Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama Emiliki i Matildy

ospa a dziecko 2 miesiace

Polecane posty

Hej, chcialam sie zapytac mam ktore mialy podobny przypadek jak ja. Moja najmlodsza ma teraz 10 tyg a starsza wlasnie przeszla ospe... pierwsze symptomy miala tydzien temu we wtorek i czekam wlasnie czy mlodsza sie zarazi czy nie. Macie podobne doswiadczenia? Dodam ze mala byla karmiona moim mlekiem jakies 3 tyg, teraz jest na modyfikowanym. Troche sie martwie o malutka co bedzie jesli zlapala to swinstwo. Starsza przechodzila neizwykle lagodnie, tylko 1 dzien goraczki i w sumie jakies 20 krostek i tyle:) 3go dnia juz biegala na dworzu a wczoraj poszla do zlobka...

no w ciągu 3 tygodni może się rozwinąć u malutkiej wirus, musisz obserwować, ale najpewniej przejdzie łagodnie

Mojej sąsiadki starsza miała ospe, młodsza się nie zaraziła, miała może wtedy 3 miesiące, była na mm.

No wlasnie mam taka nadzieje ze sie nei zarazi. My mieszkamy w holandii i w czwartek jedziemy na 2.5 ty na wakacje w PL... kurcze nie za wesolo bedzie jak malutka tam to zlapie. Konsultowalam to z moim lekarzem i tez mowil ze mala nie powinna sie zarazic a jesli wogole to przejdzie lagodnie i ze mamy jechac...no ale wiadomo jak dziecko chore to najlepiej w domku byc...

Nie chcę Ciebie pouczać ale 3 dnia dziecko na dworze i w żłobku to nie za wcześnie? Przecież muszą strupy odpaść! A ospa wylega się do 3 tygodni.