Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rudamama26

moja corka chce mieć wszystko oryginalne

Polecane posty

Gość rudamama26

już nie potrafię jej wytłumaczyć że nie stać mnie na wszystkie rzeczy oryginalne, ostatnio dostała conversy ale już jej się nie podobają i chce nowe, dodam że ma 9 lat aż sie boje pomyśleć co będzie jak będzie miała 14/15

Gość :-))
tak ją wychowałąs ma dopeiro 9 lat i takie rzeczy żada? a ty nie umiesz z tym nic zrobic twoja wina

Gość elag
no ludzie ales wychowała dziecko moje ma 14 lat i nigdy nie żądało oryginalnych ciuchów. owszem jak kupiłam cos np na urodziny ale tak nigdy co dam kupie czy na bazarze to zakąłda i chodzi

Gość onnomodera
moja córka jest w wieku twojej i jest totalną indywidualistką, nie goni za tłumem i lubi mieć wszystko inne i inaczej np. na Komunię rzesza dziewcząt kręciła loki, co jest już chyba tradycją od pokoleń, a moja - prostowała :-P Metki też jej nie interesują, moda, trendy itp. Ma własny gust z czego się bardzo cieszę. Porozmawiaj ze swoim dzieckiem, wytłumacz na czym polega moda, e to takie zarabianie na naiwnych i niech szuka swojej ścieżki.

Gość vrrrrx
dzieci materialiści i kretyni sa skutkiem rodziców idiotów to już pytasz o porade co zrobić z 9 ciolatką ? ty masz być dla niej autorytetem a nie szmatą do dostarczania rzeczy

Gość ebąg
Rozwydrzyłaś bachora to teraz masz

Gość aaaaaaaaaaaedfv
jak chcoalas tak amsz, matki sa pojebane ze kupuja dzieciom wszystko co oryginalne. Moje ubieram w lumpeksie a pare reprezentacyjnych ciuchow na przecenach w reserved, coccodrillo itp

Gość vrrrrx
siostra mojego męza ma 17 letnią córkę która wprowadziła do domu faceta , córka śpi z nim,mieszka, do szkoły nie chodzi i zabiera matce pieniądze a ta matka przyłazi do mnie i ryczy że nie ma pieniędzy bo robiła córce i jej chłopakowi obiady, opłacała, dała im kieszonkowe i już w połowie miesiaca nie ma tak sie wkurrrrviłam że na początku maja ją przegoniłam , powiedziałam jak sobie wychowała córke to tak ma i niech spieprza i zeby do mnie nie przyłaziła

Gość onnomodera
przestańcie, dziecko w tym wieku bierze duży przykład z rówieśników, to nie jest jedynie kwestia wychowania. czasem trzeba "poprawiać" po tym, co dziecko przyniosło ze szkoły, nie musi to być wina rodzica

Gość lips90
utnij to odrazu,bo potem bedzie gorzej,albo zaproponuj uklad np:czy woli dostac w kazdym miesiacu cos nowego czy raz na 2 miesiace cos markoweg?Badz twarda

Gość 7876567000
a skąd dziewięciolatka wie co to są firmowe ciuchy ? odpowiedz idiotko? i powiedz jeszcze kto jest głupszy ty czy twój rozkapryszony bachor?

Gość nnnggjfj
Moja córka ma wszystko z lumpeksu i zawsze cieszy się jak wygrzebię jej tam jakiś tani ciuszek. Poza tym nauczyłam ją oszczędzania ubrań i w cieplejsze dni musi chodzić po domu nago.

Gość stysia335
Ja tez jestem tak wychowana od dziecka ze chce markowe ubrania. Znaczy się jak mama mi kupiła jakaś tania koszulkę ale to jak miałam mniej niż 13 lat to chodziłam.Od 12 roku życia kupuje tylko markowe,a skarpety zwyczajne,bieliznę tez markowa i buty to samo. Nie muszę mieć zaraz bluzki za 100 zl,może być tańsza za 30,40 na promocji,bo z wyprzedaży tez korzystam i dużo się zaoszczędza:D Poszanuj decyzje córki.

Gość onnomodera
7876567000 jak dla mnie to idiotką jesteś ty....

Gość lips90
hej dzieciaczki jak chcecie markowe to sobie sami zarabiajcie,za dobrze macie

Gość 7876567000
następna tępa pisssda pokroju autorki

Gość do stysia335
idiotyczny jest twoj komentarz a juz ostatnie zdanie "Poszanuj decyzje cóki" najbardziej mnie rozsmieszylo

Gość mama nastolatka 15 ...
Miałam podobną sytuację z synem. Oboje z mężem wpadliśmy na pomysł aby syn sam zarobił pieniądze na swoje wydatki. Oczywiście w tym wieku normalne zatrudnienie nie wchodziło w grę. Dziadkowie lub my prosiliśmy go o coś co nie wchodziło w zakres jego codziennych obowiązków ale też nie bylo ponad jego siły (np. układanie zrąbanego drewna do kominka, małe remonty, koszenie trawnika, umycie samochodu itp.). My z mężem dawaliśmy mu za to pieniądze. Miał satysfakcję z własn zarobionych pieniędzy, rozważniej planował wydatki - wiadome pieniądze od rodziców łatwiej wydać, a własne zarobione pracą trudniej. Może spróbuj wykombinować córce jakies zajęcie odpowiednie do jej wieku. Doceni wartość pieniędzy i trud z jakim się je zarabia. pozdrawiam :)

Gość lips90
mama nastolatka 15 ..-jedyna mądra matka!!!brawo

Gość rudamama26
ale czy ja napisałam że ja jej ustępuje nie więc czego się czepiacie córka widzi u swoich koleżanek markowe ciuchy i wtedy mi truje głowę ja uważam że można kupić coś oryginalnego ale bez przesady przecież dzieci w tym wieku szybko rosną i wg mnie jest głupotą kupowanie drogich ciuchów

Gość lips90
to wytlumacz jej to jakos i bedzie po sprawie,to logiczne ze chce cos markowego, różne dzieci sa w szkole

Gość onnomodera
08:31 [zgłoś do usunięcia] 7876567000 następna tępa pisssda pokroju autorki dziecinko, do pięt mi nie dorastasz i mam powody podejrzewać, że autorce również. masz bardzo ciasne, stereotypowe podejście, dopowiadasz sobie nie znając faktów, jednym słowem twoje zdanie jest bezwartościowe, gdyż nie potrafisz myśleć. dziecko chce markowe ciuchy=matka je tego nauczyła , takie proste konkluzje cię tylko ośmieszają

Gość onnomodera
dziecko ma prawo powiedzieć swoje osądy i żądania , matka powinna wysłuchać i porozmawiać idąc na kompromis ewentyalnie poprosić córkę aby pozwoliła jej kupic ubrania markowe na wyprzedaży

Gość onnomodera
08:47 [zgłoś do usunięcia] onnomodera dziecko ma prawo powiedzieć swoje osądy i żądania , matka powinna wysłuchać i porozmawiać idąc na kompromis ewentyalnie poprosić córkę aby pozwoliła jej kupic ubrania markowe na wyprzedaży dziecko ma prawo wyrazić swoje zdanie i ty masz takie prawo, ale czy mogłabyś z łaski swojej nie robić tego pod moim nickiem?

Gość onnomodera
jak powiedziałam moja córka jest indywidualistką i nie goni za tłumem , jestem dumna obecnie jest emo , ma czarne ufarbowane wlosy , siedzi w pokoju w markowych ciuchach i ma sznyty na rękach bardzo ciekawa indywidualnosć ja pod pokojem grzecznie pytam córkę czy chce zjeść pierożka i wsuwam pod drzwiami talerz bo zaznaczam że córka nie pozwala mi wejść do pokoju

Gość lips90
onnomodera;D hehe

Gość zuzanka z Koninek
jak wychowałas,tak masz mnie az smiech ogarnia jak widzę niemowle,które nawet jeszcze nie siedzi w bucikach adidasa lub nike hahahaha same robicie juz od najmłodszych lat z dzieci kaleki a potem zgrzytacie zebami

Gość onnomodera
08:53 [zgłoś do usunięcia] onnomodera jak powiedziałam moja córka jest indywidualistką i nie goni za tłumem , jestem dumna obecnie jest emo , ma czarne ufarbowane wlosy , siedzi w pokoju w markowych ciuchach i ma sznyty na rękach bardzo ciekawa indywidualnosć ja pod pokojem grzecznie pytam córkę czy chce zjeść pierożka i wsuwam pod drzwiami talerz bo zaznaczam że córka nie pozwala mi wejść do pokoju rozumiem koleżanko 7876567000. ze twoim najlepszym argumentem jest podszywanie się? powodzenia :-) zabawa na poziomie dla ludzi twojego pokroju, tylko tak możesz zabłysnąć i to wśród tobie podobnych. a emo to akurat moda a nie wyraz indywidualizmu, jakbyś nie zauważyła :-)

Gość dfgghyj
autorko - to niestety twoja wina...teraz po prostu musisz ponieść konsekwencje tego jak wychowujesz córkę...życzę powodzenia..a na przyszłośc uświadom córkę, że powiedzenie : " mówisz - masz" jest tylko fikcją literacką....

Niekoniecznie musi być gorzej potem :) wiem po sobie że najbardziej zależało mi na firmowych rzeczach w dzieciństwie w wieku 8-13 lat. Pewnie dlatego że moja mama zawsze podkreślała jakie to mam szczęście że wszystko mam firmowe, porządne, że inne dzieci tak nie mają...itd. A potem juz sama miałam swoje zdanie i wcale niekoniecznie ubrania z firmowych sklepów podobały mi sie najbardziej :) i do dzisiaj tak mam że kupuję tam gdzie mi sie podoba a nie koniecznie w najdroższych sklepach i na miejscu autorki nie przejmowałabym sie tym co będzie za ileś tam lat