Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mała56

Starania o maleństwo

Polecane posty

Gość olka77
Kasia, ja juz nie wierze, według ovu nawet owulki nie miałam do tej pory, temperatura niemal stała.. pierdzieli sie cos w tym organiźmie.. ja na cud juz nie liczę, wiec uważam że zerowe moje szanse.

Kasia zdjecie Twojego brzuszka to bym sobie w ramki oprawila:) U mnie codzienne pomiary, podobnie jak u Ciebie Ola temp mam stala,w poniedzialek ide na kontrolne usg o ile zastane lekarza. A jutro idziemy do ksiedza wreszcie go oplacic,po miesiacu juz sie doczeka:)

U mnie chyba kolejny miesiac stracony. Poszlam na usg w 15 dc i lekarz mowi ze przyszlam za pozno i on nie jest w stanie stwierdzic czy owulacja byla czy nie bo nie bralam zastrzyku na pekniecie pecherzyka. Za tydzien mam zrobic poziom progesteronu i czekac...

Witajcie kochane dziewczyny !! Mam taki problem nie wiem czy wybralam dobry temat, ale chodzi o ciaze. Przeszlam poronienie, teraz jestem znow w ciazy, na usg nie bylo nic widac, wiec wyslano mnie na badanie HCG beta pierwsze wyszlo 1043 po 48h jest 1453, absolutnie nie znam sie na tych obliczeniach wiec jak ktoras wie co to moze znaczyc, czy jest dobrze czy zle to prosze o pomoc. Bardzo pragne miec dzidziusia wiec sie martwie, staram sie byc spokojna, ale mimo wszytko to silniejsze o demnie. Bede bardzo wdzieczna za wasze odpowiedzi. Czy ktoras z was tak miala ??? Pozdrawiam serdecznie Salomea

Witaj:) ten poziom hcg wskazuje na 4-5 tydzien ciazy wiec juz zacznij sie cieszyc:)

Lekarz mnie objechal ze przyszlam na usg dopiero w 15 dc,mowi ze to za pozno i trudno stwierdzic czy byla owulacja czy nie. Za tydzien mam robic poziom progesteronu i bedziemy wiedziecc czy byla owulka czy nie. Nie wiem czy dobrze zrobilam ale zbadalam poziom progesteronu w tym 15 dc. Wynik to 1.83. Faza owulacyjna 0,7-3,0 Faza lutealna 1,7-27,0 Nie wiem co o tym myslec? W która faze sie wstrzelilam?

w sobote super zaczelismy 19 tydz... pierwszymi ruchami takimi mega wyraznymi. super uczucie. olka a ty zyjesz? mialas isc na konsultacje do innego lekarza i jak?

Czesc dziewczyny, odebralam wynik progesteronu robionego w 21 dc i wskazuje ze owulacja byla 15 dc, przytulanki tez. Pozostaje czekac, za tydzien wszystko powinno sie wyjasnic.

Gość olka77
zyje zyje, cześc kochane... nie poszlam jeszcze do tego lekarza, nie mam kiedy, ciagle cos... super że maleństwo juz kopie , to najfajniejszy okres ciąży!!! teraz znajomi w odwiedzinki sie zapowiedzieli, ja oczywiscie juz wiem ze nie zaskoczylam, zreszta tak jak pisałam, dopóki sie nie zbiore do tego lekarz to bedzie jedna wielka kicha. Buziaczki dla was, Mała.. gratuluje osiagniecia wymazronej wagi.... a co z marą? wiecie coś??

Oj Mara dlugo tu do nas nie zagladala, troche sie o nia martwie. Tak jak pisalam poziom progesteronu potwierdza owulacje. Na ovu juz dziesiaty dzien mam podwyzszona temp, boje sie cieszyc bo na ostatnie dwa dni pewnie tem spadnie.Wszystko sie wyjasni okolo wtorku. Oto moj wykres http://ovufriend.pl/graph/fb925a61115ac04d1362008a17086775 Ola to zbierz sie w koncu do tego lekarza i daj nam znac co powiedzial.

Gość olka77
jezu mała!!!! oby sie udało, wykres przepiekny, oby to ciąża, trzymam mocno kciuki,wiem ze musze sie wybrac w koncu.... zwlekam i zwlekam, u mnie za moment okresisko sie pojawi, temperatura spadla strasznie.

Baju baju bedziesz w raju:/ pieknie sie zapowiadalo ale temp spada, chodze wsciekla jak osa i zaczyna bolec brzuch wiec wredna @ sie zbliza:(

Gość olka77
mała... kurdę , szkoda wielka, myslalam że sie udało..ech..... ja juz po niby okresie, poszłam w koncu do lekarza, jutro mam miec pobierana krew i badania prolaktyne,glukaze tsh i fsh chyba nie przestawiłam literek... dowiemy sie wiecej... moze ja juz sie mega starzeje hehehe smieje sie na sama myśl ze mi rezerwe jajnikową sprawdza

Gość olka77
Mam wyniki, mam wyniki i zajebiście jest, przepraszam za wyrażenie ale po prostu taka jestem happy że są ładne, a te miesiączki to taki widocznie mój urok. Glukoza wyszła na górnej granicy tolerancji ale jeszcze się wstrzeliłam w tabelkę norm ja mam 94 (norma 60-99) THS wypadł tez ok - 1,08 gdzie (norma to o,27-4,20) FSH 6,05 w piątym dniu cyklu, (norma 3,5-12,5) prolaktyna 8,53 ( norma 4,79-23,3) Estradiol 49,87 (norma 12,5-166) więc mam niejako potwierdzenie że nie ja mam tu problem... płodna na bank! mojego M muszę na badania wysłać.

Olka to swietne nowiny, jezeli hormony masz w porzadku to rewelacja, polowa sukcesu. Teraz tak dla pewnosci powinnas meza przebadac, tylko jak go do tego namowisz?? Mara jaka szkola? Uczysz sie czy nauczasz? Bo moze czegos nie doczytalam ;) ja jestem w polowie cyklu, bylam u lekarza ale go nie zastalam, jakis kurs ma, sprobuje jutro go zlapac a jak sie nie uda to w poniedzialek.

Bylam u mojego dr i dal mi skierowanie do szpitala na hsg, troche sie boje. Na razie odstawiam leki bo organizm musi odpoczac. Nie powiedzial tego wprost ale jest zle, szanse sa male bo zle reaguje na CLO i jak widac bez efektu.

Gość olka77
mała... ja bym sie cieszyla na twoim miejscu... udroznią ci jajniki i zobaczysz, zaraz zaskoczysz!!! co do mnie to problemem jest raczej chwilowy brak kasy, moj pan pojdzie na badania bez szemrania, w koncu marudze ciagle ze musze pilnowac temp , a dzien w dzien z termometrem w japie to wkurza, wiec pójdzie sprawdzic jak jego armia i jesli NIE bedzie źle to moja lekarka mnie wysle na badanie droznosci jajników czy jajowodów chyba raczej. a jesli okaże sie ze jest masakra to ja przestaje sie bawic w mierzenie temperatury, bo i tak w ta ciążę nie zajdę..... trudno sie mówi, skupie sie na sobie, na dzieciakach, na psiakach a za 10 lat na wnukach :-) życie pisze różne scenariusze, powinnam sie z tym pogodzic.

Olka to widze ze przeprowadzilas z mezem rozmowe:) to i tak dobrze ze zgadza sie na pojscie na badania bo moj jakos tak dotrzec do laboratorium nie moze. Lekarz jest troche zmartwiony ze poki co nie zareagowalam na CLO "odpowiednio" i na razie przerwa od lekow-na jak dlugo jakos zapomnialam dopytac. W nastepnej serii ma mi jeszcze dolaczyc metformine.A teraz moze zaczne pic ziolka ojca Sroki? Nie zaszkodzi a moze pomoze? O ile posiew z pochwy wyjdzie ok to 14 listopada ide na to badanie ale boje sie ze bedzie bolalo. Mara to dobrze ze jeszcze chc Ci sie uczyc, podziwiam, ja to juz chyba nic nie dalabym rady nic zapamietac.

Gość olka77
maleńka.. musisz iśc i musisz byc dzielna, dziewczyny różnie piszą, jedne boli bardzo, inne mniej ale przeciez chodzi o twoje malenstwo, czym jest ten ból do bólu porodowego?! uszczypnięciem komara... idź, dzielna bądz, walcz o swoje szczęście!

Samego badania to sie tak bardzo nie boje ale mysle ze taka odwazna na dzien przed to nie bede:) Bardziej sie boje wyniku. Szczerze to bym wolala zeby jajowody byly zapchane,przynajmniej przyczyna bylaby jasna. A jesli wyjda drozne to co to zmieni w mojej obecnej sytuacji?

Badanie HSG chyba mi przepadnie bo powinno byc w 8-9 dc a ja od czterech dni nie mam miesiaczki, zrobilam trzy testy, oczywiscie negatywne. Wlasnie wrocilam z laboratorium z beta HCG, wyniki beda po poludniu. Pracuje dzis do 21 to dam znac wieczorem albo jutro jaki wynik. Ale na wiele nie licze.

Gość olka77
mała... no pisz, jak sie sprawy maja maleńka. Ciąża czy się wstrzymał cykl.. jak sie czujesz.??? Mara przepadła, Kaśka tez... zostałyśmy same. innej pani 21 ide na konsultacje doktor, chcę mieć pewność że u mnie ok.

Gość olka77
coś się tu powaliło, bo od jaiegoś czasu mnie na pomarańczowo zakresla

Dawno nie zagladalam bo mi internet padl. Wszystkie testy okazaly sie niestety negatywme, kazal brac Duphaston dwa razy dziennie i czekac na miesiaczke. A jak sie pojawi mam do niego zadzwonic i ustalimy termin szpitala.

Gość olka77
Ale czasu mineło sporo od ostatniego mojego i wszego wpisywania. Dziewczynki kochane, ja sie z wami żegnam, zakończyłam swoje starania. grudzień był koncowym moim miesiącem. Czas sie pogodzic z faktem że mamą juz po raz trzeci nie będę. mam nadzieję ze wam sie w końcu uda, bardzo szczerze wam tego zyczę kobietki kochane.

Ola myslami jestem z Toba i mam cicha nadzieje ze jednak Wam sie uda. Ja 4 lutego bde miala laparoskopie, wyniki nasienia meza kiepskie.