Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gośka963

Artroskopia barku!

Polecane posty

Gość Gośka963

Niestety, prawdopodobnie czeka mnie artroskopia barku prawego, boję się, że ona nic nie pomoże. Czy ktoś z Was ją miał? Jak długo trwała rehabilitacja? Czytałam wiele o tym, że zdarza się że jest nieskuteczna. Czy odzyskaliście pełną sprawność? Dziękuję za wszystkie informacje.

Gość stasiulek
"Powrót do zdrowia po zabiegu artroskopowym następuje znacznie szybciej niż w przypadku tradycyjnej operacji. Pacjent zwykle wraca do domu tego samego dnia. Nacięcia są zwykle bezbolesne, ale przez parę tygodni po zabiegu mogą występować obrzęk i dyskomfort w obrębie stawu. Pacjent może otrzymać środki przeciwbólowe do przyjmowania w domu lecz zazwyczaj nie jest to konieczne. W zależności od tego, którego stawu dotyczyła artroskopia i jaki był powód jej wykonania, przez krótki czas po zabiegu konieczne może być odciążenie stawu oraz odpowiednio dobrana do rodzaju schorzenia czy urazu rehabilitacja. Polega ona na poprawie zakresu ruchu w stawie i wzmocnieniu mięśni oraz tzw.propriorecepcji. Przebyty proces usprawniania zapewnia stawom prawidłowa ruchomość i sprawne funkcjonowanie przez kolejne lata." http://fimedica.pl/index.php/artroskopia-co-to-jest-artroskopia-kolana-zabieg-artroskopii/

Gość Gośka963
Takie informacje czytałam. Lecz chciałabym się dowiedzieć jak to wygląda w praktyce. Zależy mi na jak najszybszym wyzdrowieniu, bo gram w piłkę ręczną. Nie mogę sobie pozwolić na długą przerwę, chce jak najszybciej wrócić do sportu. Więc czekam na kogoś kto przeszedł taki zabieg.