Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

...eh..ah...

Grupa krwi....czy dostane skierowanie od mojej gin??

Polecane posty

Witam:) Chciałam się zapytać czy wiecie może czy należy mi się skierowanie na grupę krwi???Bowiem jestem w 28 tyg ciąży.....i okazało się ze nie miałam do tej pory zrobionej grupy krwi...po prostu moi rodzice to zaniedbali....Czy muszę ją robić prywatnie??? czy może przepisać mi ja mój gin, dodam ze nie chodzę do niego prywatnie wiec wszystko dzieje się na fundusz:)Bardzo proszę o pomoc:)

Gość jujujujuju
gin Ci da na 100% dziwne, że do tej pory nie dostałaś skierowania, bo przecież ważny jest Twój czynnik rh i przeciwciała

Gość zależy od szpitala
za grupę zawsze się płaci, a jak weźmiesz skierowanie, to zostanie ona w Twoich papierach u lekarza i nie pozowlą Ci jej wziąć, a musisz mieć grupe potwierdzoną z laboratorium przy porodzie

Gość Szpindlerowy mlyn
mi sie tez kojarzy, ze za grupe krwi sie placi, ale glowy nie daje, ja pamietam, ze placilam

Gość nerrra
Ja mialam robiona grupe krwi na pierwszej morfologii. Przeciez to chyba od poczatku powinno byc wiadome. No chyba, ze sie myle.

Właśnie...moja gin nic mi nie powiedziała na ten temat...powiedziała żebym jej doniosła...ale ja nie mam grupy krwi:/ i nie wiem ....bo w sumie chyba jak by były refundowane to już by mi dawno dała na to skierowanie...może już se prywatnie zrobię dla świętego spokoju...:( A wiecie może ile takie badania kosztują??...

Gość __Enigma__
powinna ci dać skierowanie odrazu na pierwszej wizycie, razem z morfologią i innymi badaniami - podstawowymi. upomnij się, napewno ci da.

Gość to jest koszt
rzędu 20 zł

eee bez jaj ja na grupę dostałam skierowanie już przy pierwszej wizycie normalnie na fundusz, za badanie nie płaciłam a wynik mam do tej pory w portfelu a to już mineło 5 lat no chyba że coś się pozmieniało, ale z tego co wiem to nie, a w drugiej ciąży robili przeciwciała i tez za darmo normalnie na fundusz