Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wiosenna Marta

Łojokotowe Zapalenie Skóry - jaki szampon?

Polecane posty

Gość Wiosenna Marta

Cześć. Mam pytanie jak radzicie sobie z Łojotokowym Zapaleniem Skóry bo ja to dziadostwo mam od dwóch lat i nie mogę się z tym uporać. Stosowałam różne szampony, ale bezskutecznie :( Jaki szampon byście mi doradziły?

Gość
Może zwykły szampon dla dzieci Bambino. Masz pewnie bardzo przetłuszczające się włosy

Gość Wiosenna Marta
Dokładnie tak! Są strasznie tłuste i tragicznie śmierdzą :( Używałam już kilku, ale bez efektów. Czy któraś z Was ma podobnie?

Gość klopsik22
mam to samo...:( myje glowe szamponem SVR z apteki,albo Klorane z wyciagiem z piwonii Aha-jeszcze swietny-pollena eva medica do lojotokowej skory glowy

Gość Wiosenna Marta
Dzięki :) choć pewnie wydam fortunę zanim wytępię to dziadostwo. I wiem, że dany szampon trzeba stosować przynajmniej ze dwa tygodnie.

Gość Wiosenna Marta
Czy u Was dziewczyny udało się wyleczyć ŁZS raz na zawsze?

Gość klopsik22
u mnie problem nasila sie latem:(

Gość ja myję tym
Ten szampon, który podałam nie jest leczniczy. Pytałam dermatolożkę i powiedziała, że jeśli skóra mnie nie swędzi i nie ma żadnych niepokojących zmian to spokojnie mogę go stosować cały czas.

Gość klopsik22
jest lepiej ale po upalnym lecie problem mniej lub bardziej wraca Coc po pieciu latach tej choroby jest jednak duuuuzo lepiej Poczatek byl koszmarem:( Aha-uwazam na jedzenie-ostre,musztarda,papryka,duzo slodyczy-najlepiej zakazane No i jakis mega stres-a wszystko sie nasila... Przed okresem tez problem czesto sie nasila

Gość Wiosenna Marta
To dziwne klopsik22 bo u mnie jest dokładnie na odwrót - latem nie mam takich tłustych włosów. Najgorzej jest jesienią i zimą. I tak strasznie śmierdzą te włosy, że jest mi wstyd przytulać się do kogokolwiek :(

Gość Wiosenna Marta
Też to zauważyłam. Stres, kawa, słodycze które kocham i kilka dni przed okresem to wrogowie mojej skóry głowy.

Gość klopsik22
wiem -ja jestem w tej mocnej mniejszosci procentowej Podobno 10 procent chorychma ten problem latem U mnie wlasnie tak jest Zima mam spokoj i ulge Mroz tez mi nie przeszkadza A teraz juz sie zaczyna Czuje powoli na skorze glowy:( ale i tak jest mega lepiej niz 4,5 lat temu

Gość Wiosenna Marta
A czy któraś z Was zna jakiś dobry szampon do regularnego stosowania?

Gość klopsik22
aha-alkohol tez jest wrogiem U mnie w tamtym roku niestety przenioslo sie odrobine rowniez na twarz -dokladnie tuz pod dziurkami nosa.. bylo to na letnim wyjezdzie,duzo impulsow,upal,jedzenie barowe-ostre kebaby...

Gość klopsik22
mi bardzo pomogl ten svr na poczatku Teraz uzywam tych ktore wymienilam Wazne tez by szampon byl przejrzysty,a nie perlowy