Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość leeloo0707

Grzybica pochwy u nastolatki?

Polecane posty

Gość leeloo0707

Mam 15 lat i chyba mam grzybicę pochwy. Wszystkie objawy, o których czytałam na kilku stronach, zgadzają się. Problem w tym, że strasznie boję się wizyty u ginekologa, a konkretnie samego badania. Czy jest ono konieczne przy podejrzeniu grzybicy?

Gość lec do lekarza
lekarz zapyta czy to Twoja pierwsza wizyta bedzie delikatny i wyrozumialy:) takich objawow nie mozesz lekcewazyc

ja jednak radziłabym sie przełamać nie ma co zwlekać jeśli faktycznie masz problem, możesz na razie zastosować invag to lek probiotyczny kótry działa natychmaist zakładaj na noc dopochwowo przez 7 dni najlepiej od razy poczujesz ulgę

Gość lady bronka
jeśli masz grzybicę pomoże ci tylko ginekolog, bo wszystkie skuteczne leki są na receptę. nie bój się. jeśli czujesz swędzenie użyj maści clotrimazolum, jest bez recepty i bardzo tania, powinna trochę pomóc. do tego można zastosować probiotyki doustne provag, zawierają kwas mlekowy, tez bez recepty.

Gość grzybicaaaaa
Jesli masz grzybice to musisz zmienic diete a nie beigac po ginekologach. Grzybicą jest zajety organizm a dolegliwosci ze strony pochwy to tylko objaw. Mussz sie leczyc od wewnatrz dieta. Dieta antygrzybicza, duzo czosnku, lisc oliwny, tabletki oregano. Zero cukru, odstaw nabiał opórcz kefirów i jogurtów naturlanych, odstaw wedliny i mieso bo jest nafaszerowane antybiotykami, biała maka tez do odstawki. tutaj duzo ciekawych info http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5151525&start=0

Gość takatamommo
Nie bój się ja pierwszy raz do gina trafiłam z tego samego powodu co ty... ponieważ się bałam to wytrzymałam chyba 3 mc do momentu aż swędzenie stało się absolutnie nie do wytrzymania... u lek powiedziałam że 3 tygodnie i popatrzyła na mnie z politowaniem ze nie wyobraża sobie jak mogłam tak długo wytrzymać w takim stanie. Z perspektywy czasu nie było źle i żałuję że nie poszłam szybciej bo się bałam.

też to przerabiałam :/ Doprowadziłam się do takiego stanu, że nie mogłam już siedzieć. Myślałam też że za chwilę wszystko ze środka mi wypadnie. Szkoda mi było opuscić dzień w pracy, żeby iść do lekarza. Dostałam czopki i lek doustny. dodatkowo musiałam podzielić się tabletkami z moim partnerem, aby nic nie złapał. Jeżeli chodzi o pierwszą wizyte, to faktycznie moze byc trudne.... pamiętam swoją. W kolejce czekały głównie ciężarne kobiety i dojrzałe babki. Ja miałam 14 lat. Patrzyły na mnie jak na latawicę. Weź może ze sobą kogoś bliskiego, przyjaciółkę albo mamę. Będzie raźniej. sama wizyta nie boli. Ja złapałam to świństwo przez proszek do prania. Pralka mi się psuła i nie wypłukała. Bardzo wstydziłam się tego, że mam grzybice. W mojej głowie była to bardzo wstydliwa choroba. Myślałam że bierze sie ona z braku dbania o higienę. Ginekolog mi to bardzo delkiatnie wybił z głowy.

Gość bettycu
ja też pierwszy raz u ginekologa byłam z powodu grzybicy. myślałam ze to coś strasznego. teraz zapobiegawczo stosuję probiotyk provag żeby uzupełnić florę bakteryjna w pochwie i uchronić się przez nawrotami grzybicy.

Gość takatamommo
u mnie to było po antybiotyku... zawsze teraz pilnuje żeby dano mi co osłonowo z antybiotykiem razem bo lek pierwszego kontaktu o tym nie myśli. kwestia zabrania kogos bliskiego, cóż w mamie wsparcia ani zrozumienia nie znalazłam tylko "jak chcesz to idź ja bym nie szła "... koleżankę hmm, jakoś tak dziwnie, krępowałoby mnie koleżankę prosić żeby szła ze mną więc poszłam sama ale przy rejestracji poprosiłam żeby to była kobieta i na szczęcie dobrze trafiłam, bo wiem ze różnie bywa. Przeszperaj sobie na forach opinie o lekarzach zanim się zapiszesz ;) a zapisz się jak najszybciej bo szkoda się tak męczyć, szczególnie ze wakacje idą i na basen by wartało pujsc ;)

Gość telefrenia
nie bój się wizyty u lekarza - idź do kogoś z polecenia. jak jesteś z wrocka, to polecam panów ginekologów z medixu. wbrew pozorom mężczyźni bywają znacznie bardziej delikatni i taktowni niż panie doktor, a leczeniem się na własną rękę możesz wyrządzić więcej szkody niż pożytku.

Gość lolitka--001
jesli to grzybica to musisz pojsc do ginekologa, to w brew pozorom nic strasznego, ja na poczatku chodzilam do lekarzy dla dziewczat, bo w krakowie w przychodni niedaleko dlugiej byly takie oddzialy, przeslyam ci link do ciekawych info o tym jak chronic sie przed infekcjami, jest to artykul sponsorowany przez provag ale ma duzo info, a co do samego leku to tez jest dobry, bo biore od dawna

Mam 13 lat i chyba mam grzybicę pochwy, ale nie jestem tego pewna bo piecze mnie i mam jakby popękano skore wokół pochwy oraz czasami mnie szczypie .

Gość gość
Serdecznie zapraszam na mojego bloga gdzie dowiecie się jakie najlepsze produkty znajdziecie w drogerii Rossman http://bestcosmetics.blox.pl/html Zachęcam do komentowania :)

Gość gość
ja pierdolę