Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama L I H

Co robicie po szczepieniu?

Polecane posty

Gość Mama L I H

Jakoś specjalnie traktujecie dzieci? Mam na myśli na przykład czy nic nowego do jedzenia nie dajecie, do marketu nie idziecie. Córa ma pierwsze szczepienie bardzo się denerwuję.Ma 10 miesięcy.

U nas taki dzień był jak każdy ;) Ot,co częściej i bardziej zwracałam uwagę czy nie gorączkuję i jak wygląda miejsce po wkłuciu. A tak z ciekawości pytam - dlaczego tak późno masz 1 szczepienie ?

Gość 34r31r124r
Do domu i same przyjemności ale nie ciąganie po sklepach czy podobne. Zresztą jak inaczej z przejętym, czasem spłakanym dzieckiem, któremu trochę może krwawić miejsce wkłucia?

Gość idel
a dlacego tak pozno to pierwsze szczepienie? JA zawsze wracam z corka do domu i poprostu duzo przytulam bo jest przestraszona ,placzliwa i marudna i czase trwa to 2 dni

Gość mireczkowataa
nic nie robię. Pielęgniarki mowią, żeby podać paracetamol i posmarować miejsce wkłucia altacetem- nie wiem po co, jeśli nie ma opuchlizny ani gorączki. Do supermarketów z córką chodzimy sporadycznie:)

późno nie późno na dwa dni przed szczepieniem dawałm młodemu po 10 kropli cebionu 2 razy dziennie, i tak codziennie aż do 2,3 dni po szczepieniu zanim jeszcze miejsce wkłucia spuchnie, chociaż moze nie spuchnać, to przykładałam altacet, tak mi też poradziła pediatra do 3 tygodni po lepiej uważać na dziecko, zeby sie nie przeziębiło i takie tam, kazdy według uznania

Gość Mama L I H
Dzięki:) Późno bo po prostu wyszło.

Nie traktuje dziecka w jakis szczególny sposób,ale uważnie obserwuje i sprawdzam czy nie ma gorączki.