Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sodst

co dla 2,5 latka na biegunkę? smecta nie pomaga...

Polecane posty

Gość sodst

syn miał stan podgorączkowy wczoraj i dziś z rana też i biegunka. Na gorączkę pomogł syropek a co dać na biegunkę? Dawałam wczoraj i dziś raz rano smecte ale zero efektów. Polećcie mi coś innego.

mozesz dać 2 łyżeczki odgazowanej coli, i kubusia marchwiowego, albo ugotowac marchwiankę, lacido enter

Gość proponuje udać
odwiedzić lekarza bo może to jakiś wirus. Np rota

Gość ssssmutekk
moja ma 2 lata, miala biegunke i okazalo sie ze ma salmonelle mimno ze nie jadla jajek jak to wszyscy myslą ze od jajek, a to czasem sie z niczego robi i sie skonczylo szpitalem

Gość polecam węgiel
carbo

Gość paulapaula22
Bardzo dobrze działa węgiel leczniczy. Można podawać w postaci rozkruszonej tabletki zmieszanej z wodą, tak na 5-7 ml. Mojemu synkowi odrazu pomaga, smecta jest bardziej na ból brzuszka.

Gość paulapaula22
Poza tym nie jest drogi, kosztuje około 7 zł.

o tak, potrawy ryzowe, są hamujące i nie dawaj mleka dobrze koleżanka wyzej napisała u nas też był 2 razy chyba rota, ale przeszlismy go i wyszliśmy obronną ręką, ale lekarz był w domu

Gość lady bronka
póki co nie dawaj nic na zatrzymanie, organizm musi mieć szansę wyrzucić toksyny. pomoże probiotyk, warto podać orsalit z elektrolitami, zapobiegnie ewentualnemu odwodnieniu. do jedzenia można ugotować marchwiankę, nie wolno podawać mleka, soków, owoców. wizyta u lekarza nie zaszkodzi.

Jak moje dziecko miało wirus to lekarka powiedziała by nie dawać smecty . Bo biegunka pozbywa się dziadostwa a smecta tylko hamuje.W każdym razie tak po ludzku mi wytłumaczyła. Na biegunkę dobry jest kleik z marchewki i ryżu.Nazwa OSARIN firma hiip. Do kupienia w aptece. W każdym razie niech dużo pije by się nie odwodniła oraz unikaj produktów które zawierają mleko bo one potęgują biegunkę.

Gość moja tez byla w szpilatu sama
ACIDOLAK najlepszyyyy

A Ty wiesz, ze smecty nie wolno dzieciom podawac? Tak pwoeidziala moja pediatra. Powinnas kupic mu wegiel w plynie dla dzieci do tego kleik na mleku z gotowana marchewka. No i pamietaj o tym zeby dziecko duzo pilo + nawadnianie elektrolitami.

Czemu tak Twoja lekarka twierdzi? Na ulotce pisze że można. Oto ona: Dawkę i częstotliwość przyjmowania leku ustala lekarz prowadzący. Zwykle stosuje się u dorosłych 3-4 saszetki dziennie. U dzieci do ukończenia 1 roku życia podaje się 1 torebkę dziennie w dwóch równych porcjach. Od 1 do 2 roku życia: 1 torebkę 2 razy dziennie. Od 3 roku życia: 1 torebkę 3 razy dziennie. Przed użyciem należy przygotować jednorodną zawiesinę poprzez wsypanie proszku do płynu i dokładne wymieszanie. Zawartość torebki można rozpuścić w 1/2 lub 1/4 szklanki przegotowanej letniej wody albo wymieszać z półpłynnymi produktami żywnościowymi, papkami dla dzieci czy np. utłuczonymi ziemniakami. W leczeniu biegunki lek najkorzystniej jest przyjmować między posiłkami, w zapaleniu przełyku -- po posiłkach, w zapaleniu okrężnicy -- przed posiłkami.

Gość dadasss
Moja niespełna 3-latka własnie przechodziła biegunkę - dziś 3 dzień, wcześniej ból brzucha i wysoka gorączka. Dawałam probiotyki, rozgotowaną marchew, drobną kasze, dziś jagody których i tak nie chciała, banany, zwykła herbatę. W zeszłym roku objawy identyczne - wizyta na pogotowiu i lek to samo zalecał plus nifuroksazyd w syropie. W pierwszy dzień kup było ok 15 ale humor dopisywał, płyny uzupełniała, apetyt był, gorączka spadała to nie byliśmy u lek. Dziś już o wiele lepiej. Przy rota biegunka może trwać 3-5 dni. Najważniejsze to dbać o to aby dziecko przyjmowało dużo płynów - wode mineralną, słabe herbaty, zero soków - co do odgazowanej coli opinie są sprzeczne - ja nie podawałam.

Gość gość
też nie dawałam nigdy coli, ale właśnie acidolac, orsalit, marchwiankę, kleik ryżowy.Robiłam napar z jagód suszonych, bywało różnie zazwyczaj po kilku dniach przechodziło

Gość gość
Witam Was moje drogie! Jeżeli miałybyście ochotę poczytać o wszystkim co nas, kobiet dotyczy - problemach kobiecych, ciąży porodzie i naszych dzieciach zapraszam na http://dumnamama.pl Jest to portal, który współtworzony jest z Wami - kobietami abyście mogły czytać to, co Was interesuje! Serdecznie zapraszam i życzę dużo, dużo zdrówka! :)

Gość gość
Patrzcie tutaj - http://smectanabiegunke.pl/biegunka-u-dziecka-co-robic/ Nie ma w tym wielkiej tajemnicy - chodzi o szybkie podanie czegoś sprawdzonego i wybranie tego leku zgodnie z ulotką. I prawie na pewno pomoże, no chyba że to jest coś poważniejszego niż biegunka, ma dziwne źródło. Ale najważniejsze jest po prostu szybkie reagowanie.

Gość gość
Nifuroksazyd w syropie jest rewelacyjny, nie tylko ma działanie przeciwbiegunkowe, ale również przeciwbakteryjne. Do tego dieta, rozgotowana marchew z kleikiem ryżowym. Jak się trochę uspokoi można dołożyć banana, jagody. Dzień po dniu delikatnie wracać do normalnego jedzenia.