Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anecinkaaa

Jak się ubierać w ciąży?

Polecane posty

Gość anecinkaaa

Jestem w 2 mc ciąży. Moja figura drastycznie się zmienia, chwilami to mi się płakać chcę gdy spojrzę w lustro. Bardzo chciałam dzidziusia i zdawałam sobie sprawę z tego że figura bardzo się zmieni i jeszcze te roztępy , popękane naczynka . Teraz idą ciepłe dni a ja nie wiem jak się ubrać by zakryć prawie wszystko co mi się we mnie nie podoba. Chciałabym mimo ciąży wyglądać kobieco, sama ciąża dodaje ponoć kobiecości no ale mi głównie chodzi o to w co sie ubierac. Sczerze powiem że powoli zaczynam mieć obsesje na punkcie swojego wyglądu, ale to wszystko dzieje się chyba przez mojego męza który jak sęp się lampi na te inne zadbane kobietki, zgrabne bez roztęów i młode... Boje się że zacznie się brzydzić mojego ciała, i przestanę czuć się wartościowo. Dlatego chciałabym ładnie wyglądać tylko jak doradzicie?

Gość mizeria.
drugi miesiąc i już masz rozstępy? Ubieraj się modnie - ciążowo, wiele firm robiących odzież ciążową ma fajne, modne fasony, np H&M albo Elpasa. Ja tą drugą cenię za przystępne ceny i świetną jakość.

Gość mamama27
hmm może napierw skup się skąd się bierze ten twój wygląd? w 2 m-cu ciąży to jeszcze praktycznie nic nie widać - koło 4 się zaczyna - można niedopinać się w ciasnych jeansach ale pozatym to nic niepowinno być typu rozstępy itd -może masz złą dietę itd? ja przytyłam calą ciąże 10kg - mam zero rozstępów itd - miałam tylko fajny nie duży brzuszek który szybko wrócił to formy sprzed ciąży a co do ubrań to prym wiodły tuniki i leginsy - normalne tuniki jakie nosze i teraz i leginsy zwyczajne

Nie wierzę by w 2 miesiącu tak drastycznie zmieniło ci się ciało. Faktycznie masz obsesję. Kup wygodne spodnie, tuniki, sukienki (najlepiej odcinane pod biustem - będziesz je mogła wykorzystać także po ciąży).Wybieraj naturalne materiały, buty na płaskim obcasie.

Gość anecinkaaa
No tak nie widać ale ma taki nie za duży brzuszek jak spodnie ubieram to wtedy brzusio. Tylko moja skóra się bardzo zmienia traci jędrność, i te widoczne naczynka na udach i łydkach, które są moją zmorą. Wcieram w siebie oliwke ale czy to pomorze ...

Na naczyńka dobry jest żel z kasztanowca. Stosowany np.dwa razy dziennie naprawdę pomoże i przyniesie ulgę nogom. Musisz tylko poczytać czy w ciąży można go stosować. Jeżeli martwisz się o skórę to kup dobry balsam i w miarę możliwości się ruszaj. Ciąża to nie choroba i umiarkowany wysiłek jest wręcz wskazany. Jest sporo ćw dla ciężarnych.

kobiece sukienki sa praktyczne a i po ciazy posluza Ci te z podwyzszonym stanem- ja okazji upatruje na asos.com, maja darmowa wysylke do Polski i unikalne a jednoczesnie kobiece ciazowe ubrania. na pewno znajdziesz cos dla siebie :)

Gość mloda kobieta 28
U mnie szybko bylo widac, ze jestem w ciazy-w polowie sierpnia zaszlam, a w listopadzie osoby z bliskiego otoczenia juz widzialy zmiany-szybko rosl mi brzuch, na boze Narodzenie juz byl spory, a na koniec ciazy taki, jak na bliznieta :P a urodzilam jedno dziecko, za to ponad 4-kilogramowe i mialo 60 cm no i duzo wod plodowych mialam. nosilam tuniki, leginsy, sukienki odcinane pod biustem, spodnie dresowe.

Gość nestea..............
smaruj się balsamami dla ciężarnych. ja całą ciąże używałam Perfecty i nie mam w ogóle rozstepów, a przytyłam ponad 20 kg.

Gość kolanko l
ja duzo ubran specjalnie ciazowych nie kupowalam. Na pewno przydadza sie spodnie ciazowe (sa bardzo wygodne), reszte staralam sie kupowac taka co bym mogla i po porodzie nosic. Z tym ze ja mialam dosc maly brzuch i w ogole malo przytylam przez cala ciaze 5.8 kg takze duzo wiekszych rozmiarow nie potrzebowalam i wiekszosci moglam nosic rzeczy "nie ciazowe" A ogolnie pytanie jak sie ubierac? Przede wszystkim zeby CI bylo wygodnie i czuc sie dobrze w ciuchach.

Gość po pierwsze raczej przesadzasz
w 2 m-cu raczej zmian w swoim ciele nie uświadczysz, po drugie chyba nie dojrzałaś do roli matki jeśli masz takie dylematy

masakra.W 2 miesiacu to nawet nie widać ciaży.O czym ty piszesz??? Jaja sobie robisz?

Gość obamama
Zgodzę się z kolanko l- najważniejsza jest wygoda i to, żeby nie obciskać brzucha. Tak jak dziewczyny pisały:poszukaj w h&m, c&a, może w sklepach internetowych, czy na allegro-teraz kobieta w ciąży może naprawde fajnie wyglądać. I radzę zainwestować w wygodne, płaskie buty- bo pod koniec ciąży to podstawa :)

Gość to_samo
jestem pod koniec 2 miesiaca i tez brzuch mi sie zaokraglil. Przed ciaza mialam bardzo plaski brzuch, a teraz juz nie. Wiem, wszedzie jest napisane, ze nie widac tak wczesnie, a jednak... Nie przytylam, ale mam ciagle wzdety, twardy, bolacy brzuch. moze to stad.

Gość anka_028
dziewczyny, przecież w ciąży też można fajnie wyglądać, nie trzeba nosić worków tylko fajne, kobiece ciuszki - ja się zaopatruję w różnych sklepach internetowych, ostatnio trafiłam na sklep alternatywna mama (www.alternatywnamama.pl) - całkiem niedrogo można np. kupić fajną sukienkę

Gość izolldaa
Jestem w drugiej ciazy,wlasnie koncze trzeci miesiac. Brzucha takiego ciazowego twardego na tym etapie nie mam ani w poprzedniej ciazy nie mialam,ale w obydwu ciazach pierwszy trymestr to wybebeszone bzuezysko i uczucie ciagle wzdetych jelit. mimo utraty wagi i malego apetytu. wiec moze pomalu z tymi komentazami . Potem trawienie wrocilo do normy i brzuch byl juz tylko z tego,ze jest w nim rziecko,jelita juz nie szalaly

Gość d.z.iunia
Ja też miałam wzdęty brzuch, taki jak na okres, i piersi gigantyczne i z widocznymi naczyniami pod skórą w 2. miesiącu. Teraz jestem w 9. mc i piersi od drugiego miesiąca już mi nie urosły, ale początkowo byłam przerażona, że zrobią mi się potworne rozstępy, jeśli to pójdzie w takim tempie. Jeśli chodzi o ciuchy to ja postawiłam na happy mum - mają tam moim zdaniem kobiece, ładne ubrania i trochę tunik z normalnych sklepów, choć muszę powiedzieć, że pod koniec ciąży te faktycznie ciążowe ubrania ładniej się układają niż te normalne. Z tym, że ja ciuchy ciążowe zaczęłam kupować w 4. miesiącu i to zaczęłam od dołu, tuniki itp. gdzieś w 5. I to nie dlatego, że się nie mieściłam, ale lepiej się czułam w luźniejszych ciuchach. W 2. miesiącu trudno będzie dobrać ubrania, które starczą do końca ciąży, lepiej chyba powybierać ze swojej garderoby trochę wygodniejsze, mniej krępujące fasony.

Nie jak według Was, ale według mnie H&M ma beznadziejne ubrania ciążowe. Kupiłam tam dwie pary spodni po 130 zł i założyłam może ze dwa razy. Totalna kicha. A od 5 miesiąca chodzę tylko i wyłącznie w długich sukienkach odcinanych pod biustem, większość kupowałam w reserved. przede wszystkim wygodnie i zakrywa to co trzeba :)

ja chodzę w leginsach i tunikach, spodniach lnianych z wysokim stanem i wygodnych zwiewnych bluzkach, płaskie buty..nie kupiłam nic w sklepach ciążowych, wszystko to co nosze teraz będę mogła założyć i po ciąży..przy tym wyglądam normalnie a czy modnie ? nie zależy mi na modzie, ubieram się tak by było wygodnie :)

Gość dorissskowa
Drogie przyszłe mamy zajrzyjcie na stronke tego sklepu www.beautybelly.pl Tu znajdziecie wszystko to co jest Wam potrzebne jesli chodzi o idelany ubiór w czasie ciąży.

Gość oliwwwiaw
No własnie, połowa sukcesu to znalezienie odpowiednich ciuszków i to tak naprawde pomoze nam sie dobrze ubrać i wyglądać modnie z brzuszkiem

Gość gfekaughfds
ja jestem w 4m-cu od miesiąca dopiero mam brzuszek widoczny, chodzę w legginsach i sukienkach bo zawsze lubiłam sukienki albo tuniki. Nie mam problemu z doborem garderoby w ciąży

Gość poiuytrdfghjiyv
Nie ma nic bardziej obrzydliwego niż kobieta w ciąży ubrana w obcisle ubrania.. Nic nie widać tylko jeden wielki bebzun. Luźne luźne i jeszcze raz luźne ciuchy. Jestem w 9 miesiacu

Gość understood
na początku ciąży na pewno niewiele musisz zmieniać z czasem warto pomyśleć o zmienie garderoby. Najważniejsze, żeby było wygodnie, ale też, żeby się dobrze poczuć warto pomyśleć o modzie. Na blogu Stilago widziałam fajny artykuł dedykowany kobietom w ciąży, właśnie o tym jak się ubierać.

Gość usssowka
Mysle ze czasami warto jest wybrać dla siebie coś fajnego jesli chodzi o ciuszki http://www.beautybelly.pl/ Ja kupiłam tutaj spodnie i tunike. Szybka przesyłka i fajny materiał.

Gość kokosanka2121
Ubieraj się tak, by bylo przede wszystkim wygodnie ale i atrakcyjnie. Nie rezygnuj z ulubionego stylu - w ciąży można nosić modne ubrania, czego dowodem jest www.happymum.pl, gdzie znajdziesz i dżinsy rurki, i limonkowe sukienki i pastelowe kreacje, piękne tuniki i kolorowe marynarki. Bądź szczęśliwą mamą także na zewnątrz! Jesteś tego warta :)

Gość jolajoalnhfw
brzuch duuuuuuży więc dresy są wtedy najlepsze

Gość gość
Dresy? Dresy sa do biegania. Noś sukienki - to jest wygodne i sexy, a dresy to potem wchodzą w nawyk i mama jest zaniedbana.

Gość nosleep27
zapraszam do sklepu z odzieza ciazowa www.sweetmama.pl