Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamam27

czy wasze dzieci jeźdzą w kaskach na rowerkach?

Polecane posty

Gość mamamam27

macie kaski? zakładacie nawet wokoło domu czy na dalsze wycieczki? od jakiego wieku?

Gość nie zakladam synek
ma 3 lata, jezdzi juz na 2 kolkach.

Mój na razie ma 1,5 roku i jeździ w foteliku rowerowym - zawsze w kasku nawet na krótkie trasy. I mam zamiar zakładać mu kask zawsze jak będzie starszy. Zawsze to bezpieczniej w razie upadku :)

Gość moje w kaskach
starsze ma 5 lat. Po podwórku bez chyba ze bardzo szaleją ale na wycieczkę zawsze zakładam. Ostatnio doszlam do wniosku ze powinni mieć te kaski 24 na dobę bo mają tyle guzów na glowach, ktoe sobie robią podczas zabawy że mnie w koncu ktos o znęcanie sie nad dziecmi posądzi.

Gość Oczywiście że tak. Przecież
nie każę jej nosic kasku na złość, tylko dla jej bezpieczeństwa:) Ma 8 lat i rower 24". To jej 3 rower i na każdym jeździła w kasku

Gość po to chyba jest kask?????
jednak polska w tym wzgledzie jest troche zacofana..w de starsi i mlodsi jezdza caly czas w kaskach,nie widzialam jeszcze tutaj bez.Od malego dzieci sa uczone zeby dbaly o swoje bezpieczenstwo

Gość Oczywiście że tak. Przecież
To prawda, że z niezrozumiałych dla mnie względów, w Polsce kaski traktowane są jak kara i uciążliwość zarówno przez dzieci, jak i rodziców. Latami musiałam toczyc z moim dzieckiem wojne i tłumaczyć, bo 'żadna koleżanka nie jeździ w kasku'

Mój jeździ w kasku od samego początku zarówno na rolkach, rowerze, łyżwach jak i nartach. Ja z resztą też. :) Choc czytałam, ze według badań urazy głowy są tak rzadkie, ze w zasadzie kask nie zwiększa bezpieczeństwa jazdy na rowerze.

Gość messo te badania nas
widocznie nie uwzględniały. Mój łobuz już mial 3 razy szytą głowę. Ostatnio przedwczoraj sobie nabil wielkiego guza z krwiakiem.

To chyba bardziej chodziło o wypadki śmiertelne. Ewentulanie to takie badania, jak na kremach tzn. 99% kobiet stosujących kremy pozbyło się zmarszczek, a i tak wszyscy są w tym 1%. ;)