Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasicaa_Bydgoszcz

Co dać na ślub??

Polecane posty

Gość Kasicaa_Bydgoszcz

witam wszystkich:) chcialabym zapytac Was co zrobiłybyscie na moim miejscu- otoż za 2 tyg wybieram się na wesele znajomej, w zaproszeniu Mlodzi zażyczyli sobie pieniądze (a nie prezentów) a ja jestem w kropce. 1,5 roku temu brałam ślub i od tych właśnie znajomych dostaliśmy w prezencie garnki. Wszystko byloby ok, gdyby nie spaliły sie one podczas pierwszego gotowania wody:p tydzień później będąc w hipermarkecie zupełnie przypadkiem zobaczyliśmy te garnki i ich cenę: 50ZŁ!!! Chciałabym zapytać Was, czy na moim miejscu dalibyscie kopertę z pieniedzmi (jesli tak to jaka kwota) czy jednak pomimo prosby Młodych kupilibyscie prezent. Nam sie teraz nie przelewa, jestem w ciazy wiec kilkaset zlotych miesiecznie idzie na wizyty u lekarza, badania itp. poza tym rowniez jestesmy na dorobku no i na wyprawke dla Malenstwa trzeba odkladać..

Gość to nie idz na ślub
skoro nie masz kasy

Gość kup takie same garnki
i po klopocie

Gość kukuruznica
daj prezent i juz. najlepiej reczniki z tego samego marketu, zrozumieja aluzje,.

Gość Kasicaa_Bydgoszcz
nie oczekuję porady typu- nie idz na ślub- bo nie o to mi w tym topiku chodzilo:/ chcialam po prostu poznac punkt widzenia innych na moj problem:)

Gość to kup cos
w tym samym markecie niekoniecznie gary ale np mikser, toster albo jeszcze cos innego i daj im przeciez oczu ci za to nie wydrapia

Gość myślę że oni są takimi osobami
które chodząc na wesela dawały beznadziejne prezenty a teraz kiedy zaczęli organizować wesele zdali sobie sprawę ile kosztuje takie wesele i że goście zapewne zaczną przychodzić z takimi bublami jak i oni do gości przychodzili i postanowili zażyczyć sobie kopertę. A uważam że powinniście potraktować ich tak jak oni was potraktowali czyli rzeczywiście tak jak zostało napisane z tego samego marketu kupić im mikser, garnki, ręczniki. Wielokrotnie o tym już pisałam w innych tematach że pojawia się problem z prezentami bo jako goście dajemy mało a jako PM oczekujemy nie wiadomo czego. I mam na myśli właśnie waszych znajomych. Jeśli człowiek nie potrafi uszanować czyiś pieniędzy i przygotowań to nie liczmy że ktoś potem doceni nasze. Podsumowując dajcie im taki sam bubel jaki oni wam dali.

Gość Kasicaa_Bydgoszcz
To fakt, że ludzie nie zdaja sobie sprawy z tego ile kosztuje wesele dopóki sami nie zaczna go organizowac. Z drugiej strony- jaki jest sens organizowania wesela, skoro PM liczą na to, ze ono się 'zwroci"? Przecież najwazniejsze jest to, zeby spotkała sie cała rodzina, znajomi i aby wspolnie swietowac ten dzien.. Szczerze mowiac ja wstydziłabym sie dołożyc wkładkę o kopercie do zaproszenia- no bo co jesli ktos naprawde nie ma pieniedzy? Przeciez nie wlozy do koperty 200 zł.. A prezent za 200 juz kupi się fajny:) My bylismy zadowoleni z kazdego prezentu- no bo wiadomo, ze jak czlowiek ma sobie sam cos kupic to ciezej wydac te pieniadze.. A jak dostanie- to jaka jest radocha gdy sie pożniej taki prezent przydaje:)

Gość mimo że organizujesz wesele
chyba jeszcze nie zorientowałaś się że wesele się nie zwróci, także jeśli ktoś liczy na zwrot to pewnie liczy na zwrot choćby połowy kwoty. To że wstydziłaś się dołożyć wkładkę o kopercie to dostałaś za to garnki które od razu ci się zepsuły i pewnie masę niepotrzebnych prezentów. To już sama nie wiem czego chcesz. Pytasz co powinnaś zrobić a jak ci się odpowiada to zaczynasz pisać o czymś innym. To daj pieniądze jak chcesz być hojna. Za garnki za 50zł dałabym prezent w tej samej cenie co dostałam

miało być hojna

piszę przez samo "h" a ciągle zmienia

Gość Kasiulaa_Bydgoszcz
Chyba mnie nie zrozumiałaś- napisałam ze są ludzie którzy myślą, że wesele im się zwróci (ja wiem, że tak nie jest) i że nie rozumiem po co w takim razie ktoś wesele organizuje: mogliby przecież odłożyć sobie te pieniądze i kupić sobie co chcą a po ślubie zaprosić tylko najbliższych na obiad;) a co do prezentów to hmmm... nie mam nic przeciwko ich dostawaniu na ślub, ale wg.mnie powinny być one na jakimś poziomie..;)

Gość dorociczka
Na twoim miejscu dałabym 100zł w kopercie

Gość blablbalablbalblbalbalablablab
Kurcze ja już na wesela nie chodzę, bo później tylko obgadywanko i obrażone miny państwa młodych. Bo za mało pieniędzy w kopercie, albo prezent nie godny. Oczywiście nie zrozumcie mnie źle, nie mówię tego złośliwie.

Gość ja mysle ze to
nie jest kwestia obgadywania, tylko dac prezent za 50 zl to chyba troche porazka- zwlaszcza jesli sa to garnki.. za 50 zl to sie nawet dobrej patelni nie kupi! juz lepiej kupic porzadna posciel za 100..

Gość slubkalubka
na Twoim miejscu kupilabym mimo wszystko prezent w podobnej kwocie. to, ze jest napisane na zaproszeniu, ze wola kase, to nie znaczy, ze nie mozna dawac prezentow.

Ja bym w ogóle nie utrzymywała znajomości z osobą, która daje takie prezenty :o normalny czlowiek wolałby juz nie iść albo wlożyć w kopertę te 50 zł niż obdarowywać bliską osobę takim badziewiem :o