Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

znacznie_lepsza

niedoczynność tarczycy

Polecane posty

Witam Mam stwierdzoną niedoczynność tarczycy. Leczę się od kilku miesięcy. Mam typowe objawy, jednak da się z nimi żyć. Ale najgorsze jest dla mnie wypadanie włosów. A wypadają mi baaardzo. Jeszcze kilka miesięcy miałam gęste, ładne włosy a teraz, jeśli dalej tak pójdzie, będę musiała sobie kupić tupecik. Znacie może jakieś sprawdzone sposoby, które pomogą w wypadaniu wlosów? Jestem naprawdę przerażona.

otulona snem - pójdę jeszcze raz do mojego endokrynologa, powiem mu jak jest, a jeśli nie zwiększy mi dawki, poszukam innego. Może to coś da, bo naprawdę mnie to przeraża. mam już obsesję na tym punkcie. Aż boję się ich dotknąć, żeby mi do końca nie wyleciały. Spróbuję, chociaż dużo czytałam na ten temat i wszyscy mówią że nic się nie zmieniło, że włosy nadal wypadają, że mają już prześwity...

Gość lkmnplnm
moja mama ma nadczynnosc tarczycy i endo straszy operacja tarczycy ;/ teraz robila wyniki badan i wyszlo ft 2,900 ng/dl bierze propranolol wzf(40 mg) 3 razy dziennie po pol tabletki thyrozol 10 mg-1 tabl czy jest ok?

Gość lkmnplnm
ft4 ---2,900 ng/dl czyli podwojnie przekroczona norma a leczy sie juz rok

Gość zniszczona__
tu mi nie pomozesz chyba;/

Gość MAM TEZ
ja tez zmagam się z niedoczynnościa tarczycy która wyszła po porodzie, w ciągu roku przybrałam 20 kilo i okazało się ze powodem jest niedoczynnosc, mój wynik TSH 18,56 !!! Biorę eutyrox 100 ale jakis tydzien temu zmieniłam lekarza gdyz jak dotad od lutego lutego schudłam 9 kilo i waga sie zatrzymała, w przysłym tyg robię znowu badanie TSH i zobaczymy jak wynik a w czerwcu na wizycie zwiekszamy dawke i mam nadzieje uda mi sie więcej schudnąc bo już nie daje rady :( do tego zmęczenie i straszne bóle mięśni, wypadanie włosów ale największy problem to oprucz tycia strasznie ale to strasznie słucha skóra..

Gość Effa__k
prawda, nie jeszcze daje się we znaki zimno i ospałość, ale jak jużsię uda dobrać dawkę to życie jakby się prostuje, najważniejsze (moim zdaniem) to nie trzymać się uporczywie tego samego lekarza jeśli zaordynowane przez niego leczenie nie działa, dobry lekarz to ppodstawa http://tarczyca.edu.pl

Gość TSH masz ponad normę
Zbadaj przeciwciała aTG. Dawka za niska Przy ustawianiu prawidłowej dawki badania najlepiej przeprowadzac co kwartał.

Gość możliwe, że chora
a jakie macie objawy? U mnie lek zasugerował możliwe kłopoty z tarczycą bo mam lekko zachrypnięty głos, przytyłam w krótkim czasie dużo i nie mogę schudnąć mimo, że utrzymuję dietę i ćwiczenia od wielu miesięcy. Schudłam 6kg i koniec. A mam jeszcze z 35 ro zrzucenia. Do tego ospałość i ciągłe uczucie zimna. Mam wręcz stany depresyjne. W piątek mam badanie krwi.

Gość kokosroko_i_jajco_0_
jak się bierze leki to odrastają włosy!

Gość trenerzy przed kompem nie sied
jakie macie objawy niedoczynności? Mi wypadają włosy bardzo też.

Gość kokosroko_i_jajco_0_
"jakie macie objawy niedoczynności" ja nie mam tego ale mam wole obojętne co do niedoczynności to wysokie tsh włosy brudne kolana sucha skóra na nich biała jasna cera nadwaga

Gość możliwe, że chora
A ja o włosach nie wpomniałam.. mam ich ok 60-70 % mniej niż 3 lata temu :(