Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pannacota

Za rok zaczynam staranka- 2013 :)

Polecane posty

Witam. Przekładam staranka na przyszły rok. Są tu jeszcze jakieś dziewczyny, które planują ciążę w 2013r? Razem raźniej :) pozdrawiam.

Ja też myślę że w następnym roku się za to zabierzemy :) Już nie moge się doczekać ;)

To może napiszę coś o sobie. Ja mam 23 lata, za rok biorę ślub. Jesteśmy razem 7 lat. Po ślubie, jeśli sytuacja się nie zmieni, to zaczniemy w końcu się starać :) już nie mogę się doczekać :) a Wy macie już dzieci? Pozdrawiam

Gość ma-ma-ma
Pannacota a od którego miesiąca zaczynacie starania? :) ja bym chciała urodzić późną wiosną/latem , więc bym musiała założyć wątek z datą porodu 2014 :D jeju jaka to odległa data :)

Gość kopakabana
Nie rozumiem. Zaczynacie starania, żeby rodzić w 2013 czy w 2013 planujecie dopiero zacząć?

W połowie 2013 r. równo za rok chciałabym zacząć się starać. Wiem, że to jeszcze długo czasu, jednak założyłam ten temat żeby mi szybciej zleciało. Chciałam się dowiedzieć o tym, jak to zaplanować, o jakichś badaniach, szczepieniach, itp. Pozdrawiam.

Gość miszkowata
Jak zaplanować - najlepiej wcale tylko dzialać, bo psychika może ustawić cię anty na ciążę. Badania - jak nie zrobisz przed ciążą, to czekają cię: morfologa, krew (co miesiąc), toxoplazmoza, różyczka, cytomegalia, HIV. Możesz też sobie we własnym zakresie zrobić badanie tarczycy TSH i badanie prolaktyny, bo podwyższona częśto utrudnia zajście w ciążę. Szczepienia - są 2 skrajne stanowiska: szczepić lub nie

Gość kopakabana
Wybaczcie ale dla mnie to idiotyczne. O czym tu pisać przez rok:) Ale powodzeia.