Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

amandaa155

pomozcie !!! nic nie rozumiem !!!

Polecane posty

Gość miszkowata
Standardowo owulację masz rzeczywiście ok. 2-óch tygodni po okresie, ale nigdy nie da się przewidzieć, kiedy wystąpi owu w następnym cyklu. Więc może być nawet i 3 tygodnie po OM. KAżde dziecko rozwija się w brzuchu indywidualnie.

ale ,czy jak.jest 23 tydz od om to na usg powinno miec wymiary dla 23 tyg dziecka?? bo beata napisala ,ze 40 tyg jezt i.dlatego dziecko teraz ma wymiary 22 tygodnoowego ,chociaz wychodzi na to ,ze 20 tyg tenu bylo zaplodn?

Gość zamezna kobitka
Dziewczyno, nie fiksuj. Pisalam ci-mialam termin na 17, z ugs wychodzilo na 3 tygodnie szybciej-lekarz powiedzial, zeby sugerowac sie terminem OM. Ja urodzilam w 40 tygodniu idealnie. Moja przyjaciolka natomiast zaszla w ciazwe w koncowce okresu. Kazdy organizm jest inny. Wszystko z ciaza ok-tego sie trzymaj.

Gość miszkowata
Po co ci ta wiedza? Dalej masz pierdolca, że dziecko ma FAS? :O

Gość zamezna kobitka
Nic nie powinno-przeciez wszystkie noworodki nie rodza sie z takimi samymi wymiarami. Jeden moze miec 53 cm i wazyc 4 kg a inny maluch bedzie wazyl 3200 przy 55 cm-roznie bywa. ile ty masz lat?

tak !!! dzieci z fas wolniej sie rozijaja dlatego chce ustalic kiedy zaszlam w ciaze !!

Gość miszkowata
No to powodzenia w dalszym samozadręczaniu i dalej doradzam psychologa. Nie wiesz, kiedy zaszłaś w ciążę? :D

no w jednym tygodniu ,albo w drugim tygodniu ,a to dla mnie wazne ,bo jesli w 2 tygodniu to kilka razy mniej pilam i na wczesniejszym etapie ciazy skonczylam pic

Gość zamezna kobitka
Przeciez plod przez pierwsze tygodnie ciazy jest chroniony-alkohol i papierosy nie zaszkodza. Ile kobiet zaszlo w ciaze , nie wiedzialo o tym i pily, palily. Zreszta ja, jak spoznia mi sie okres, przed pojsciem do gina zawsze robie test. Tobie sie spoznial, testu nie zrobilas i pilas?

Gość zamezna kobitka
I co, chlalas do nieprzytomnosci dzien w dzien?

no zrobilam test wyszedl negatywny ,a imprezowalam czesto ,prawie codzienie ,a nastepny test zrobilam dopiero w 6 tyg ciazy ..i wyszedl pozyt

Gość miszkowata
Ja zrobiłam test w 5tc i wyobraź sobie, że nawet dużo później odważyłam się wypić lampkę szampana. Synek idealnie zdrowy, ale jak chcesz sobie wkręcać, że dziecko ma FAS, to twój wybór, tylko dzieciaka mi szkoda, że go na takie stresy narażasz :O

Gość miszkowata
Nic do ciebie nie dociera i nie dotrze, można ci pisać od iluś dni, tłumaczyć, podawać przykłady z życia wzięte, a ty dalej swoje. To jak z tobą "rozmawiać"? :O

jakbys znalazla sie nieswiadome na moim miejscu przezywalabys tak samo :-(:-( wy podajecie swoje przyklady ,a ludzie zajmujacy sie fas podaja swoje i podkreslaja ,ze te pierwsze tyg sa niezwykle wazne i moga decydowac o reszcie !! zreszta czytalam o babce ,u ktorej syna zdiagnozowali fas pila 3 razy na poczatku jak jeszcze nie wirdziala o ciaxy..

zreszta moj ginekolog tez powiedzial ,ze nie gwarantuje ,ze dziecko nie bedzie mialo fas!!

Gość miszkowata
Nie, nie przeżywałabym, bo sama sporo piłam przed zrobieniem testów, a już wtedy byłam w ciąży. Ale zaraz napiszesz znowu to samo: "ale ja piłam i piłam", "ale ja", "ale ja" :O Zrozum, że zaden ginekolog nie da ci gwarancji, że dziecko będzie zdrowe, do licha! Ile jest takich przypadków, pomijając FAS, że dzieci wg usg są idealnie zdrowe, a po porodzie okazuje się, że niestety! Dobra, ale ty i tak wiesz lepiej, to o czym ta moja gadka.

a test zrobilas w 5 tyg od mies ,czy od zaplodnienia ?? a sporo pilas czyli ile ??

Gość miszkowata
w 5 tyg. od OM. Wiem, że cięzko, dlatego idź do psychologa, bo lepiej ci nie będzie, a z dużym prawdopodobieństwem można stwierdzić, że po porodzie ci się ten stan nasili.

Gość miszkowata
Hehehe, to chyba tylko alkoholik liczy, ile pije i jak często, no daj spokój :D Zaszłam w ciążę 16 dc, w cyklach 32-dniowych i nie myślałam, że robię jakąkolwiek krzywdę dziecku, które było jeszcze w moim myśleniu zarodkiem.

a np na tym polowkowym jakie wymiary mialo Twoje dziecko ??takie odpowiednie do tygodnia ,czy ile mlodsze ??

Gość miszkowata
USG połowkowe miałam w 24 tc. Jeden wymiar AC był młodszyo tydzień niż wiek ciąży. Inne wymiary były nawet bardziej do przodu :D A co do terminu porodu to z tego USG był na 17/18 dzień miesiąca, a urodziłam 20-ego, czyli wg OM.

czyli termin z tego usg mialas 2 dni wczesniejsze niz z om ?? hmm ,ale zaszlas w ciaze ponad 2 tyg po miediaczce wiec jak to sie dzieje ,ze wymiary nie byly 2 tyg mloddsze ?? albo chociaz troche mlodsze ?? ile wtedy wazyl dzidzius ? i jak duzy sie urodzil ??

bo tego wlasnie nie rozumiem..ze przeciez w ciaze zachodzi sie 2 tyg po mies wiec jak te wymiary sie wyrownuja ,ze sa takie jalby w miesiaczke sie zaszlo ?? moje dziecko mawymiary na 22 tydzien chociaz to ponad 23 tydzien ..tzn glowka 22, a z niektorych ma np 22i 5 dni ..a brzuszek.to mlodszy jeszcze 21i 5 dni

Gość idel
kobieto wpisz sobie w google interpetacja wynikow usg powprowadzaj wymiary i ci wyskoczy ktoy tydzien i ile moze byc odchylenia , w niektorych rozmiarach moze byc nawet do 14 dni odchylu,wyluzuj jakby bylo cos nie tak to lekarz cos by ci powiedzial, gorzej by bylo jak bys np, za 2 tyg poszla na kontrol a dziecko wcale nie uroslo

Gość b.e.a.t.a
W ciaze nie zachodzi sie 2 tygodnie po miesiaczce, tylko 2 tygodnie przed nastepna miesiaczka. Przeciez sama piszesz, ze mialas nieregularny okres wiec wszystko powinno sie zgadzac.

Gość idel
i jeszcze jedno pytanie czy wszystkie dzieci rodza sie o wadze ksiazkowej i wymiarach ??nie jedno dziecko jest mniejsze drugie wieksze