Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PROBLEM MAM !!!!

poradzcie proszę

Polecane posty

Gość PROBLEM MAM !!!!

Dziś córka w przedszkolu podczas spaceru robiła tak zwane "marchewki" i w ten sposób rozerwała buta koledze.Pani kazała dogadać się nam mamą i mama chłopca powiedziała, że to są nowe buty na nowe ja nie stać i mam zapłacić. Co sądzicie ?

Gość klatka faradaya
a uważasz, że kto powinien finansować dobrą zabawę twojej córki?

Gość ahahahhaahhahahah
ja nie widzę problemu, powinnać podejść do tego dojrzale i po prostu zapłacić za buty, dogadać się z matką chłopca. To wina twojej córy, a Ty jesteś i jeszcze długo będziesz za nią odpowiedzialna.

Gość znowunick
Zgodnie z prawem odpowiedzialność cywilną w czasie pobytu dziecka w szkole czy przedszkolu ponoszą tamtejsi opiekunowie i od niej się ubezpieczają. Opiekunka w przedszkolu jest albo niedouczona swoich obowiązków albo bezczelna że zwala odpowiedzialność na rodziców. Poszkodowana matka niech dogaduje się z opiekunką a nie z tobą. Tyle kwestie prawne.

Gość PROBLEM MAM !!!!
Oczywiście że zapłacę nie ona jedna tak robi i akurat pech trafił że to przez nią ten but się rozkleił, ale to tylko dzieci. TY tak nie robiłaś? .Pani całej sytuacji nie widziała, gdy zapytała kto to zrobił moja córka powiedziała ze to ona i przeprosiła kolegę, gdy po nią przyszłam rozpłakała że popsuła tego buta.

Gość ahahahhaahhahahah
kwestie prawne ?? wlascnie dlatego napisalam ze powinna podejsc do tego Dojrzale.. DOJRZALE!!

Corka zniszczyla, wiec jesli buty nowe to odkupic, albo zapytac mamy ile kosztowaly i oddac pieniadze. Jesli masz watpliwosci to popros o paragon.

Gość ahahahhaahhahahah
zrobisz jak uwazasz , ja po prostu napisalam jak ja to bym załatwiła na Twoim miejscu. Miej na uwadze że jeśli zależy ci na dobrej opinii wśród matek itd, to lepiej będzie o Tobie świadczysz gdy wykażesz się inicjatywą i chęciami :-)

Gość PROBLEM MAM !!!!
Tylko troszkę nie miło to powiedziała, że ją nie stać że, dopiero kupione z taką pretensią . Ja osobiście bym nie wołała o pieniądze, próbowała bym skleić i nie miała bym pretensji bo to dzieci tylko.

Gość PROBLEM MAM !!!!
Ulci- nie wiesz co to "skrobać marchewki"? przydeptywać pięty :)

Milo czy nie nie ma co sie nad tym zastanawiac. Moze faktycznie nie ma pieniedzy ale kupila dziecku nowe buty i nie chce by chodzilo w poklejonych. Wiesz taka potrzeba dowartosciowania swojego dziecka.

Gość powinnaś odkupic
buty lub oddac pieniądze i tyle w tym temacie.