Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gutka90

krwiak na jajniku

Polecane posty

Witam. Z badania USG wynikło, że mam krwiaka na jajniku. Do lekarza zgłosiłam się z ogromnym bólem w okolicach tegoż jajnika i myślałam, że może znowu zaszczyciła mnie swoją obecnością torbiel. Lekarz jednak nic nie powiedział mi na temat tego krwiaka- czy któraś z Was miała może coś takiego? Generalnie lekarz u którego byłam w ogóle mnie nie słuchał, nawet wywiadu nie przeprowadził i na wstępie jeszcze przed badaniem stwierdził, że "zapisze mi antykoncepcje, żebym nie wpadła" nie orientując się nawet czy może przypadkiem nie staram się o dziecko- porażka! Mimo iż nie chciałam żadnej antykoncepcji- przede wszystkim dlatego, że przy poprzednich próbach źle to znosiłam i usłyszałam, że nie moge przyjmowac hormonów- wcisnął mi recepte... Zresztą cały czas mówił tylko o tych krążkach i mało go interesowało z czym przyszłam czy to, żeby mi wyjaśnic co właściwie znaczy ten krwiak. Czy ktoś potrafi mi wyjaśnic czy on sam znika czy moge miec z nim więcej problemów? Z góry dziekuje za odpowiedzi:)

czy ktoś mógłby mi napisac coś na temat takich krwiaków?

Gość efwfewfeew
Od krwiaków się umiera, pożegnaj się z bliskimi :(

właśnie szukam i szukam i nic.. dzięki za ostrzeżenie- wiem, że takie mądre porady są częstsze niż normalne odpowiedzi, ale licze, że może się ktoś znajdzie :)

dziękuje :) właśnie wszystko co znalazłam o krwiakach dotyczyło również ciąży. Ja w ciąży nie jestem a przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo.

Gość gość
Witam ja sie tez zglosilam do ginekologa z bolem jajnika okazalo sie,ze to krwiak we wtorek mam sie na oddzial zglosic.pozdrawiam.

Gość KarolinaHaga
Długo szukałam odpowiedzi na temat krwiaka jajnika , na szczescie juz wszystko jest ok i nie wiem czy kogoś moja wypowiedz kogoś uspokoi ale może przynajmniej podniesie na duchu :)W lutym , prawie 2 tygodnie przed okresem poczułam bóle jajnika, po kilku dniach dostałam plamienia ze skrzepami , myslałam,że jestem w ciąży wiec pobiegłam do ginekologa . Usg wykazał krwiakana prawym jajniku (krwiak z ciałkażółtegoczy jakoś tak.) nie było konieczności podawania hormonów a plamienie było oznaką czyszczenia się jajnika z krwiaka. tydzień pózniej nei dostałam wogóle okresu.... w 2 Tygodniu kolejnego cyklu robiłamcodziennie testy owulacyjne ponieważ staralismy sie z chlopakiem o dziecko. udało mi się ustalic owulacje... 3 tygodnie pózniej wysżło ,że jestem w ciąży a owulacja była z tego samego jajnika!. Drogie panie , po mimo braku okresu i krwiaka na jajniku udało mi sie juz w kolejnym cyklu zajść w ciążę! I to owulacja była z tego samego jajnika co krwiak! dlatego głowa do góry ! Powodzenia k.