Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rencistka:D

renta KRUS jak to jest??

Polecane posty

sluchajcie, dostaje rente z KRUS-u, mam 21 lat, nadal się uczę.jak to jest w przypadku gdy chcialabym wyjsc za maz? bo w chwili obecnej zeby zmniejszyc mi rente to musialby moj dochod miesieczny przekroczyc 2700zł, a zastanawiam się czy w przypadku gdyby moj dochod i kiedys meza nie przekroczyl 2700 czy by mi zmniejszyli? czy moze zabrali calkowicie z racji tego ze tak jakby przechodze na utrzymanie meza?

Gość sdfkmkdflkggr
tez mam 21 lat, dostaje rente, pol roku temu wyszlam za maz i nadal ja dostaje bo sie ucze

ale z KRUS na pewno ? no ja tez mam zamiar nadal sie uczyc, fajnie by bylo bo to jednak niemała sumka zawsze jest.. Chociaz osobiscie wolalabym zeby jej nie bylo a była pewna osoba.

Krusowska jest, z tego co pamiętam, do ukończenia 26 roku życia (o ile się uczysz) lub podjęcia pracy. oczywiście o ile nie przekroczysz tego progu zarobków

bo kurcze wlasnie moja kolezanka wyszla za maz z ZUS i mowila ze by i tak jej zabrali, a ze juz sie nie uczy to inna rzecz.

Gość sdfkmkdflkggr
tak wiem, ja stracilam ojca, wiadomo ze wolalabym zeby byl z nami, ale takie jest zycie, za te pieniadze co dostaje raz na miesiac one ide na szkole, wiec chociaz sie przydaja

Gość bamboochaaa
Levviatan wlasnie wiem i balam sie ze moze działa to tak samo :) żaden pieniądz na drodze nie lezy.

bamboocha to moj post:)