Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dsvsvfdbgfnfhnhfnhgnhg

chłopak- słabo wyksztalcony, bledy ortograficzne

Polecane posty

Gość nijniujni
jesli ktos pisze "rze", to znaczy, ze nie przeczytal w zyciu ani jednej ksiazki, wiec chyba nie warto zawracac sobie glowy takim kims. Zauwazcie, ze "dyslektycy" jakos nigdy nie robia bledow w adresach stron www, np. redtube zawsze pisza poprawnie, niesamowite prawda?:D

Marek - uwierz, ze zmarnowalam, na szczescie juz nie poszukuje :D Ja tez ostatnio przywalilam byka, nie pamietam juz w jakim banalnym slowie, w kazdym razie wstyd mi bylo przed sama soba, zwlaszcza ze zwego czasu wygrywalam konkursy ortograficzne :D:D Ruski - nie chodzi o papier, chociaz to lepiej mic niz nie miec. Po prostu koles autorki jest prostakiem, to da sie wyczuc. Koles, ktory byl moja pierwsza miloscia nie skonczyl zawodowki, ale inteligencja i oczytaniem przebijal ludzi po studiach. Nikt kto go nie znal nie uwierzylby, ze facet nie ma "papierka". Zreszta ozenil sie z laska, ktora teraz robi doktorat, sam rozkrecil niezly biznes w Niemczech. Mam z nim kontakt do dzisiaj i kiedys mowil, ze dopilnuje zeby jego corka jednak skonczyla studia :P Ale on nie robil bledow :P

Gość popisalbym
do dziewczyny o cyfrowym nicku. A moze I masz racje. Nawet dobrze prawisz. U mnie to obiawialo sJEM przestawianiem literek.:d

dobrze, ze nie wszyscy mnie potępiają:)

Gość jeśli to jedyny problem
to nie kruszyłabym kopii i nie zostawiała być może wartościowego chłopaka. Jeśli nie pracujesz "piórem" to tak naprawdę ortografia przydaje się tylko w internecie, żeby móc się kłócić z trollami i nie narazić się na wyśmianie. Serio :) Ja na ogół nie robię błędów, ale np. z historii to bardzo podstawowych rzeczy nie wiem na poziomie gimnazjum i co? Nie jestem historykiem to nie potrzebuję i to nie znaczy, że jestem bezwartościowa.

Gość popisalbym
A na powaznie Autorko, to nie zerwalbym z TobOM nawet gdybys krzywo pisala. Pod warunkiem jednak, ze bylabys wartosciowa dziewczyna.:d

Gość ewwwwwa111111
ja w wieku 20 lat poszłam do poradni zeby dla siebie samej stwierdzic co ze mną jest do cholery nie tak. I ma dyskalkulie, powiesze sobie opinie nad łózkiem:) ładniej brzmi niz bezmózg Powiedzieć o mnie głąb matematyczny to mało, mam problemy z liczeniem w pamieci w zakresie 20. Szkoła była dla mnie dramatem, ze wszystkich przedmiotow 5, z matematyki 1/2. Mam IQ 130, a sprawnoscią matematyczną przebijają mnie dzieci w klasach 1-3 Jeszcze na dodatek pasjonuje sie chemią, fizyką, technologiami ale nie mogłam wybrac takich studiow bo by zjedzono zywcem. Studiuje na uczelni medycznej i tutaj moge ukryc swoj debilizm, przynajmniej na razie mi sie to udaje:) Rozumiem wiec osoby z dysleksja, wiem jak ta dysfunkcja mózgowa niszczy zycie

Gość jeśli to jedyny problem
No tylko co to są za minima? Dla każdego inne: dla nauczyciela czy urzędnika to wypada tę ortografię znać, dla "złotej rączki" wstydem jest nie odróżnić np. klucza fajkowego od oczkowego. Pisanie ortograficzne jest kwestią tak naprawdę pewnej wprawy, a nie wyrycia się. Jak ktoś nie pisze (nie pisał dużo prac zaliczeniowych, artykułów itd.) to zapomina i tyle. Nie mówiąc już o tym, że wypowiedzi w internecie czy smsach to co innego niż wypracowanie i rządzą się regułami mowy potocznej. Językoznawcy mają z tym problem, bo to nowe zjawisko i nie ma już prostego podziału na "język mówiony" i "język pisany".

jakos dla mnie nie ma usprawiedliwienia , gdy ktos robi błedu typu "rze" ;/ to trzeba po prostu wiedziec..

Oczywiscie, ze dla kazdego minima sa inne, ale pisanie "rze", "curka", "luzko", albo nie odrozniac Warty od Odry to jest lekka przesada. Nie uprawiajmy tu jakiegos kultu nieuctwa;) to jest wiedza na poziomie 4 klasy szkoly podstawowej.

Gość 34234234234
ewwwwwa111111- to nieco dziwne, gdzie ci to zmierzono? Bo najlepszy- niby- jest test Wechslera, ale on opiera się w przewadze na m. in. liczeniu w pamięci, i ma mx. 140. Więc nie sadzę, żeby tym testem ci wyszło 130 jak nie umiesz liczyc. Ja osobiscie nie wierzę jednak w te testy

Gość packard
Co za pomylony temat !!!!! Zrozumialam ze osoby popelniajace bledy sa malo inteligentne wow sorry nie mam klawiszy polskich na kompie .

Gość packard
Ja wole pieniadze niz czytac gazete i szukac gdzie blad jest za to nie placa hihihi ,,Kabaret ;Jacus nie dostaniesz pracy bo byka szczeliles w podaniu o prace ...hihi