blackroseee 0 Napisano Maj 15, 2012 Mam regularną miesiączkę (np. 28 dni) i zakładając powinnam dostać 5 maja. Jeśli spóźnia mi się 2 dni to jak mam później liczyć? Od 7 maja dodać 28 dni czy "starym sposobem" i łudzić się, że wróci do normy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pierwszy.. Napisano Maj 15, 2012 pierwszy dzień cyklu to zawsze pierwszy dzień miesiączki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość normalnie od 7 maja Napisano Maj 15, 2012 musisz liczyc z dniem ostatniej @ 2 dni to norma:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Effi31 0 Napisano Maj 15, 2012 cykle licz od 1 dnia miesiączki, do następnego miesiąca pierwszego dnia miesiączki , Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bghgjhkl Napisano Maj 15, 2012 cykl liczy się od 1 dnia okresu do ostatniego dnia przed kolejnym okresem....i pierwszy dzień kolejnego okresu jest 1 dniem następnego cyklu... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jak to jak liczyć Napisano Maj 15, 2012 1 dzień krwawienia to pierwszy dzień cyklu. Jeśli ci się spóżnia to masz dłuższy cykl po prostu. Potem zakładasz że znów będzie za 28 dni od pierwszego dnia krwawienia ale niekoniecznie tak musi być przecież. W rocznej obserwacji możesz sobie założyć jak długi masz średni cykl :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach