Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmmama julki

skarbonka dziecka - jak dlugo zbierac, kiedy opróżnić?

Polecane posty

Gość mmmama julki

moja corka ma 3 latka, troche sie uebiralo jej monet ma 2 male pełne i 1 duża sa tez papierowe i tak mysle czy zbierac dalej czy juz cos kupic? do jakiego czasu zbeirac zapełniac kolejne skarbonki? a wy jak robicie?

Moja mala też kończy 3 lata w lipcu i zbiera aż do napełnienia jednej świnki . Jak napełniła pierwszy raz świnke to policzyliśmy i poszliśmy do hurtowni zabawek i wybrała sobie co chciała. Już skarbonka znowu jest prawie pełna i już myślimy co by chciała se kupić . Mi się wydaję , że najlepiej zbierać na coś konkretnego kwotę i jak sie nazbiera to kupić. Bądź tak jak ja robie, aż do zapełnienia naszej świnki ;) tak przynajmniej mi się wydaję ;) Pozdrawiam

Gość mmmama julki
no z jednej strony mi szkoda no ale ile bedize to zbierac chyba zrobie jak mowisz kupi sobie cos a potem bedize zbeirac od nowa

Gość minimorissss
My opróżniliśmy na 5 urodziny, młody sobie zażyczył za to rower, więc kupiliśmy. Teraz nadal zbiera sobie do skarbonki, ale co jakiś czas kupuje za to np. lego, które uwielbia. Jak pójdzie do szkoły to założymy mu SKO, to dopiero będzie frajda z oszczędzania, jak prawdziwe konto internetowe dla dorosłych :)

Zbierać do 18 roku życia a jak skarbonka pełna to do banku z nią i wpłacić dziecku na konto i dalej zbierac.

Bez sensu kupowanie jakiś lego czy roweru za oszczędności dziecka. Sami nie możecie kupic?