Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiedząca pytająca

proforma czy za pobraniem - co to znaczy

Polecane posty

zepsułam ładowarke do laptopa, wysłałam ją do serwisu ale tam bardzo drogo za nią chceli. Wolę ją zrobić gdzies "na boku" bo i tak nie jest na gwarancji. Odeąlą mi ją ale zadali mi pyt "Proszę o informację, czy mamy wystawić proformę czy będzie to wysyłka za pobraniem?". Co to znaczy proforma i co sie bedzie bardziej opłacać finansowo. Jak ja wysyłałam tą ładowarkę to zapłaciłam za nadanie paczki chyba 11zł.

Gość kkkkkkkkkkk0000000000000000000
za pobraniem płacisz za przesylke przy odbiorze- jest drożej.

a proforma wpłacam na konto?

Gość PROFORMA
Wystwiając Ci proforme to własnie przelewasz na konto, Oni wystawiaja wtedy Fakture vat i wysylaja towar z Fakturą

Gość szparka sekretarka łał
Proforma to inaczej przedfaktura - firmy wystawiaja proformę, kiedy chca mieć najpierw kasę, a dopiero jak kasa wpłynie wystawiaja właściwą fakturę.

Gość proforma = przedpłata
dopiero towar, a przy odbiorze, to kurier albo poczta dostarcza i dopiero płacisz

Gość Aoife von Kill
niewiem skad ta babka sie wziela ale pro forma to inaczej formalnosc, moze jej chodzilo o fakture? hehe ale baranica sie popisala, no chyba ze mnie cos ominelo :)

Gość beciakka
I to załkiem sporo cię ominęło - faktura proforma to normalne w handlu zjawisko ("przedfaktura" jak juz to ktos okreśłił). Tak ze BARANIE, nie popisałeś sie...

Gość Aoife von Kill
beciakka no to jednak mnie nie ominelo, jest roznica miedzy proforma a faktura proforma ale pewnie zbyt wiele wymagam.... :)