Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dietocudak

Diety cud-które działają?

Polecane posty

Gość dietocudak

Wiadomo, że rozsądne, racjonalne i zdrowe odżywianie w ograniczonych ilościach jest najlepsze. I daje trwały efekt. Ale jak się to stosuje miesiąc, dwa, trzy a efektów brak to sie odechciewa. ja już wiele razy próbowałam, zawsze sobie mówię, że tyle juz wytrzymałam i zaraz się cos "ruszy", ale nie. I tym sposobem tylko dietami cud moge się odchudzać:). Pewnie wiele jest wśród nas takich:). Powiedzcie jakie na Was działają. Ja eksperymetowałam: z kopenhaska, kapuścianą, turbo. Chodzi o jakieś niezbyt długie, 10-14 dniowe. Proszę o opinie, a opinie na temat bezsensowności takich diet prosze zachowac dla siebie bo inne sposoby na mnie nie działają, a hołd oddałam Wam na początku wpisu:P.

A dlaczego nie spróbujesz jeść zdrowo i systematycznie? Nie ma czegoś takiego jak dieta cud! Trzeba jeść regularnie, nie popijać w trakcie jedzenia i ostatni posiłek o 18 tej - no i nie łączyć białka z węglowodanami- o to cała filozofia- jesz wszystko, nie zaszkodzi basen- spacer rowerek- trochę ruchu:) a będziesz chudła jak masz nadwagę 2.5 kg na tydzień! spróbuj! pozdrawiam :)

Gość dietocudak
Ida napisałam, że probowałam. Miesiąc, dwa, trzy efekty były ale 2 kg za miesiące? no błagam Cię, odechciewa się zachodu:).

Gość ja mam za sobą kopenhaską
spadło mi 4,5 kg. Teraz jestem na norweskiej pierwszy dzień i zobaczymy co będzie dalej. To tylko 10 dni. Stwierdzilam ze nawet jak nie podziala to te 10 dni mogę sprobowac.

Gość dietocudak
2 kg za 3 miesiące, "3" mi zjadło:P

Gość dietocudak
ja kopenhaską z norweską traktuję jako jedno i to samo. Ale drugi raz nie jestem wstanie jej zrobić bo mam straszliwe obrzydzenie do jajek na twardo. nie przełkne nawet kęsa:). To jeden z minusów diet-cudów:)

Jeżeli jest tak jak piszesz, że na prawdę jadłaś mało i liczyłaś kcal , nie podjadałaś i do tego ćwiczyłaś to radzę Ci zrobić sobie badania np na tarczycę bo to nie możliwe że tak mało schudłaś w ciągu 3 miesięcy. Może masz bardzo słabą przemianę materii? ja bym poszła z tym do lekarza albo dietetyka.

Gość ja mam za sobą kopenhaską
to 2 zupełnie inne diety. Kopenhaska się opiera na szpinaku i wolowinie (ja jadlam brokuly i pierś kurczaka) a norweska to jajka. Ja je uwielbiam wiec nie mam z tym problemu.

dietocudak 2.5 kg to chudniesz na tydzień minimum- przy sporej nadwadze- 2 kg- trzymając się wersji nie łączenia:) nadwaga 10 kg:)

Gość dietocudak
Z hormonami rzeczywiscie coś może być, ale na jakie to hormony zrobic badania? na tsh robiłam to ok.

Hmm wiesz co nie znam się na tym i nie chcę doradzać, najlepiej spytać dietetyka albo lekarza. Może to być też powiązane z cukrzycą. Najlepiej zapytać kogoś rzetelnego i kto się na tym zna ;)

Gość dietocudak
Robię co jakiś czas badania okresowe i cukier w normie. A czy zwykły lekarz pierwszego kontaktu da mi skierowanie na takie badania różnych hormonów???

Hmm powinien dać chociaż pewnie wiesz jak to jest z lekarzami, mają określoną ilość pieniędzy na danego pacjenta i koniec. Zawsze możesz zapytać jakie badania masz wykonać i iść do laboratorium odpłatnie. Byłam niedawno i za cukier chyba 4 złote zapłaciłam ;p

Gość chyba odejdę z allegro
na mnie działa optymalna albo Lutza jakos tak mam ,że diety z obniżoną zawartością węglowodanów bardzo mi służą