Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czlowiekzproblemami

Citabax, lek SSRI na depresję, proszę o poradę, zapraszam.

Polecane posty

Gość czlowiekzproblemami

Witam, lekarz przypisał mi lek antydepresyjny z grupy SSRI Citabax 40. Mam pytanie (zapomniałem zapytać się lekarza, on sam nic nie mówił): Ja mam jutro rano od razu wziąć całą tabletkę, całe 40 mg? Chodzi mi o to, że na różnych forach znalazłem informację, że powinno się brać stopniowo, np. na początek 10 mg, później 20 mg i tak przez kilka dni zwiększać do 40 mg. Jaka jest prawda? Jk kiedyś przyjmowałem ten lek, tyle, że przez pierwszy miesiąc brałem Citabax 20 mg, dopiero po miesiącu zmieniono mi na 40 mg. Ale jak te 20 mg zaczynałem brać, to nic stopniowo dawki nie zwiększałem (typu: najpierw ćwiartka tabletki, później połówka, żeby w końcu całą), tylko od razu jak leciało, od pierwszego dnia po całej tabletce i nie pamiętam abym miał jakiekolwiek skutki uboczne. Tak zapytam, jak myślicie, będę miał jakieś negatywne konsekwencje, jak od razu zacznę brać po całej 40 mg tabletce bez żadnego stopniowego zwiększania dawki? Mogę być spokojny i od pierwszego dnia przyjmować CAŁĄ 40 mg tabletkę Citabaxu?

Gość czlowiekzproblemami
podbijam pytanie

Gość gość
od 3 lat myslisz czy wziąć tą tabletke ? :classic_cool:

Gość czlowiekzproblemami
niestety tak i wraz pewnie nie doczekam się odpowiedzi...