Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PracowitaMi

Hiszpanski - poprawcie mnie

Polecane posty

Gość PracowitaMi

Mam do przetlumaczenia pare zdan w jezyku hiszpanskim w czasach przeszlych, ale strasznie mi sie to myli i nie wiem czy dobrze zrobilam. Moze mnie ktos skorygowac?, albo po prostu przy kazdym numerku zdania napisac w jakim czasie to powinno byc. 1. Co powiedziałeś? - Qu te dijó? czy Qu has dicho? 2. Nie zadzwonilem do ciebie wczoraj, bo nie moglem - No te llam ayer porque no pude. czy no poda (i dlaczego?) 3.Kto skomponowal Dziewita Symfonie? - Quin ha compuesto la Novena Sinfona? 4. Dzieci wlaczyly telewizor. - Los nios encendieron la televisión. 5. Kiedy si poznaliscie? - Cuando se conocieron? 6.Co wam sie stalo wczoraj? - Qu os pasó ayer? 7. Gdzie mieszkalas za mlodu? - Dónde has vivido cuando eras joven? czy dónde viviste cuando eras joven? Będę wdzięczna za pomoc 6.

Gość PracowitaMi
W pytaniach typu Que, Quien pozjadało mi "e", ale nie zwracajcie na to uwagi. Chodzi mi tu o poprawnosc czasową

Gość szamal
to za mało

Gość PracowitaMi
co jest za mało?

Gość PracowitaMi
Pomoże ktoś? :(

Gość huihuih
1. que dijiste? que has dicho? 2. no te llame ayer porque no podia 3. quien ha compuesto...? 4. ok 5. cuando os conocisteis? twoja forma znaczy panstwo 6 ok donde vivias cuando eras joven

Gość PracowitaMi
Dziekuję Ci bardzo za pomoc :)

Gość Co z tego że
autorko a ja do ciebie polece meksykanizmami: Que jitomatos guajalite lindo mas?