Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ula z pszczelego ula

czy ból porodowy jest gorszy niż mocny skurcz łydki?

Polecane posty

Gość ula z pszczelego ula

może pytanie wydaje się głupie ale dostałam takiego skurczu w łydce że nie mogłam wytrzymać. czy ból porodowy też taki jest czy gorszy?

Gość no raczey z
1000 razy gorszy..

Gość 6566
niestety-gorszy...... no i duzo dluzej trwa..........

Gość miszkowata
Heh, nie jest gorszy. Dla mnie najgorszy w życiu był ból żoładka, a nie poród. Skurcze nadchodzą i przechodzą, także nie będzie tak, że skurcz porodowy będzie trwał bez końca.

Wcale, ze nie :) jesli tj naorawde mocny skurcz lydki to wole skurcz porodowy niz z lydki. Ja np wole rodzic niz isc do dentysty..., czy np wbijanie igly , zakladanie wenflonu :P nienawidze tego. bol porodowy wcale nie jest taki straszny jak mowia.

różnie to jest z tym bólem ja się tylko raz w życiu z bólu popłakałam (nie licząc za czsów dzieciństwa) i nie był to ból porodowy tylko właśnie skurcz łydki :)

To zależy, w pewnym sensie jest gorszy a w innym lepszy :) boli o wiele bardziej, ale wiesz, że będzie bolało np 2 minuty i będzie przerwa, a skurcz łydki albo ból głowy i kazdy inny ból jest zupełnie inny i nie ma nad nim kontroli.

Gość jkkaksisd
Ja przeżyłam straszny ból ucha, to tak jakby ktoś wbijał mi gwoździa przez ucho do głowy! bolało strasznie i darłam się okropnie. To było gorsze niż poród wierzcie mi.:(

przy porodzie krzyczałam ale jak mi szła 8 i nic nie pomagało to ryczałam... poza tym po porodzie dostajesz nagrodę w postaci dzidziusia:D przy bólu zęba zamiast nagrody jest dentysta:/ mnie kiedys złapał skurcz w obu nogach naraz ale z przodu i trzymał z pół godziny i nic nie pomagało i tez ryczałam a nagrody nie było:P

Gość mama - to ja
Dla mnie gorszy był ból zęba i okropny ból żołądka.

Gość lkjkj
Właśnie sobie uświadomiłam, że taki prawdziwy skurcz łydki miałam tylko raz i był mniej-wiecej na tym samym poziomie :). Tak więc jeśli ktoś mówi, że poród jest 1000 razy gorszy to chyba takiego "prawdziwego" skurczu łydki nigdy nie miał :)

Gość hmmmh
zdecydowanie skurcz łydki gorszy i jeszcze potem ma się zakwasy :P

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkkaaaa
Bol porodowy jest tysiac razy gorszy niz skurcz lydki. Te kobiety ktore uwazaja inaczej chyba mialy niezbyt ciezkie porody. Ja spedzilam prawie 20 godzin w bolach, bez znieczulenia oczywiscie. Masakra. A skurcze lydki tez mialam, wole juz to niz porod.

ale głupie pytanie!!!! jasne, że tak!! to najgorszy ból jaki kiedykolwiek przeżywałam. nic mnie nigdy nie bolało i pewnie nie będzie boleć jak to! skurcz łydki to malutki pikuś!!! to teraz pojechałas porównując skurcze porodowe do skurczu łydki!!!

Gość co wy wiecie
o bólu :(...ból przy skręcie jelit to dopiero bół...na samo wspomnienie ciary mi przechodzą po plecach

a ja powiem tak - szczerze to tych 2 rzeczy nie można porównać. skurcz łydki boli tylko w łydce, a przy bólu porodowym bolało mnie całe ciało! zwłaszcza brzuch, plecy, tyłek, jak skurcze były na prawde mocne i częste to bolało już wszystko! a co jest w tym najlepsze? jak wyskoczył maluszek to momentalnie nie czułam już nic, zero bólu, choć sekundę wcześniej miałam wrażenie że mnie rozerwie od środka. hmmmh - a po porodzie to zakwasów nie ma? no nie wiem, bo ja miałam w każdym centymetrze ciała :P

Gość mama - to ja
Mądra się znalazła.

Gość mama - to ja
Wcześniej do co wy wiecie.

Gość hmmmh
Ja po porodzie zakwasów nie miałam bo podczas skurczu zamiast się cała spinać to rozluźniałam całe ciało :P i wtedy mniej bolało i poród szybciej postępował :P

no ja o bólu troszkę wiem - miałam łamaną na żywca rękę (tydzień wcześniej mi zagipsowali i okazało sie ze źle złożyli złamanie i krzywo się zrasta, więc zdjęli gips i złamali ponownie), 3 razy miałam złamaną rękę, raz uszkodzony łokieć, raz skręcony staw skokowy, kilka leczeń kanałowych zęba bez znieczulenia, bez znieczulenia czyszczony ropny modzel na stopie, ostatnio 4-krotne czyszczenie dziury po usuniętym zębie, łącznie z oczyszczaniem kości żuchwy, do tego 2 mega długie porody naturalne bez znieczulenia :) weteran ze mnie :P

Gość hmmmh
ja też musiałam powstrzymywać parte bo nikt się nie spodziewał, że tak szybko rodzę a partych to 5 minut, więc nie miały kiedy się zrobić widocznie :D

pewnie, że są zakwasy. całe ciało boli i taki parę dobrych tygodni. a w dodatku jeszcze zero siadania na dupie bo krocze po szyciu boli nieziemsko!!! po prostu prze***ane i tyle!!!

ja w 2 porodzie miałam parte od rozwarcia na 4 cm, więc w sumie większośc pobytu na porodówce musiałam je powstrzymywać żeby szyjki nie rozerwało.

ale i tak z tego wszystkiego co przeżyłam tylko porody wspominam z uśmiechem na ustach, bo po nich mam cudowną nagrodę :D

Gość hmmmh
A dla mnie porody nie były ani traumatyczne, ani mega bolesne. Wiadomo bolało i myślałam, kiedy to się wreszcie skończy bo nikt nie cieszy się jak go boli, nawet lekko ;) Przy drugim porodzie to jeszcze wciąż myślałam jaka jestem głodna i jak bym coś dobrego zjadła :D A ból podczas skurczu łydki w czasie ciąży był o wiele gorszy i trzymał dłużej niż pojedynczy skurcz i jego.

Gość hmmmh
gorzej wspominam :)

Gość to ja powiem w ten sposob
skurcz lydki mozna jakos probowac rozmasowac, a bol przy skurczach porodowych jest tak silny, ze nie jestes w stanie zrobic kompletnie nic, ani sie ruszyc, ani cos powiedziec, to jest bol ktory doslownie wbija w ziemie :O i jedyne na co masz ochote to drzec sie na cale gardlo