Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Isanaa.

Nie wiem co zrobić ze swoim życiem.

Polecane posty

Gość Isanaa.

skończę 18 lat w tym roku, gimnazjum też dopiero teraz zdałam bo powtarzałam 3 klasę dwa razy z własnej głupoty,strasznie mi wstyd z tego powodu, łatwo w życiu nie miałam, jak myślicie iść do liceum zaocznie i do pracy jakiejś dorywczej, czy do zawodówki i na praktyki? Nie mam pojęcia co byłoby dla mnie w tych czasach bo niby po zawodówce mam zawód. A po LO? Proszę o pomoc, nie mam nikogo kto by mi doradził...

Gość Lodołamaczer
a nie chcesz zostać galerianką?

Gość jeśli uważasz się za osobę
ambitną to podejmiesz dobry wybór

Gość roladinia
możesz najpierw zawodówkę dwuletnią zaliczyć , a potem zaocznie sredniaka lub techniaka , jak dobrze wyjdzie to i dalej 🌻

Myślę że możesz isć do liceum np.zaocznie,jezeli znajdziesz prace..bo potem masz wszedzie otwarta droge...zawod mozesz zawsze jeszcze zdobyc np:w policealnych(teraz sa takie same jak w zawodowkach),a jak pojdziesz do zawodowki i kiedyc Ci sie odwidzi i bedziesz chciala sie dalej uczyc to znowu bedziesz musiala zaczac od poczatku

Gość Isanaa.
Ale jesteście mili ,uważacie mnie za jakąś debilkę tylko dlatego że nie miałam łatwo do tej pory? :( Dobry wybór? Czyli liceum, tak?

Gość Isanaa.
Monistka , chyba zrobie tak jak napisałaś ,to będzie najlepsze wyjście..ale po zaocznym liceum jest też taka normalna matura?

ale ja Cie nie uwazam za debilke,wrecz przeciwnie,to o Tobie dobrze swiadczy ze chcesz cos ze soba zrobic...ja bym poszla do liceum..sama je skonczylam i nie poszlam na studia a mimo to zauwazylam ze latwiej o prace niz po zawodowce..bo tak naprawde wszedzie chca ze srednim...a w zawodowkach nie ma fajnych kierunkow dla dziewczyn...

Gość Karolina1989
ja na Twoim miejscu poszlabym do technikum po odbyciu praktym chyba ma się jakis tam zawód wyuczony a jak będzie Co dobrze szło to oczywście możesz podejsc do matury... różni ludzie maja różne sytuacje dlatego życzę powodzenie i sie nie załamuj. Dobrzę będzie:)

Gość a co tam cooo
no wlasnie moze technikum zaoczne? po technikum tez mozna isc na studia:)

Gość hiciorreks
a fajna jestes

Gość tezniewiedzialam
idz do zawodowki mowie ci, wybierz soebia jkis zawod kokretny cos co cie intersuje (jesli kosmetyka , fryzjerka bylo by idealnie ) zrob sobei zawod i masz dzwi otwarte do pracy a po liceum nic nie bedziesz miala, chyba ze sie wezmiesz ostro do nauki i zaraz na jakies studia konkretne pojdziesz bo tak to lipa po liceum wiem bo sama to zrobilam a teraz siedze w anglii i kwicze ... :/

Gość Isanaa.
Ja też myślę że zawodówka to bardziej dla facetów, pozatym ciężko pózniej znalezc pracę bo wszyscy chcą ze średnim i najlepiej z maturą. Szkoły policealne wydają się super, mają tam różne kursy i jest w czym wybierać.

własnie u nas w Polsce nie ma fajnych zwodow dla dziewczyn:fryzjerka,sprzedawca albo kosmetyczna..pozatym w liceum jest lepsze towarzystwo,a w zawodowce pojdziedz na dno...

Gość Isanaa.
Technikum odpada, dla mnie to byłby najgorszy wybór ,4 lata to jednak za długo. Dziękuję wam za wszystkie porady, teraz może być już tylko lepiej.

Gość zrypanezycie
jesli nie zdalas dwa razy w gimgownie to mozesz np stac przy autostradzie i sprzedawac swioje uslugi

to życze powodzenia i pamietaj ze nawet jak dokonasz niewlasciwego wyboru,to zyjemy w takich czasach ze szkoly stoja dla nas otworem wiec zawsze mozesz cos skonczyc,zrobic kursy...itp pozdrawiam;);)

zrypanezycie-chyba ty stoisz przy autostradzie...u mnie na osiedlu mieszka babka ktora siedziala 3 lata w 8 klasie(jeszcze byla *) a teraz jest doktorem bioinżynierii!!!

Gość Isanaa.
Obiecałam sobie że wezmę się w garść i tak zrobię,tak masz rację w dzisiejszych czasach jest dużo możliwości, wystarczy chcieć ,również cię pozdrawiam ! Po tym jak skonczę te kursy ,mam możliwość wyjechania za granicę ,do niemiec i mam nadzieję że jakoś sie to ułoży, chociaż żałuję że zmarnowałam te dwa lata, byłabym już w połowie drogi....