Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość salkiaa

pomysl na biznes tajska restauracja

Polecane posty

Gość salkiaa

przyjmie sie takie rozwaizanie w miescie sredniej wielkosci?

Gość Żeberko
Ale kucharz musi być z Tajlandii.

Gość salkiaa
no tak z tajlandii ale czy to wyplai czy polska gotowa jest aby sie otworzyc na azje

Gość ktoś tu się
naoglądał kuchennych rewolucji :-D ja tam bym poszłą do takiej knajpy, bo lubię tajskie jedzenie, ale fakt statystyczny polak chyba woli schabowego i ziemniaki tak na prawde to wszystko zalezy od rynku, musisz zrobic rozeznanie,

Gość salkiaa
zainpirowala mnie tajladnai zwlaszcza tajskie masaze

Gość salkiaa
a zwlaszcza tajskie masaze kootasa

Gość salkiaa
sram ryrzem z pedami bambusa

Gość w polsce prawie nie ma
tajow i tajek wiec nie wiem skad wezmiesz kucharza. to co widzisz na targach to wietnamczycy nie tajowie. tajowie to lenie i nawet nie wiedza gdzie polska lezy. moim zdaniem dla polakow lepsze jest wietnamskie jedzenie niz tajskie. ja lubie ostre jedzenie ale nerkowca z kurczakiem w tajlandii nie bylem w stanie zjesc :D

Dobra Analiza rynku i pewnie wypali. Jest popyty ostatnio na takie orientalne kuchnie

Gość Żeberko
Nie masz kucharza to dupa blada.

No nie wiem raczej nie To o czynm myslisz zalezy od wielu czynnikow prxede wszystkim swieze dostawy doswiadczenie w kuchni tajlandzkiej to spore wyzwanie i kosztowny gips Kuchnia tajska wbrew pozorom wcale nie jest latwa Jesli moge zaproponowac Zrob np w menu dania z kuchni polskiej/francuskiej/greckiej itd itp Tylko zeby nie bylo miliard pozycji i nie lec po najnizszej linii oporu Niech te kilka dan bedzie zawsze swiezych przygotowanych nie z mrozonek i niech beda na najwyzszym poziomie Jesli np zdecydujesz sie na wloska kuchnie to prosze nie rob w karcie np spaghetti bolognese czy lsagne to banaly jakie sa w kazdej knajpie Postaw na cos co nie sprsawi Ci prpblemu ze skladnikami stopniem trudnosci przygotowywanego dania Poza tym typowy Kowalski raz ze nie ma kasy na lazenie po knajpach a dwa schabowy z kapustka mloda i ziemnakami to zawsze chetnie zje Jak masz jakies pytania wal na maila postaram sie pomoc mam troszke doswiadczenia w tej branzy

Gość no ja np wole tradycyjne
schabowe z ziemniakami niz tajską kuchnię. U mnie w mieście jest takowa i byłam tam kilka razy, ceny mają ok, jedzenie też niby dobre i dużo ale nie przepadam za takimi smakami i większe wzięcie ma knajpa jak za czasów prl z polskimi domowymi obiadami niż ta tajska restauracja położona w centrum w pięknym lokalu