Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mamaPatrycja

sen 3 miesiecznego niemowlaka

Polecane posty

w dzień ma 2-3 drzemki, łącznie śpi ok 3-4 godzin w dzień (jak 2 razy śpi to tego czasu wychodzi zdecydowanie mniej). w nocy od ok 19.30/20 do 7/8 z 2-4 pobudkami.

moje przesypia całą noc i karmione jest mlekiem z piersi. Poradzila mi laska ktora prowadzi szkolenia przez internet: www.dwaszczescia.pl pozdr Kasia

Gość No to może...
U mnie podobnie jak u małej agatki. W dzień w sumie jakieś 3-4h, czasem 2 czasem 3 drzemki. W nocy od 20:00 do 6:00 z 4-5 pobudkami. Legero a mogłabyś się podzielić tym cudownym sposobem na przesypianie nocek bez pobudek?

to jest dosc skomplikowane by opisac w kilku slowach. i calosc trwa od tygodnia do 4 tygodni w zaleznosci jak duze jest dziecko. generalnie wyglada to tak, ze stopniowo eliminuje sie nocne karmienie ale najpierw trzeba dziecko nauczyc przesypiac do 23 a potem do 3 i 5 rano.

Gość No to może...
Podejmę każdą próbę bo jestem wykończona i nie widzę żeby miało się to szybko zmienić. Masz to gdzieś na mailu żebyś mogła przesłać? Czy mam się zwrócić bezpośrednio do autorki portalu?

Gość mamama27
niestety nie tylko o jedzenie chodzi - mój jadł do 7 m-ca a fatalnie śpi do teraz.. ma 1,5 roku i dopiero od tygodnia zdarzają się noce z 1-2 pobudkami a było i po 10 mimo że nic nie jadł.. taki typ dziecka

dziewczyny a czy to normalne ze moj maly jest na mleku sztucznym. na noc dam mu 120 i spi do 3-4. bez pobudki? wczoraj sie tylko o 2 przebudzil..

Gość No to może...
to się ciesz autorko. Oczywiście że normalne. Na MM dzieci zwykle dłużej śpią. A taki 3 miesięczny to już spokojnie może przespać całą noc.

a dlaczego ma być nie normalne? mój czasem śpi lepiej, np jedzenie o 19.30 - karmię piersią - i spi do 5 bez pobudki, o 5 je jak smok i śpi dalej do 8, a czasem zdecydowanie gorzej i np już o 23 ma 1 pobudkę a potem co 1,5 godziny do rana.

Gość No to może...
Mała_Agatka a wiesz od czego u was zależy ile tych pobudek jest? Zauważyłaś jakąś prawidłowość?

nie. na razie nie potrafię tego ogarnąć. zresztą teraz tego nie rozgryzę bo malutki od pewnego czasu chory, dziś ze szpitala wróciliśmy, nadal na inhalacjach sterydowych, wiec sen całkowicie dziwny i nieprzewidywalny.

Gość malinowaaaaaaa543
problemem nie jest sen dziecka, tylko oczekiwania co do niego...

Gość No to może...
Oj to współczuję i życzę zdrowia dla maluszka.

Gość mamoPatrycjo vel mamo Oskarka
Wygraliscie w końcu tą chustę? :P

dzięki :) mam nadzieję ze w końcu z tego wyjdzie :) a co do oczekiwań wobec dziecka - ja mam tylko jedno - żeby było sobą i rozwijało się we własnym tempie :D skoro na razie potrzebuje przytulania czy też jedzenia co 1,5 godziny to niech je. przyjdzie taki czas kiedy przespi całą noc. w przypadku starszego miało to miejsce po skończeniu 13 miesięcy :)

Gość malinowaaaaaaa543
no i to jest zdrowe podejście.. słabo mi się robi jak widzę ten pęd, żeby 3 miesięczniak sam zasypiał, nie budził się, nie chciał być noszony itp..

Gość No to może...
malinowaaaaaaa543 masz oczywiście rację, ja nie uważam że mam problem ze snem dziecka, mam problem ze sobą bo sobie z tym nie radzę i marzy mi się chociaż jedna dłuższa drzemka w nocy, bo między jednym a drugim karmieniem to ja nawet nie zdążę zasnąć.

Gość malinowaaaaaaa543
ja Cię rozumiem, też to przerabiałam.. gdzie śpi dziecko?

Gość No to może...
Do 3:00 w łóżeczku i wtedy go biorę do naszego łóżka.

Gość ala ma kotkaaaaaaaaaaaa
max 2 godziny w dzień z przewagą na 1-1,5 godz. w nocy budził się milion razy czasem nie spał ze 2 gdziny po czym zasnął i budził się 4-5 rano.

Gość malinowaaaaaaa543
też tak robiłam, potem zaczęłam go usypiać w naszym łóżku i zaczął spać spokojniej, karmię na śpiocha, młody się nie rozbudza, u Was też będzie lepiej, a teraz śpij w trakcie jego drzemek też

mój ma niecałe 4 mies i na dniu śpi 3 razy. 2 razy tylko po pół godz a raz dłużej- max 1,5 godz. na noc zasypia ok. 21 i budzi się 2,3 razy tylko na MM i zasypia jedząc. śpi do 6.30 lub 7 rano.

Gość hjukmnjkl
moje dziecko jak miało 3,5 miesiąca zaczęło przesypiać CAŁE NOCE ez karmienia i tka ma do dziś a jest roczniakiem.Nie zdarzyło się żeby dziecko miało kolki,albo żeby nie dało mi spac z powodu płaczu.Dziecko karmiłam co 3 godziny i drzemki w między czasie.

Gość miszkowata
Na noc zasypia po 20:00, budzi się ok. północy i na bank o 4 rano :P W dzień zasypia ok. 10:00, później co 2-3 godziny.