmiarow i miej w dupie to ze ludzie coraz biedniejsi, maja placic, np. lekarze, ktory zarabiają krocie, a ludzie muszą czekac kilka lat na wizyte czy zabieg bo podobno szpital nie ma pieniedzy haha ale zeby mułom placic 10tysiakow miesiecznie za przyjecie paru pacjentow to kasa jest.

Gość kiuyyy
no umiem i to wiecej niz ty. i co z tego? zalatwisz mi zlecenia?

Sroki ale musze tak pisać bo placa mi za pisanie tych glupot , a ziolka ulatwiaja mi sprawę , mam po nich zajabista vene.hehe.!!!!

"no umiem i to wiecej niz ty." A ja umiem więcej niż Ty. hahahahaha. to chyba tekst 8-letniego dziecka!

Gość pewnie że można
-------->tertrytyu masz rację , to duży problem, te umowy śmieciowe. Niemniej nie każdy pracodawca traktuje pracowników jak niewolników. Nie można być tak cynicznym, bo to powoduje gorzknienie i zanik kreatywnosci. Wiem, sama po sobie, jeszcze dwa lata temu męczyłam się na etacie za 1800 na rękę, wiecznie zmęczona i niezadowolona. Zwolniłam sie, założyłam własny biznes, pracuję po kilkanaście godzin dziennie i zmęczona nie jestem. Cieszę się, rozwijam firmę, myślę jak ją rozkręcać, skąd wziąć na opłaty. Warto myśleć pozytywnie. Gorycz nic nie daje.

Gość dasfwew
jesli to sa programisci lub wysokiej klasy specjalisci, ktorzy sa poszukiwani na rynku pracy, lub maja wlasna dzialalnosc, to tak, mozna dorobic, jednakze przecietny kowalski zarabia malo. a tych bardzo dobrze zarabiajacych jest garstka. wlasciciele sklepow w galerii wieszają się w swoich sklepach z powodu klopotow finansowych, w kielcach wlasnie, a ty mowisz ze jest dobrze :O

Gość dasfwew
@ pewnie że można wez pod uwage jedna rzecz-kazdy ma inne predyspozycje i inne talenty, nazwijmy to tak prosto. nie kazdy sie nadaje do prowadzenia wlasnej dzialalnosci, do tego trzeba miec jakis dryg.

Gość adefgus
To dobrze że się w końcu przyznał es. autorze ale wstyd , ja za takie grosze nie osmiesxalabym się tak ! Oj wstydz się , wstydz !!

Gość kiuyyy
musialam zejsc do twwojego poziomu, zeby ci udowodnic ze piszesz brednie. to ze sie urodzilas w ustosunkowanej rodzince i bawisz sie w biznes nie swiadczy o twojej przedsiebiorczosci ,ani tymbardziej nie jest wyrazem rzekomo preznej polskiej gospodarki. ale skoro chcesz upierac sie przy swoim, to prosze-zalatw mi zlecenia, umiem naprawde duzo, mam sprzet, mieszkam w duzym miescie i tu ludzie zamykaja swoje firmy z braku zlecen, z braku poplaconych kontraktow no wiec- jak tam prowokacja, pani z bogatego domu?

Gość dasfwew
poza tym potrzeba troszke kasy na inwestycje, na poczatek, a poza tym jeszcze niektorzy ludzie maja inne zobowiazania, czy sa np kwestie zdrowotne, rodzinne, ktore uniemozliwiaja zalozenie i prowadzenie firmy.