Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

25-latek

mtv

Polecane posty

Jakie macie doświadczenia z tą stacją? Oglądaliście ją kiedyś, oglądacie teraz. Ja osobiście przyznam, że dość intensywnie oglądałem ją kiedyś ( gdzieś tak w latach 2000-2005).Teraz od wielu lat oglądam sporadycznie, bo poziom tych programów jest mierny. Kiedyś tak nie było, było sporo muzyki, programów rozrywkowych też, ale na dużo wyższym poziomie.

Teraz to oglądam czasem na zasadzie wizyty w zoo. Bo w tych programach sami kosmici. No, oprócz "Niemożliwe" i "Doliny Nieumarłych", które są po prostu fajne :)

nogogłaszczka: ja np. pozytywnie oceniam niektóre programy "edukacyjne", które są teraz w mtv. "Pogromcy nadwagi"- o walce nastolatków z nadwagą "Nastoletnie ciąże"- o ciążach nastolatków. Ciekawe, że mtv, która przez lata walczyła o wolność seksualną, teraz robi programy o ciążach nastolatków. Oba problemy mnie wprawdzie nie dotyczą, ale programy na ich temat mogą być pomocne dla nastolatków.

Gość Pomocy!90
autorze,witaj zboku,napisz o waleniu kolanem w jaja

Gość bdbudbgcuydbgcuygvbuyd
Ja pamiętam jak na mtv puszczali polskie piosenki: edyta bartosiewicz, kazik, kasia nosowska, rezerwat, klasyka polskiego rocka. Teraz nawet nie zaglądam na ten program. :O dno

ja pamiętam mtv głównie z pierwszych lat XXI wieku i wtedy najwięcej było zagranicznego popu, ale było ok. Lubiłem kiedyś taki program Dismissed, gdzie jedna osoba szła na dwie randki ( chłopak z dziewczynami albo na odwrót). Były bezpretensjonalne, ale na dużo wyższym poziomie. Penetratorzy też byli fajni. Taka lekka rozrywka, ale bez tego chamstwa i zidiocenia , które jest teraz.

Akurat nastoletnich ciąż nie odebrałam jako program edukacyjny... Przecież te gówniary stają się celebrytkami, a były i historie, że dziewczynki specjalnie zachodziły w ciążę, żeby dostać się do prgramu...

nogogłaszcza: o tych historiach nie słyszałem, żeby specjalnie po to zachodziły w ciążę. Nie sądzę, żeby stawały się celbrytkami przez udział w jednym programie.

"Nie sądzę, żeby stawały się celbrytkami przez udział w jednym programie." Pamiętaj, że to nie jest zwykły kraj, tylko USA. Tam celebrytami są też "bohaterowie" Ekipy z New Jersey, amerykańskie dzieci chcą być jak ta banda wysolaryzowanych przygłupów, a oni sami są zapraszani na imprezy właśnie jako celebryci.

ale Ekipa to jest cały serial czy coś na kształt reality show. W przypadku ciąż to jest występ w jednym programie, których akurat w USA jest zatrzęsienie. Poza tym życie przeciętnego mieszkańca zdecydowanie różni się od tego, jakie jest przedstawiane w filmach czy w mtv.

Nie no, przecież to o ciążach to też cały serial jest i pokazane całe życie tych dziuniek! Chociaż teraz tak sobie pomyślałam, że chyba mówimy o dwóch różnych programach ;) bo chyba rzeczywiście jest też taki, że cała historia jest w jednym odcinku. A ja mówię o tym, co najpierw było o tym, jak one były w ciąży, a potem jak już są matkami. Z tą jedną taką spasioną, która tłukła swojego faceta i dostała zakaz zbliżania się do niego :D

nogogłaszczka: no ja mówię o tym, co był jeden odcinek o jednej parze. Ale jest lepszy program Pogromcy nadwagi. Tam jeden odcinek jest o jednym nastolatku, który chce zwalczyć nadwagę. Te nastolatki to prawdziwe monstra. Gdybym wyglądał jak oni, wstydziłbym się wyjść na ulicę. Niektórym udaje się coś z tym zrobić, schudnąć. Mają cały cykl ćwiczeń z trenerem, specjalne diety. Widziałaś to? Uważam, że ten program jest akurat pozytywny.

Widziałam i to jest ok. Ale i tak jak na mój gust, to teraz MTV robi więcej złego niż dobrego, jesli chodzi o wpływ na poziom intelektualny oglądającej to młodzieży...

nogogłaszczka: no na pewno. Ale ja mam sentyment do tej stacji i czasem to oglądam. Pamiętam, że gdzieś tak w latach 1999-2000 pierwszy raz widziałem tam teledyski Christiny Aguilery, którą bardzo lubię. To były czasy, gdy wojowała z Britney Spears o miano księżniczki popu.

ja ogladam bardzo czesto, ale fakt to juz nie to samo co bylo kiedys lubie serial degrassi, ktory nadal na mtv leci, nastoletnie ciaze, Made, o tych z nadwaga tez

no Made też jest fajny, zmieniają życie nieudaczników, niby na lepsze. Choć nie do końca wierzę w te przemiany. Trzeba brać poprawkę, to tylko telewizja.

Gość Ruda Kasia92
Teraz tylko Niemożliwe jest spoko Tęsknie za Jackassem, Viva La Bam, Wild Boyz i South Parkiem ;( Nie da się tej stacji oglądać teraz, Na ekipe z New Jersey i Nastoletnie matki po prostu nie mogę patrzeć .. Jak można żyć w taki sposób?

Gość lkoklkoklkol
ja oglądam ekipe, nastoletenie matki, pogromcy nadwagi . nie idbieram tego kanalu jako muzycznego

nogogłaszczka: ale wtedy też już były te reality show, jak Dismissed czy Penetratorzy, tylko tak jak pisałem na trochę innym poziomie. Ogólnie przecież MTV to nie jest kanał intelektualny, tylko taki, który ma sprzyjać lekkiej zabawie i wyznaczać trendy wśród nastolatków. Tego ostatniego obawiam się najbardziej.

Ruda Kasia: dla mnie akurat Jackass czy Viva la Bam to były kompletne gnioty. Ale każdy ma swój gust.

napiszę jeszcze coś, co może będzie seksistowskie: kilka lat temu podobał mi się taki program Króliczki Playboya, właśnie na mtv. O życiu Hefnera i spółki. Lubiłem go oglądać.

Gość el chulo.
Najlepsze lata MTV to lata 90' wtedy oglądałem dużo i jeszcze VIVA II,to też była super stacja

no ja Vivę pamiętam z tych samych lat co mtv. Z lat 90. nie.

Gość el chulo.
Ale tą VIVE 2,tą niemiecką,oglądałeś ją?

właśnie piszę o tej niemieckiej, bo tej polskiej to nie znoszę.