Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czerwonag

infekcja w ciąży

Polecane posty

Dokładnie tydzień temu dowiedziałam się że jestem w ciąży, w piątek byłam u ginekologa który potwierdził ciążę, ale wykrył najprawdopodobniej grzybicę. Powiedziała się że może dojść do poronienia, nie miałam żadnych objawów, i nagle grzybica, nie wiem od ką jestem chora, czy nie byłam chora już podczas poczęcia, jak tak to nie wiem czy to nie miało wpływu na dziecko. Czy miała któraś z was tak, martwię sie strasznie, już jedno dziecko straciłam, nie chce stracić drugiego :(.

Gość Rozaliiia
Ja na samym poczatku ciąży też miałam grzybicę. Teraz jestem w 5 miesiącu. Niestety ta infekcja lubi powracać, a kobiety w ciąży są na nią bardziej narażone. Polecam płyn do higieny intymnej LACTACYD, jest skuteczny w walce z grzybicą. Poza tym lekarz powinien przepisać Ci jakieś leki, ja na początku dostałam Nystatynę dopochwowo i po kilku dniach był spokój. Nie martw się , nie jest powiedziane, że od razu poronisz, z grzybicą zmaga się bardzo wiele kobiet w ciąży. Życzę powodzenia i skutecznego wyleczenia tego grzybka :) Pozdrawiam

czerwonag, nie martw się - wg mnie nie powinno to mieć wpływu na poczęcie i wszystko będzie dobrze. pamiętaj że w pierwszym trymestrze właśnie można stosować tylko nystatynę lub natamycynę. profilaktycznie na pewno możesz brać lacibios femina: bardzo polecany w ciąży na te sprawy. gratulacje i na pewno będzie wszystko ok! :)

Dzięki dziewczyny, dostałam nystatyne mam ja brać od poniedziałku po posiewie, ja się strasznie boje juz raz poronilam nie znioslabym drugiego razu

Gość ToIJa
Ja mialam na poczatku i juz wrocila do mnie 5 razy a jestem w 25 tc. Dobry jest plyn Plivafem, myje sie nim kilka dni i przechodzi bez tabletek. Przy poczeciu tez mialam. Najpewniej.