Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Robaczysko

Ryzyko w 6 dniu cyklu...

Polecane posty

Gość Robaczysko

Czy ktoś zorientowany może mnie oświecić i wskazać procentowe ryzyko zajścia w ciążę w wyniku igraszek 6 dnia cyklu (ostatni miesiączki)? Bez umoralniania i uszczypliwości. Kobitka jak stwierdziła, sama nie pamięta jak długo trwają jej cykle, są w sumie regularne, choć zdarzały się krótsze o tydzień (te krótsze mnie trochę martwią), ech... Na tabletkę po już za późno. W necie znalazłem takie info. % a ciąża Sprawdź jak rozkłada się prawdopodobieństwo zajścia w ciążę na krótko przed, w trakcie i po owulacji. -5 0% -4 11% -3 15% -2 20% -1 26% 0 (dzień owulacji) 15% +1 9% +2 5% +3 0% Ciekawe jak to ma się do poszczególnych dni cyklu, których nie liczy się względem owulacji...

Gość nius
a co można powiedzieć jeśli nawet długość cyklu jest niewiadomą? przy cyklach 28 dni no to jeśli taki jeszcze o tydzień się skróci to wypadnie 21 dni czyli owulacja wg założenia 14 dni przed okresem wypada 7dnia cyklu.

Gość Robaczysko
Hmm, a jeśli zaraz po przygodzie wzięła tabletki anty (zamiast tej 72h po), to czy one od razu mogą zahamować owulację, która może mieć miejsce np. 8,9,10 itd. dnia?

Gość Robaczysko
I po ilu dniach można najlepiej wykonać test ciążowy?