Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Justinka278

Czy jest to mozliwe??

Polecane posty

Gość Justinka278

Zebym 1 dzien po okresie miala dni plodne?? Bola mnie jajniki czuje mokro mam duzo sluzu ale gestego i bialego.

Gość Justinka278
1 dzien po okresie? to czemu kazdy liczy te 7 dni..jeszcze moje cykle sa 36 37 a teraz mialam ponad 40 dniowe

"to czemu kazdy liczy te 7 dni.." Jaki każdy? Idiota chyba. 😴 Dni płodne występują 14 dni przed kolejną miesiączką. Nigdy nie wiesz kiedy pojawi się kolejna miesiączka. Długie cykle radzę skonsultować z ginekologiem.

Gość Justinka278
testy owulacyjne nie wychodza

Gość Justinka278
No gdzie nie przyczytam czegos to kazdy liczy na plodne 7 8 dni.. a sluz niegdy nie mam lepkiego rozciagliwego sluzu tylko taka wode metna albo biala

Gość Justinka278
odpowie ktos?

Gość Justinka278
halo??

Gość moze masz
po prostu jakas infekcje? stad sluz bywa

Gość gfhtry6
"Dni płodne występują 14 dni przed kolejną miesiączką. Nigdy nie wiesz kiedy pojawi się kolejna miesiączka." No jeśli cykl miałby trwać kilkanaście dni to by to świadczyło o mega zaburzeniach. Raczej nie jest możliwe żeby przeciętna kobieta miała dni płodne zaraz po okresie. Autorka na dodatek ma te cykle bardzo długie a nie bardzo krótkie.

Gość Justinka278
nie nie mam raczej zadnej infekcji sluz mam normalny jak w dni niepdlone bialy matny ale nie mam uplawow czy jakichs grudek kiedys juz mialam ifekcje wiem jak wyglada.. chodzi mi o to ze jajniki mnie bola mam mokro szyjka nisko wszystko jak na plodne ale kurcze wczoraj skonczyl mi sie okres,,:/ to mnie bardzo dziwi i pytam

"No jeśli cykl miałby trwać kilkanaście dni to by to świadczyło o mega zaburzeniach. " Przykład: Miesiączka 7 dni, dni płodne przed owulacją-5 dni, owulacja i dni płodne po owulacji-2 dni, 14 dni po owulacji do kolejnej miesiączki= 7+5+14=26-normalny cykl. 🖐️

a mnie zbadano jak mialam 18 lat i okazalo sie ,ze mam mozliwosci ciazy wielojajwoyej czy jakos tak juz nie pamietam, kilka jajeczek dojrzewa z dwocj jajnikow jednoaczesnie , ale niezawsze uwalniaja sie w tym samym czasie, czyli w sumie zawsze moge miec dni plodne tak brzmiala w skrocie diagnoza....a jak ma sie do tego mieisaczka , ktra jest raz w mieisacu , a te jajeczka w sumie w kazdy dzien miesiaca moga sie juz uwalniac ? Poza tym u normalnie miesiaczkujacych kobiet zdarza sie jajeczkowanie na Jonasza czyli dodatkowe , ktore niczym nie jest uzaleznione, wiec wszystko jest mozliwe, nawet dni plodne podczas miesiaczki.!!!

Gość Justinka278
plodne podczas miesiaczki? kur to ja juz nic z tego nie wiem.. jesli to takie proste i plodne wychodzi na to sa ciagle to czemu tyle kobiet nie moze zajsc w ciaze?

przestań dziewczyno bzdury pisać. Owulacja jest całkowicie zależna od poziomu hormonów, których stężenia po wypuszczeniu jajeczka ulegają zmianie. Powtórna owulacja możliwa jest 1,2 dni po poprzedniej i nigdy później. Radziłabym wrócić do książek z biologi i doczytać co nie co na ten temat.

Gość sfdserew
"Miesiączka 7 dni, dni płodne przed owulacją-5 dni, owulacja i dni płodne po owulacji-2 dni, 14 dni po owulacji do kolejnej miesiączki= 7+5+14=26-normalny cykl." To jest wersja maxi. Przeciętna to 3 -4 dni okresu, 3 dni realnie płodne ( wg autorki już ma ona dni płodne, a może nawet owulację ) i 14 dni do miesiączki czyli 21 dni ergo patologia cyklu. A dodatkowa owulacja to bujda na resorach, nie ma tak że jedno jajeczko uwalnia się dzisiaj a następne za 2 tygodnie, uwalniają się mniej więcej w tym samym czasie i muszą być w tym samym czasie zapłodnione żeby była ciąża mnoga. Chyba nie wyobrażasz sobie sytuacji że jesteś w ciąży z jajeczek uwolnionych w różnym czasie i jeden bliźniak jest dwa tygodnie starszy od drugiego :D :D :D

Gość Justinka278
ale ja wlasnie nie wiem czy mampldne 1 dzien po okresie?? mam mokro i to tyle.. nie mam sluzu plodnegodlatego pytam czy mozna miec i czy nawet jesli nie mam sluzu ciagnacego sie itd to moge miec plodne..?

Gość Justinka278
???

Gość Justinka278
podnosze

Gość bialamasajka
możesz ale nie musisz. Są dostępne teraz takie rzeczy jak testy czy mikroskopy owulacyjne. Ja używam afrodyty i zawsze wiem w jakiej fazie cyklu się znajduję

Gość Justinka278
no robilam testy ale nie wychodza wogole czy one sa wiarygodne wogole?