Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość luiśwecj

testy ciążowe-odpowiedzcie

Polecane posty

Gość luiśwecj

Kochałam sie z moim partnerem najprawdopodobniej w dni płodne no i oczywiście finał był we mnie.Zrobiłam dwa testy ciążowe rano z porannego moczu.Jeden pre-test, drugi ACON.Oba wyszły pozytywnie.Czy można im wierzyć,czy są wiarygodne? Bardzo bym sie cieszyła gdybym była w ciąży,ale jakos chyba nie ufam tym testom.

Ja robiłam w dniu spodziewanego okresu i wyszedł negatywnie test. Robiłam 2tyg później i już pozytywny :)

Gość luiśwecj
dziś jest 37 dzień cyklu i dziś też zrobiłam test.Cykle mam zazwyczaj 31-32 dniowe

Myślę że 2testy i brak okresu nie mogą się mylić:-) zrób test beta hcg i umów się do lekarza za tydzień:-) gratuluję:-)

Gość luiśwecj
mógłby ktoś jeszcze sie wypowiedzieć?.Może ktoś miał taką sytuację kiedy wynik testu był pozytywny a potem okazało sie jednak że nie jest w ciąży? Po prostu nie chcę sie przedwcześnie cieszyć żeby sie nie rozczarować.

Gość junn
testy raczej mylą się w drugą stronę. :) "Dodatni wynik testu ciążowego może być także wywołany stanami, które zwiększają ilość hormonu hCG w ciele kobiety. Takie działanie mają torbiele na jajnikach torbiele mogą mieć charakter łagodny lub złośliwy, więc nie należy lekceważyć ich podejrzenia. Torbielom zwykle towarzyszą także inne objawy, takie jak zaburzenia cyklu menstruacyjnego, krwawienia z dróg rodnych, częste bóle w podbrzuszu, bóle głowy i omdlenia. Stuprocentową pewność co do obecności lub braku torbieli jajnika da dopiero badanie ginekologiczne i USG dopochwowe."

Gość junn
"Wyniki fałszywie pozytywne są raczej rzadkie w nowoczesnych testach ciążowych, jednak są możliwe i się zdarzają. Wynik fałszywie dodatni może być wywołany stosowaniem leków zawierających gonadotropinę kosmówkową (hCG). " więc najpewniej jest ciąża. :)

Gość luiśwecj
oby jednak nie okazało sie że to jakieś patologiczne zmiany czyli właśnie np.torbiele na jajnikach.

Gość junn
a masz inne objawy albo miałas wczesniej problemy?

Gość jujujujuju
rany dziewczyno - w ciąży jesteś i nie szukaj sobie problemów :-) myśl pozytywnie :-)

Gość luiśwecj
jedynie częste bóle w podbrzuszu.Problemów wcześniej niby nie miałam.

Gość luiśwecj
jedynie częste bóle w podbrzuszu.Problemów wcześniej niby nie miałam.

Gość junn
no to jest normalne w ciązy. Czemu nie wierzysz w ciążę? Oszukał cię kiedyś test czy jak?

Gość luiśwecj
za dużo sie chyba naczytałam że lubię fałszować wynik:-) i chyba dlatego.

Gość luiśwecj
lubią*

Gość junn
nie czytaj więcej. :) umów się na wizytę do gina -ok 6-7tyg. od ostatniego okresu.

Gość sarara12
ZAPRASZAM DO DYSKUSJI WWW.RAJKOBIETY.PL

Gość Benjamina
dziewczyny zapraszam na nowe forum dla kobiet www.rajkobiety.pl wszystkie staraczki i zafasolkowane