Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaama28

18 tydzien, pojawilo sie mleko

Polecane posty

Gość mamaama28

Hej, jestem w 18 tyg. ciazy i zauwazam, ze coraz bardziej zaczynaja przeciekac mi brodawki sutkowe...nie wiem czy wyciskac mleko? W nocy szczegolnie sie leje, zawsze poplamiona koszulka nocna denerwuje mnie juz. Kupilam sobie wkladki do stanika.... Od kiedy/ ktorego tygodnia ciazy u was zaczela sie produkcja mleka???

Gość jsndjsnd
wyciskać? Matko, a co to za pomysł. Pojawiła się siara a nie mleko (mleko będzie po porodzie po jakimś czasie) i to jest całkiem naturalne zjawisko z którym nie ma co kombinować. Rób to co do tej pory czyli ochraniaj bieliznę i tyle, co ty jeszcze chcesz robić z czymś takim.

Gość jsndjsnd
A jeszcze odpowiem na pytanie - U mnie siara pojawiła się w 34 t.c

Gość To nie mleko!
To siara!Piersi przygotowują się do produkcji mleka.U mnie też szybko się pojawiła bo już w 4 miesiącu ciąży.Nie wyciskaj!

Gość mamaama28
wyciskam, szczegolnie pod prysznicem....moze to zaszkodzic?

Gość To nie mleko!
im więcej będziesz wyciskała tym więcej będzie leciało.Nie ma potrzeby wyciskać.To będzie chciało samo wyleci. ALE NIE WYCISKAJ!!

Gość To nie mleko!
Poza tym stymulowanie sutków może doprowadzić do wcześniejszego porodu a tego chyba nie chcesz?

Gość mamaama28
W normalnie przebiegajacej ciazy stymulacja piersi nie moze doprowadzic do przedwczesnego porodu, to bajki. Zapytaj swojego lekarza! Seks lub pieszczoty moglyby wg. tego wzorca rowniez szkodzic. To sredniowieczna teoria.

Gość To nie mleko!
No to sobie wyciskaj!Co mi do tego!Tylko potem nie przychodź tu i nie mów że ci się szyjka skróciła czy coś podobnego.Teraz może być dobrze a nie wiesz co będzie za tydzień czy dwa.

Gość jsndjsnd
Oj nieprawda! Masowanie brodawek sutkowych powoduje produkcję oksytocyny więc w zaawansowanej ciązy jak najbardziej może spowodowac skurcze a kto poza tym jest na 100 % pewien że jego ciąża nie zareaguje na drażnienie brodawek?

Gość do mamaama28
No to mało znasz jak widac sytuacji z tym związanych. Podam ci moj przykład , osoby której ciąża była jak najbardziej zdrowa i prawidłowa ale przy regularnych pieszczotach piersi (drażnienie brodawek) doprowadziliśmy z mężem w 25 t.c do skurczów które się nasilały i były dośc bolesne. Lekarz powiedział że piersi w ciąży powinny być pozostawione w spokoju (odpoczywać) i nie poddane żadnym bodźcom. To w takim razie ty teraz zapytaj jeszcze raz swojego lekarza i podaj mój przyklad.

Gość GinekologWawa
Hormon, który uwalnia się podczas stymulacji piersi, powoduje również skurcze macicy. Jednak dzieje się tak tylko wtedy, gdy macica jest gotowa do porodu. Nie ma dowodów na to, by stymulacja brodawek sutkowych powodowała przedwczesny poród lub poronienia. Wszystko inne to mity.

Gość a ja rodziłam
hmmm co do stymulowania brodawek to prawda!! ja byłam 3dni po terminie i nic sie nie działo a chciałam rodzic... no i ginekolog powiedział zeby draznic brodawki i tak przyspiesze porod, bawiłam sie tak cały dzien ;p no i wieczorem jak lezalam w łózku tez i w pewnym momencie poczułam jak cos mi pękło w środku i wody odeszły, ogólnie to sie czuje takie napiecie w dole brzucha , skurcze lekkie jak sie stymuluje brodawki

Gość Raba123
zapraszam do rozmowy na forum www.rajkobiety.pl

Gość wfghdtgjhfgt
a ja bym ci powyciskał

Gość Zzabba
Raba123 na innym forum zabronione jest wklejanie reklam na inne fora!

Gość yuuukos
tam i tak nic niema, strona nie funkcjonuje!

Gość Julia292
U mnie pojawila sie siara od 14 tc, odciagalam, urodzilam w 39 tc, wszystko w porzadku.

Gość AGAzNA
Przysadka produkuje bardzo dużą ilość prolaktyny Wiem bo nie będąc ani w ciąży ani nie karmiąc też to miałam... W ciąży można to uznać za normalne i tego się nie leczy.

Gość Mała TAK UWIELBIA
Mój rejonowy ginekolog od razu powiedział, że koło połowy ciąży będę musiała odstawić Zosię ( aktualnie ma 17 miesięcy, a ja jestem w 3 miesiącu). Cały czas się z tą myślą gryzłam, bo wszystko się we mnie buntowało na myśl, że jest taka wyższa konieczność ( poparta argumentem " oksytocyna"), a moja Mała TAK UWIELBIA cysia, że nie jestem w stanie jej tego odmówić. Nie ukrywam, że mi samej sprawia ogromną przyjemność karmienie piersią i dla siebie samej też nie chciałabym tego robić. W każdym razie BARDZO WAM wszystkim dziekuję za podniesienie mojej świadomości w temacie karmienia w trakcie ciąży i nie rozstanę się z Wami aż do końca listopada ( wtedy mam termin), chyba, że Zosia sama zadecyduje

Gość mamaama28
Czyli chyba trzeba podejsc do tego indywidualnie, jesli ciaza przebiega bez objawowo mozna odciagac....gdy sa jakies komplikacje -lepiej nie stymulowac piersi.