Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość W POLSCE NIE JEST BIEDNIE!!!!

MY CHYBA MIESZKAMY W ZUPEŁNIE INNEJ POLSCE- BIEDA

Polecane posty

nie nadaje się do własnej firmy, do skonczenia porządnych studiów to niby do czego się nadaje? własnie do pracy za najniższa krajową

Gość dasfwew
gowno prawda. to ze ktos nie ma drygu do wlasnej dzialalnosci nie znaczy ze jest nic nie wart. mozna miec zajebiste umiejetnosci w danej dziedzinie i kompletny brak umiejetnosci napisania biznesplanu, realizowania celow, inwestowania itp. jedno nie wyklucza drugiego.

w Polsce każdy matoł woli iść na pedagogikę, socjologię czy iny badziew NIŻ COŚ UMIEĆ! zamiast nauczyć się układac glazurę wybierają humnaistyczne ścierwo bo "przecież ja musze mieć wyższe wykstzałcenie" a potem płacz że praca z a1000 zł. A przecież taki ktoś NIC nie umie!

Gość kiuyyy
wszystko rozbija sie o mozliwosci i o ograniczony dostep do zasobow, a konkretnie rozkradanie ich przez uprzywilejowane grupy, ktore wybrane w zaufaniu - okradaja nas to ze ktos ma sklepik i jest sklepikarzem- sorry co to za biznes? na tym chcesz budowac gopsodarke? ilu ludzi zatrudniasz? ile im placisz? to jest wazne- bo zarobki tych ludzi to zakupy w twoim sklepie, mysl troche dalej niz o wlasnej dupie

Gość kiuyyy
a to ty plytki kladziesz? a tak- tylko wez pod uwage okolicznosci ktore nie sa sprzyjajace, a mianowicie ludzie zarabiajacy malo, pomimo zdolnosci i checi-jak ja nie dadza ci zlecenia bo beda mieli tylko na chleb i gdzie zarobisz? to w waszym biznesmenskim intteresie jest to zeby ludziom dobrze placic a nie wyzyskiwac

hmm w Polsce da się spokojnie wyżyć za ten 1000 złotych nie każdy musi mieć duży dom i własne auto a można i znaleźć niewymagające prace typu kelner czy sprzedawca i zarbiać ok 1500 i więcej nie jest źle :) ale dobrze to też nie jest a żeby się zmagać z wielką biedą to trzeba się też troche niepostarać w życiu, albo mieć wielkiego pecha (bycie sierotą, ciężkie choroby u kilku osób w rodzinie itp sprawy)

nie, ja akurat inna branża ale nie o to chodzi. Płytki to był przykład

Gość dasfwew
zadracha to ciekawe co piszesz bo samo wynajecie mieszkania malej klitki kosztuje 1500, no chyba ze zadowala cie pokoj to moze znajdziesz cos za 700 zl ale chyba nie chcesz cale zycie mieszkac w wynajmowanym pokoju?

to ciekawe bo ja ostatnio się interesowałam pokojami w warszawie i widziałam w fajncych lokacja po 450-500 do tego orientacyjnie rachunki 50 tekże to nie jest źle

Gość kiuyyy
da sie wyzyc - to umiejetnosc survivalu ktora polacy maja we krwi pewnie ze sie da przewegetowac, jak jest sie zdrowym ,nie ma kredytu i owszem, ale niczego sie nie zbuduje, bo nie ma z czego odkladac na inwestycje tylko widzicie, praca za 1000 pln to teraz dla wielu marzenie owszem jest sporo ludzi ktorzy poki moga siedza niz pojda za takie pieniadze pracowac-poniekad racja- ale jeszcze wieksza czesc codzienne zebrze o bycie takim niewolnikiem takze troche rozeznania w polsce proponuje przejechac sie do mniejszej miejscowosci, poobserwowac dzieci w klasie, jak sie roznia, przekonac sie ze czesc z nich nie je, albo przejsc sie na osiedle w duzym miescie- skad ta agresja, kurestwo, z braku perpsektyw, wlasciwych postaw nie chodzi tylko o srodki- chodzi o normalne traktowanie czlowieka

Gość W POLSCE NIE JEST BIEDNIE !!!!
OJ bidoto, bidoto od czego ziolka zapalcie se !! Wtedy zobaczycie tak jak ja oczami wyobrazni i wlasna firmę i niewolników pracujacych na was .Hahahahaha na co czekacie !!??? Dobre zioło nie jest zle .

a jak już masz partera czy parterka to wynajęcie mieszkania nie jest takie nieosiągalna

Gość kiuyyy
ja szczerze chce zostac w polsce, robic cos sensownego w swoim zawodzie, to bardzo waska dziedzina, wiec jestem specjalistka,ale co z tego skoro wielu kolegow po fachu sie zwija i wiem ze bez srodkow, duzych na przetrwanie niczego teraz nie rozkrece,bo malo sie dzieje w polsce w temacie- rynek podzielony- giganty biora wszystko, reszta za grosze moze ochlap jestem elastyczna- umiem jeszcze inna rzecz- ale ona niestety w polsce sie nie uda, wiec tak sie sklada ze wyjezdzam i bede sprrzedawac oferte w innym kraju, innej narodowosci, podatki dla innego kraju sorry, chce zyc, zasluguje na to

Gość gcjf
Tak można wyżyć.za 1000 tylko trzeba mieć no zdrowe zęby ,dentysta kosztuje. Opłacone gaz prąd czynsz i pełną lodówkę. Kupione paliwo na dojazdy do pracy lub bilety Nie kupować odzieży , kosmetykow chemii Nie kupować książek nie chodzic , do kina , teatru , knajp I nie. miec rodziny na utrzymaniu .Czyli zyc jak świnia , wegetowac.

JAK już wspominałem za pisanie tych bzdur mi płacą więc bądźcie wyrozumiali i jeszcze trochę otrzymajcie , bo płacą mi od postu .Błagam jeszcze troszkę cierpliwości i pod wieczor polece do Biedronki po parówki bo zdycham z głodu!!!

a najśmieszniejsze polaczki jest to że tylko jedna osoba ustosunkowała się do mojego postu (pierwszego) reszta... jest zle, beznadziejnie aż dziw bierze że jeszcze nikt nie napisał że to wina Tuska

A jak dobrze pojdzie to se jeszcze jake bulke kupię hehe !!

I dobrze bo miałem to na końcu języka i sam chciałem to powiedzieć: TAK TO WINA TUSKA .

Gość pewnie że można
Ja wiem, że dyskusja o pieniądzach wywołuje emocje i frustracje, a nawet agresje. I wiem, że sa zdolni, pracowici ludzie, ale jakoś latami nie mogą się wybić i dobic nawet do tej najniższej krajowej. Ale zauważcie, że Ci, ile tu pada wymówek: bo predyspozycje, bo bogaci rodzice, bo zdrowie, bo biedny region... No można i tak, i to jest nawet zrozumiałe, ale na przykładzie mojej rodziny widać, że warto byc zdeterminowanym i walczyć. Pochodzę z małej wsi, w okolicy której nie ma nic... Mam 4 braci i dwie siostry. Długo pracował tylko ojciec, był tzw. śmieciarzem, woził pewnie i wasze śmieci. Przechodząc do współczesności: najstarszy brat- po zawodówce pracował na etacie, starał się, awansował oszczędzał, dorabiał. Wybudował sobie piekny dom, wychował dwoje dzieci, ma świetną żonę. Dwa lata temu stracił oko. Zrezygnował z etatu, zebrał sie w sobie, założył włąsną firmę. Nawiązał kontakty biznesowe w Skandynawii, nie wyrabia się z zamówieniami. Kolejny brat, od 10 lat za granicą, z rodziną, troje dzieci , żona, kupili dom, pracują, nieczego im nie brakuje. Następny brat, 28 lat, dwa lata temu kupił mieszkanie, ma żone, małe dziecko , dobrze zarabia, także jest po zawodówce. Kolejny brat, po technikum, 21 lat. Pracuje od dwóch lat, jak pozostali pracuje fizycznie, nie narzeka, ma pieniądze, pomaga jak my wszyscy rodzicom. Dwie moje siostry, obie po studiach ( na których też pracowały) obie mają już domy, bez wielkich kredytów. Zapracowały, razem ze swoimi mężami. Nie biadolili, powoli, i cierpliwie dorabiali się wspólnie. Nikomu z nas rodzice nie dali pieniędzy, bo ich nie mieli. Po prostu pracowaliśmy, nie wstydziliśmy się, tego że fizycznie, że nic nie mieliśmy, nie marudziliśmy, ze zdrowie nie takie, że to, że tamto. Ciężka praca się opłaca i zwraca. Ja moją firmę zakładałam z kapitałem w wysokości 1900 zł. Towar woziłam w torbach pociągami,pks-em bo taniej... Skoro naszej siódemce się udało, dlaczego inni wiecznie jęczą, że nic nie mają ?

Gość fgddddddddd
pewnie że można po prostu piękna historia. mam nadzieję że natchnie ona niedowiarków. POzdrawiam

Gość 90909-20921
Polska zaczyna byc jak Meksyk- krajem ogromnych róznic społecznych. 50 % osób nie ma pracy, bo na 27 mln w wieku produkcyjnym pracuje tylko 14 mln... Z tego ok. 70 % zarabia 1400, potem jest spora grupa ludzi co mają nienaturalnie duzo pieniędzy- wielokrotnosci. No i ogromne róznice między Warszawa a resztą kraju- nawet oficjalnie twierdzi się, że że sięgają one przepasci między naszym krajem a zachodem. Mam pytanie do autora- a sam co kończyłeś? Bo tak obnosisz się z wykształceniem i że humanisci nic nie umieją, a zadajesz pytania jakbyś był głupi... Może nieco wiedzy z socjologii jednak by sie przydało?

Gość fgddddddddd
"50 % osób nie ma pracy," buhahahahahaha, chyba 13%

Gość 34234234234
W Polsce jest 38 mln ludzi, a pracuje 14 mln. Tak tępy byłes z matematyki ????

Gość 34234234234
A te 13 procent to tylko liczba zarejestrowanych w UP, propagandowo nie mówi się o prawdziwej licznie bezrobotnych, sa to glownie kobiety wychowujące dzieci, ale nie tylko

Gość hgg
A to ciekawe bo jak szulalam sprzataczki/gosposi w rejonie gdzie bezrobocie jest duze NIKT nie chcial pracowac na naprawde dobrych warunkach. Ot. Lepsze nierobstwo i zasilek

Gość 34234234234
hgg- to albo zapomniałas numery kontaktowego, albo dawałaś 300 zł za 8 godzin. W moim rejonie- Poznań- było ogłoszenie o opiece nad dzieckiem 8 h za 500 zł i kupa chętnych.

Gość exekutor
W Polsce jest bieda jak jasny chuj, pieprzysz farmazony, są jeszcze takie regiony tego kraju, że nie ma zadnych perspektyw, serce się kraje. Jak jest tak zajebiście to czemu młodzi ludzie wyjezdzaja za granice zeby zarobic na życie? Prostytucja na każdym kroku w najróżniejszych postaciach, niskie zarobki wysokie ceny. Nie każdy obywatel ma możliwość normalnego startu, bo rodzice mu tego nie zapewnią, łatwo kogoś oceniać mając samemu zawsze z górki. Tyle patologi a tu jeszcze stwierdzą ze jest suuuuuupeeeer .....

biedota to te pokurcza genetyczne ze zmywakow , oportunisci nie chcacy sie przystosowac do życia w UE, spiskowcy , wichrzyciele i podzegacze antyunijni

Gość hgg
Dawalam 1500 miesiecznie za okolo 4 godz pracy dziennie